Back to Question Center
0

Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου: Μια ματιά στα πιο ψηλά πράγματα του κόσμου

1 answers:

. Σε μια καυτή αναμενόμενη απόφαση, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με μπλε κορδέλα την Τρίτη (12 Νοεμβρίου) δήλωσε ότι το One World Trade Center στη Νέα Υόρκη είναι το ψηλότερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιτροπή ύψους του Συμβουλίου για τα ψηλά κτίρια και τον αστικό βιότοπο έκρινε ότι η νέα δομή είναι ψηλότερη από τον Πύργο Willis του Σικάγου (πρώην Πύργος των Σεάρς) - stanford computer repair.

.

. Η σούβλα ξεκίνησε όταν μερικοί οπαδοί του ουρανοξύστη παραπονέθηκαν ότι το One World Trade Center δεν ανέρχεται στο αναμενόμενο ύψος των 541 μέτρων, αλλά εξαπατά χρησιμοποιώντας μια βελόνα στον τελευταίο όροφο για να ανυψώσει το προφίλ του πάνω από τον πύργο Willis, ο οποίος βρίσκεται στα 1.451 πόδια. (442 m). Η επιτροπή έκρινε ότι η βελόνα είναι στην πραγματικότητα ένα κέλυφος που είναι ενσωματωμένο στο κτίριο και όχι ένα πρόσθετο όπως μια κεραία.

.

. Για την εμμονή με το ύψος, εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα ψηλότερα πράγματα - φυσικά και ανθρωπογενή - που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο. [ Ιστορικό: Το ψηλότερο βουνό στο βυθισμένο ωκεανό ]

.

. Το ψηλότερο δέντρο: Το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο είναι ένα κοκκινοσκουφίτσα της Καλιφόρνιας Sequoia sempervirens γνωστό ως Hyperion. Το μεγαλοπρεπές ανακαλύφθηκε πάνω από το Εθνικό Πάρκο Sequoia το 2006 και βρίσκεται σε ύψος 379. 7 πόδια (115,7 μ.). Ένα κοντινό κοχύλι που ονομάζεται Helios είναι 374. ύψος 3 πόδια (114. 1 μ.). Η ακριβής τοποθεσία αυτών και άλλων γίγαντων κρατιέται μυστική για την πρόληψη του βανδαλισμού.

.

. Το ψηλότερο κτίριο: Αν και το One World Trade Center είναι ψηλό, παραμορφώνεται σε σύγκριση με το ψηλότερο κτίριο του κόσμου : το Burj Khalifa στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο φτάνει τα 2.716. 5 πόδια (828 μ.) Στον ουρανό. Το κτήριο επιστρέφει στη Μέση Ανατολή την υψηλότερη ανεξάρτητη δομή της Γης: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο πραγματοποίησε αυτή τη διάκριση για σχεδόν 4.000 χρόνια.

.

. Το ψηλότερο ζώο: Οι καμηλοπαρδάλεις είναι τα ψηλότερα ζώα στον κόσμο. Τα αρσενικά μπορούν να μεγαλώσουν έως και τα πόδια (5,5 μ.) Ψηλά, και τα θηλυκά μπορούν να φτάσουν σε ύψος 14 ποδιών (4,3 μ.). Τα μωρά τους, που ονομάζονται μοσχάρια, γεννιούνται σε ύψος 6 πόδια (1,8 μέτρα) και μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι και μια ίντσα την ημέρα.

.

. Ο ψηλότερος πύραυλος: Ο ψηλότερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ είναι ο μαζικός Saturn V της NASA, ένας ενισχυτής τριών σταδίων που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση των αμερικανών αστροναυτών στο φεγγάρι στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο πανύψηλος Κρόνος V ξεκίνησε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλώριδα. Έχει ύψος 363 πόδια (110 μ.) Και παραμένει ο ισχυρότερος πυραύλος που κατασκευάστηκε ποτέ, παρόλο που ο τελευταίος πέταξε το 1973.

.

. Το ψηλότερο βουνό: Η κορυφή του βουνού Everest, σε ύψος 8.850 μ., Είναι υψηλότερη από τη στάθμη της θάλασσας από την κορυφή οποιουδήποτε άλλου βουνού, τόσο πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου . Ωστόσο, η Mauna Kea στη Χαβάη είναι η ψηλότερη όταν μετριέται από τη βάση στην κορυφή: Στα 33.500 πόδια (10.210 μ.) Ψηλά, είναι σχεδόν ένα μίλι ψηλότερα από το όρος Everest.

.

. Ο ψηλότερος άνθρωπος: Ο σουλτάνος ​​Κοσέν, σε 8 πόδια 3 ίντσες (2,5 m), πιστεύεται ότι είναι ο ψηλότερος ζωντανός άνθρωπος στον κόσμο . Πρόσφατα έλαβε φαρμακευτική αγωγή για να σταματήσει τη δραματική ανάπτυξη του, η οποία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα υγείας στο Kosen. Ο Αμερικανός Robert Wadlow (1918-1940) κατέχει τον τίτλο του ψηλότερου ανθρώπου : Ο Wadlow ήταν ψηλός 8 πόδια, 11 ίντσες (2,72 μ.).

.

. Η ψηλότερη αστραπή: Υψηλά από την επιφάνεια της Γης, η ακραία υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο αντιδρά με τα μόρια του αέρα για να παράγει γιγαντιαία αεριωθούμενα αλεξίπτωτα μέχρι ύψους 90 χιλιομέτρων που εκτοξεύονται μέχρι την άκρη του χώρου. Το 2001, οι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτές τις δέσμες κεραυνών που έρχονται από σύννεφα στο χαμηλότερο τμήμα της ατμόσφαιρας, την τροπόσφαιρα, μέχρι την ιονόσφαιρα.

.

. Ακολουθήστε τον Marc Lallanilla στις Twitter και Google+ . Ακολουθήστε μας @livescience , Facebook . Google+ . Αρχικό άρθρο σχετικά με το LiveScience .

April 5, 2018