Back to Question Center
0

Το Αρχαίο Poop δίνει ενδείξεις για τη σύγχρονη επιδημία διαβήτη

1 answers:

. Οι αρχαίοι Ντόπιοι Αμερικανοί της νοτιοδυτικής ερήμου διατήρησαν σε μια γεμάτη με ίνες διατροφή φραγκοσυκιών, γιούκα και αλεύρι από σπόρους φυτών, βρίσκει μια νέα ανάλυση απολιθωμένων κοπράνων που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι σύγχρονοι Αμερικανοί είναι τόσο ευαίσθητοι στον διαβήτη τύπου ΙΙ.

.

. Χιλιάδες χρόνια απίστευτα ινώδη τρόφιμα , 20 έως 30 φορές πιο ινώδη από τη σημερινή τυπική διατροφή, με χαμηλή επίδραση στο σάκχαρο του αίματος, άφησαν αυτήν την ομάδα ευάλωτη στην ασθένεια όταν τα πλουσιότερα τρόφιμα Anglo έφτασαν στη Βόρεια Αμερική. , δήλωσε ο ερευνητής ερευνητής Karl Reinhard, καθηγητής εγκληματολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln - computer repair shop in san francisco.

.

. "Όταν εξετάζουμε την αμερικανική διατροφική αλλαγή μέσα στον 20ό αιώνα, οι αρχαιότερες παραδόσεις εξαφανίστηκαν", δήλωσε ο Reinhard στο LiveScience. "Εισήχθησαν σε ένα ολόκληρο νέο φάσμα τροφίμων όπως το ψωμί, το οποίο έχει ένα εξαιρετικά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη."

.

. Ο γλυκαιμικός δείκτης ενός τροφίμου είναι ένα μέτρο για το πόσο γρήγορα απορροφάται η ενέργεια του στην κυκλοφορία του αίματος. Μετράται σε κλίμακα από 1 έως 100, με το 1 να είναι η πιο αργή απορρόφηση με το μικρότερο αποτέλεσμα στο σάκχαρο του αίματος. Οι ντόπιοι που ζούσαν στις ερήμους της Αριζόνα πιθανότατα θα έτρωγαν παραδοσιακά λαχανικά με γλυκαιμικούς δείκτες γύρω στα 23, βρήκε ο Reinhard. Τα τρόφιμα που βαθμολογούνται κάτω των 55 θεωρούνται τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε GI. [ 7 Perfect Survival Τροφές ]

.

. Σύγχρονα τρόφιμα και σύγχρονες ασθένειες

.

. Τα μέλη των νοτιοδυτικών αμερικανικών φυλών είναι πιο ευαίσθητα από τους καυκάσιους διαβήτη τύπου ΙΙ , που συμβαίνει όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη για να διασπάσει τη ζάχαρη από τα τρόφιμα, είτε όταν τα κύτταρα του σώματος αδυνατούν να αναγνωρίσουν. την ινσουλίνη που παράγει.

.

. Οι ερευνητές έχουν εδώ και καιρό υποθέσει ότι ένα «οικονομικό γονίδιο» (ή, πιθανότατα, γονίδια) που αποκτάται από γιορτή και πείνα κάνει τους ιθαγενείς Αμερικανούς πληθυσμούς πιο επιρρεπείς σε αυτή τη χρόνια ασθένεια. Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι που κατάφεραν να προσαρμόζονται γρήγορα στους άφθονους χρόνους και στους χρόνους της αφθονίας θα είχαν κάνει καλύτερα στην αρχαιότητα. Σήμερα, η σύγχρονη διατροφή έχει καταστήσει σπάνια την πείνα στον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά το σώμα συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε περιόδους άφθονης, σαν να είναι η πείνα γύρω από τη γωνία. Μπορεί να προκύψει διαβήτης και παχυσαρκία.

.

. Ο Reinhard και οι συνάδελφοί του υποδηλώνουν τώρα ότι η γιορτή και η πείνα μπορεί να μην είναι απαραίτητες για να έχει νόημα η υπόθεση του «εύπορου γονιδίου». Βασικά, δήλωσε ο Reinhard, μια δίαιτα εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων, με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, έκανε το αρχαίο ινδικό αμερικανικό έντερο αποτελεσματικό. Με την άφιξη των λευκών, η διατροφή άλλαξε γρηγορότερα από ό, τι η φυσιολογία θα μπορούσε να συμβαδίσει με αυτό. Με άλλα λόγια, το πεπτικό σύστημα δεν εξελίχθηκε για άφθονα τρόφιμα υψηλής GI.

.

. Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

.

. Για να βρει πραγματικά στοιχεία για το τι έφαγε αρχαία νοτιοδυτικά φύλα, ο Reinhard στράφηκε σε αυτά που ονόμασε «τα πιο οικεία υπολείμματα από τους αρχαιολογικούς χώρους» - απολιθωμένο πόπα . Γνωστά ως coprolites, αυτά τα απολιθώματα περιέχουν ένα αρχείο των πιο πρόσφατων γευμάτων του δημιουργού τους.

.

