Back to Question Center
0

Νέος διαδραστικός χάρτης υπολογίζει τους χρόνους ταξιδιού στην Αρχαία Ρώμη

1 answers:

. Ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο, που έγινε από μια ομάδα ιστορικών και ειδικών τεχνολογίας της πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, δείχνει πόσο καιρό και δαπανηρό ήταν να στείλετε ανθρώπους και σιτάρι μεταξύ των πόλεων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας . "Είναι οι Χάρτες Google για τον αρχαίο κόσμο, συμπληρώνονται με το χαρακτηριστικό« Αποφύγετε τις οδικές αρτηρίες », ο Scott Weingart, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, έγραψε σε αναθεώρηση blog-post . Ο Weingart δεν συμμετείχε στη δημιουργία του εργαλείου, που ονομάζεται ORBIS, αλλά οι δημιουργοί του ζήτησαν να προχωρήσουν σε προεπισκόπηση και να το σχολιάσουν. Η αναθεώρησή του εμφανίστηκε στις 4 Μαΐου στη στήλη "Επιλογή εκδότη" στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες - logiciel ressources humaines.

.

. Ένας χαρτογραφικός χάρτης μπορεί να δείξει πόσο δύο πόλεις είναι μεταξύ τους, αλλά σε έναν κόσμο ιστιοπλοϊκών πλοίων και αμαξοστοιχιών, η συντομότερη διαδρομή δεν ήταν κατ 'ανάγκην η χρήση του ενός ανθρώπου. Το ORBIS παρουσιάζει πιθανές διαδρομές με βάση τις συνθήκες πριν από 2.000 χρόνια. Η ομάδα ORBIS χρησιμοποίησε αρχαίους χάρτες και αρχεία, σύγχρονες μετρήσεις καιρού και πειράματα σύγχρονων ιστορικών με σκοπό να πλεύσουν σε πλοία ρωμαϊκού τύπου για να ενημερώσουν τους υπολογισμούς τους.

.

. Το ORBIS βοηθά τους ιστορικούς να δουν πώς διαμορφώθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από το χρόνο και το κόστος της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών μεταξύ πόλεων , σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ORBIS . Οι πόλεις στις άκρες της αυτοκρατορίας ήταν πολύ ακριβές για να μεταφερθούν, για παράδειγμα, ακόμη και αν δεν ήταν απαραιτήτως τόσο μακριά. Εδώ στο InnovationNewsDaily, φανταζόμασταν ότι οι ερευνητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να καταλάβουν εάν δύο πόλεις διαπραγματεύονται συχνά ή για να ελέγξουν αν κάποιος που εντοπίστηκε σε μια πόλη τον Ιανουάριο θα μπορούσε να έχει φτάσει σε άλλη πόλη μέχρι τον Μάρτιο.

.

. Η διεπαφή είναι λίγο σαν να ρυθμίζετε το ταξίδι στο παλιό παιχνίδι παιδιών Oregon Trail. Οι χρήστες επιλέγουν δύο πόλεις και το μήνα για να επιβιβαστούν. Στη συνέχεια, μπορούν να κάνουν κλικ για να δουν τις ταχύτερες, φθηνότερες ή μικρότερες διαδρομές μεταξύ των δύο πόλεων και να τις συγκρίνουν.

.

. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης πόσο θα κόστιζε το ταξίδι ή την αποστολή ενός χιλιογράμμου σιταριού την απόσταση εκείνη την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, το ταχύτερο δυνατόν ταξίδι Ιουλίου μεταξύ Ρώμης και Londinium - ή του σύγχρονου Λονδίνου - θα είχε πάρει 27 ημέρες. (Το ίδιο ταξίδι διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες με το αεροπλάνο). Θα κόστιζε έναν έμπορο 7. 92 denarii, ένα αργά ρωμαϊκό νόμισμα, να στείλει ένα κιλό σιτάρι από τον γαϊδάρου εκείνη την απόσταση. Για ένα άτομο να ταξιδέψει τη διαδρομή, θα πρέπει να πληρώσει 900. 93 denarii.

.

. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν άπειρες προσαρμογές, αναζητώντας για παράδειγμα τη φθηνότερη διαδρομή επιβατών, ή για μια διαδρομή εξ ολοκλήρου στην ξηρά. Μπορούν να επιλέξουν με ποια ταχύτητα θα ταξιδέψουν, διευκρινίζοντας εάν επιθυμούν να πάνε σε μια «ταχεία στρατιωτική πορεία», σε ένα «κάρρο βόδι» ή σε ένα «καραβάνι καμήλας».

.

. Όπως και στο Oregon Trail, κάνοντας αυτές τις προσαρμογές και βλέποντας τα αποτελέσματα δίνει στους χρήστες μια ματιά στο τι ήταν να ζουν στην αρχαιότητα.

.

. "Αυτό το εργαλείο αποτελεί παράδειγμα της αλλαγής των έργων ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών", γράφει ο Weingart αναφέροντας πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε τα δεδομένα που πηγαίνουν στους υπολογισμούς του ORBIS και να δείτε τους δημιουργούς των εξισώσεων ORBIS. Προειδοποιεί την ομάδα να δεν δημοσιεύει τον κωδικό του υπολογιστή , επίσης.

.

. Οι ιστορικοί μπορεί να θέλουν να κρατήσουν τη χρήση του ORBIS έως ότου υποβληθεί σε επίσημη αξιολόγηση από ομοτίμους και να δημοσιευθούν σε ένα περιοδικό, όπως γράφει ο Weingart, αλλά προέβλεψε ότι θα ήταν δημοφιλής όταν γυαλίστηκε.

.

. Αυτή η ιστορία παρέχεται από InnovationNewsDaily , ένα αδελφό site στο LiveScience. ή στο . ) Facebook .

April 5, 2018