Back to Question Center
0

Η κάνναβη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού

1 answers:

ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αν και δεν συγκρίνεται με . , η έκθεση στην κάνναβη στη μήτρα μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες χρησιμοποιούν μαριχουάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν υψηλότερο κίνδυνο πρόωρης ανάπτυξης και ανάπτυξης ΔΕΠ-Υ, άγχους και κατάθλιψης αργότερα στη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία για την κατάχρηση ουσιών και τη διαχείριση υπηρεσιών για την ψυχική υγεία (SAMHSA), περισσότερο από το 10% των αγέννητων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη έχουν εκτεθεί στην κάνναβη - melhores hospedagens do brasil.

Η κάνναβη είναι μια από τις παλαιότερες εγχώριες καλλιέργειες που είναι γνωστές στον άνθρωπο, έχοντας συν-εξελιχθεί με ανθρώπους για χιλιετίες, και είναι πιθανό ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποίησαν το φάρμακο. Ωστόσο, οι σύγχρονες τεχνικές αναπαραγωγής και καλλιέργειας έχουν ενισχύσει δραματικά τα επίπεδα της φυτικής ουσίας της ψυχοδραστικής χημικής τετραϋδροκανναβινόλης (THC). Η THC διασχίζει τον πλακούντα πολύ εύκολα, έτσι όταν μια έγκυος μητέρα χρησιμοποιεί το φάρμακο, το κάνει και το παιδί της.

Μάθετε για τη χρήση της μαριχουάνας & amp;. Εξειδίκευση »

Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η THC σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο υπογραμμίζονται σε έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες στο . ) . Η μελέτη διεξήχθη από μια ομάδα από τη Σουηδία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ηνωμένο Βασίλειο και με επικεφαλής τον Καθηγητή Tibor Harkany στο Karolinka Institutet (KI) στη Σουηδία.

Ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες

Η ανάπτυξη ενός μωρού από ένα μόνο κελί είναι ένα εκπληκτικά πολύπλοκο έργο. Καθώς ο εγκέφαλος του εμβρύου αναπτύσσεται, κάθε κύτταρο πρέπει να αναπτύσσεται, να μεταναστεύει στη σωστή θέση, να διαμορφώνεται στο σωστό σχήμα και να επιτυγχάνει με επιτυχία έως και 10.000 συνδέσεις με άλλα κύτταρα. Για να φτάσει σε άλλα κύτταρα, κάθε νευρικό κύτταρο μεγαλώνει ένα μακρύ, λεπτό μίσχο που ονομάζεται άξονας, το τέλος του οποίου οπαδοί έξω για να σχηματίσουν πολλούς συνδέσμους.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια προσεκτικά χρονομετρημένη, περίπλοκη κατανομή των χημικών σημάτων. Και αποδεικνύεται ότι το ενδοκανναβινοειδές, ένα χημικό σηματοδότησης στο σώμα που μιμείται THC, είναι ένα από αυτά. Όταν η THC εισέρχεται στο σώμα, παρεμβαίνει στις ενέργειες του ενδοκανναβινοειδούς, ανταγωνιζόμενη τον για δεσμευτικούς ιστότοπους σε κύτταρα-στόχους και γενικά για να πάρει το δρόμο του.

Για να δοκιμάσετε το ibuprofen μπορεί να μειώσει την ομίχλη της χρήσης ιατρικής μαριχουάνας

. Οι επιδράσεις της THC στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο, ο Harkany ξεκίνησε εκθέτοντας έγκυες ποντίκια σε χαμηλές δόσεις THC και στη συνέχεια εξετάζοντας τους εγκεφάλους των νεογνών τους.

«Ο τρόπος με τον οποίο σχηματίζονται οι άξονες, η δέσμη και αυξάνεται προς τον στόχο τους είναι μειωμένος», δήλωσε στην Healthline. Λαμβάνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των θέσεων πρόσδεσης για το ενδοκανναβινοειδές είχε αυξηθεί και ότι οι νευράξονες είχαν περισσότερες πιθανότητες να συσσωρευτούν. "Οι κώνοι ανάπτυξης - οι κινητές άκρες των άκρων που καθοδηγούν την κατεύθυνση της ανάπτυξης διαφορετικά ", δήλωσε ο Χάρνκαϊ.

Τα ποντίκια δεν αποτελούν τέλειο μοντέλο για τον άνθρωπο και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο διαφορετικό είναι το ενδοκυνανινοειδές τους σύστημα από αυτό των ανθρώπων. Για να επιβεβαιώσει τα ευρήματά του, ο Harkany θα πρέπει να κοιτάξει τους ανθρώπους.

Ο Harkany συγκέντρωσε ανθρώπινα έμβρυα τα οποία είχαν δοθεί στην επιστήμη και τα εξέτασε για να δει αν είχαν εκτεθεί στην THC. Τα εκτεθειμένα σε THC έμβρυα είχαν χαμηλότερα σωματικά βάρη και μικρότερο μήκος ποδιού. Όταν κοίταξε μέσα στο μυαλό τους, βρήκε μειωμένα επίπεδα stathmin-2, μια πρωτεΐνη που εμπλέκεται στη μάθηση και τη δημιουργία μνήμης.

Η κάνναβη πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παρόλο που οι διαφορές στον εγκέφαλο που προκαλούνται από την έκθεση σε THC είναι αρκετά λεπτές, ο Harkany προειδοποιεί ότι η εγγενής αστάθεια των μυαλών τους. ψυχιατρικές καταστάσεις αργότερα στη ζωή.

"Η ανώμαλη οργάνωση [axon], ακόμη και αν παραμείνει λανθάνουσα για μεγάλες περιόδους, μπορεί να είναι επιρρεπής σε« αστοχία κυκλώματος »εάν προκληθεί», εξήγησε. «Ένα σενάριο αποτυχίας« διπλής επιτυχίας », όταν ένα δίκτυο προχωρεί σε μια κατάρρευση σε μια δευτερεύουσα προσβολή, μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της συχνότητας της σχιζοφρένειας, της κατάθλιψης και του εθισμού στους απογόνους που είχαν προγεννητικά εκτεθεί στην κάνναβη. "Η κάνναβη θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και αν υπάρχει ιατρική ένδειξη για τη μητέρα τότε θα πρέπει να διεξάγεται προσεκτική ανάλυση κόστους / οφέλους από επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου ", εκτιμούν οι γυναίκες." Εκτιμώ την χρήση ιατρικής κάνναβης, αλλά θα πρέπει ασφαλώς να αναλυθεί κατά πόσον τα οφέλη της μητέρας υπερτερούν του δυνητικού κινδύνου για. το μωρό. "

Διαβάστε περισσότερα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ιατρική μαριχουάνα»

April 5, 2018