. Οι ερευνητές ανέλυσαν 25 κορολίτες από το σπήλαιο Antelope στη βορειοδυτική Αριζόνα, μια κατοικία εποχιακά καταληφθείσα για χιλιάδες χρόνια. Αυτά τα συγκεκριμένα κοπρολίτες (20 από τα οποία αποδείχθηκαν ανθρώπινα) χρονολογούνται τουλάχιστον στο Α. Δ. 1150 και νωρίτερα. Οι ημερομηνίες καθιστούν το σπήλαιο ιδανικό χρόνο για να εξετάσουμε τη μετάβαση από έναν τρόπο ζωής κυνηγών-συλλεκτών σε ένα συμπληρωμένο από κάποια γεωργία, είπε ο Reinhard.

.

. "Γεφυρώνει δύο διαφορετικές διατροφικές παραδόσεις, μία που έχει περάσει για αρκετές χιλιάδες χρόνια με μία που ήταν σχετικά πρόσφατα εισήχθη κατά τη στιγμή της κατοχής του σπηλαίου", δήλωσε.

.

. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι αυτοί οι αρχαίοι άνθρωποι έριχναν το αλεύρι τους από αραβόσιτο και άγριο ηλίανθο και άλλους σπόρους, καθώς και από ινώδη χυμώδη φυτά όπως η yucca και το φραγκόσυκο. Αυτή η δίαιτα ήταν υψηλότερη από ό, τι τρώνε σύγχρονοι άνθρωποι. Για λόγους σύγκρισης, το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά 25 γραμμάρια ινών την ημέρα για τη σύγχρονη γυναίκα και 38 γραμμάρια για άνδρες. Ο μέσος ενήλικας διαχειρίζεται μόνο περίπου 15 γραμμάρια. [ 8 Λόγοι για την επέκταση της μέσης ]

.

. Η σύγχρονη γεωργία ευνόησε φυτά με λιγότερες ίνες, δήλωσε ο Reinhard, οπότε και ο αραβόσιτος των αρχαίων φυλών θα ήταν πιο ινώδης από το καλαμπόκι που τρώμε σήμερα.

.

. «Όταν ήμουν νεαρός ερευνητής, προσπάθησα να επαναλάβω αυτή τη δίαιτα και ήταν αδύνατο», είπε ο Reinhard. "Ήμουν ουσιαστικά τρώει όλη μέρα για να προσπαθήσω να πάρω αυτή την ίνα."

.

. Εξέλιξη δίαιτας

.

. Επιπλέον, ο Reinhard και οι συνεργάτες του ανέφεραν στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Current Anthropology, η νοτιοδυτική αμερικανική διατροφή είχε πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη . Τα φουντωτά μαξιλάρια, ένα κοινό συρραπτικό, βαθμολογούν μόνο 7 στην κλίμακα GI των 100 σημείων. Το φαγητό με το υψηλότερο GI αυτών των φυλών θα ήταν το αραβόσιτο, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι θα πέσουν σε περίπου 57 μονάδες στην κλίμακα - μόλις δύο σημεία ντροπαλός χαρακτηρίζοντάς τα ως τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε GI σήμερα. (Το μοντέρνο γλυκό καλαμπόκι στο κοτσάνι έχει ΓΕ 60, τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το άσπρο ρύζι και οι bagels είναι στην περιοχή 90-95.)

.

. Επιπλέον, το φραγκόσυκο έχει ένα γνωστό αποτέλεσμα μείωσης του σακχάρου στο αίμα, δήλωσε ο Reinhard. Τα φυτά Agave και yucca θα είχαν επίσης ελάχιστη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος παρέχοντας ακόμα περισσότερες ίνες. Το κουνέλι, συμπεριλαμβανομένων των θραυσμάτων των οστών, βρέθηκε επίσης στα απολιθώματα των κοπράνων.

.

. "Η αλλαγή που έχουμε υποστεί εδώ και πολλές γενιές οφείλεται σε μικρότερη εκτίμηση των πραγματικά ανθεκτικών τροφών και περισσότερο σε αυτό που ονομάζεται δίαιτα" Pablum ", δήλωσε ο Reinhard. "Είναι σαν να πηγαίνεις από το μάσημα σε σπόρους κολοκύθας για να μασάτε με πλιγούρι βρώμης."

.

. Η διατροφή που παρατηρείται στην έρημο νοτιοδυτική πριν από μόλις 1.000 χρόνια είναι πιθανό παρόμοια με αυτή που έφαγε όλος ο κόσμος πάνω από περίπου 15.000 χρόνια πριν, δήλωσε ο Reinhard. Και τότε οι άνθρωποι επινόησαν τη γεωργία, καλλιεργώντας σιτάρι, κεχρί, ρύζι και άλλους κόκκους.

.

. "Αυτά τα φυτά, όπως καλλιεργήθηκαν, αντικατέστησαν τα πραγματικά, πραγματικά αρχαία τρόφιμα που όλοι έτρωγαν χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια πριν με τρόφιμα πυκνού θερμιδικού ή κόκκους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε τροφές με πυκνότητα θερμίδων, όπως σπόροι, κέικ ρύζι και,. φυσικά, οινοπνευματώδη ποτά, "είπε ο Reinhard.

.

. Ακολουθήστε τη Stephanie Pappas στο Twitter @sipappas ή LiveScience @livescience . Είμαστε επίσης σε Facebook & amp;. Google+ .

April 5, 2018