Back to Question Center
0

Armor Up!

1 answers:

. Οι ψύλλοι του νερού προετοιμάζονται για μάχη, αναπτύσσοντας θωράκιση που προσαρμόζεται σε συγκεκριμένους εχθρούς, σύμφωνα με νέα ευρήματα της έρευνας.

.

- real estate malaga spain 40. Τα μικροσκοπικά είδη Daphnia αναπτύσσουν εντυπωσιακές προστατευτικές δομές καθώς ωριμάζουν, συμπεριλαμβανομένων των ακανθωτών αγκάθων της ουράς και των σκληρών κράνους. Τώρα, η ερευνητής Linda Weiss του Ruhr-University Bochum στη Γερμανία και οι συνεργάτες της βρήκαν τους νευροδιαβιβαστές που βοηθούν τους ψύλλους των υδάτων να προσαρμόζουν το σώμα τους ανταποκρινόμενοι στις χημικές ενδείξεις στο υγρό τους περιβάλλον.

.

. "Η ντοπαμίνη, ειδικότερα, φαίνεται να κωδικοποιεί νευρωνικά σήματα σε σήματα ενδοκρινικού [ορμόνης]", ανέφερε ο Weiss σε μια δήλωση .

.

. Η δαφνία είναι ένα γένος που περιλαμβάνει πολλά είδη των μικροσκοπικών καρκινοειδών γνωστών ως ψύλλοι νερού. Τα περισσότερα έχουν λιγότερο από 0. 2 ίντσες (5 χιλιοστά) και μοιάζουν πολύ με ημιδιαφανείς εκδοχές των χερσαίων ψύλλων που τους δίνουν το ψευδώνυμό τους. [ Tiny Grandeur: εκπληκτικές φωτογραφίες των πολύ μικρών ]

.

. Όταν νεανική Daphnia molt και να αναπτύξουν ένα ώριμο exoskeleton, χυτεύουν το σώμα τους με βάση τις χημικές ουσίες που συναντούν στο νερό. Οι ψύλλοι νερού χρησιμοποιούν εξαρτήματα που ονομάζονται κεραίες για την ανίχνευση μυρωδιών και χημικών ουσιών που αφήνονται από τους θηρευτές (π.χ. τα ψάρια ή τα αναποδογυρισμένα έντομα κολύμβησης που ονομάζονται backswimmers). Στη συνέχεια αναπτύσσουν αμυντικά μέσα για την αντιμετώπιση των απειλών που αναμένουν να αντιμετωπίσουν.

.

. "Αυτές οι άμυνες θεωρούνται ότι λειτουργούν σαν ένα σύστημα αντι-κλειδαριάς, πράγμα που σημαίνει ότι παρεμβαίνουν με κάποιο τρόπο στη συσκευή τροφοδοσίας του αρπακτικού", δήλωσε ο Weiss. " Τα δάφνια lumholtzi αυξάνουν την κεφαλή και την αγκάθια της ουράς για να καταστήσουν πιο δύσκολη την κατανάλωσή τους."

.
Armor Up! Water Fleas Grow Helmets and Spines for Battle
Ένας ανήφερος ψύλλος νερού Daphnia lumholtzi φαίνεται ευάλωτος δίπλα σε μια τεθωρακισμένη έκδοση του ίδιου είδους. Ο D. lumholtzi αναπτύσσει τα σπονδυλικά κεφάλια και την ουρά ως απάντηση σε χημικές ενδείξεις από το Gasterosteus aculeatus, το τριχοειδές stickleback.
Πίστωση: Dr. Linda Weiss

. Η Weiss και οι συνάδελφοί της βρήκαν τα ενδιάμεσα βήματα που κάνουν αυτό το μετασχηματισμό να συμβεί. Οι κεραίες δημιουργούν σήματα εγκεφάλου όταν ανιχνεύουν χημικές ενδείξεις, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν την απελευθέρωση ντοπαμίνης νευροδιαβιβαστή. Η ντοπαμίνη, με τη σειρά της, σηματοδοτεί την απελευθέρωση νεανικών ορμονών που προάγουν την ανάπτυξη σε συγκεκριμένες περιοχές σώματος.

.

. Οι ίδιες νεανικές ορμόνες προάγουν την ανάπτυξη σε πολλά άλλα αρθρόποδα, δήλωσε ο Weiss, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτή η αναπτυξιακή οδός είναι ένας ευρέως κοινός τρόπος για τα καρκινοειδή και τα έντομα να ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

.

. Μικρή Δαφνία μπορεί επίσης να ενεργήσει ως καναρίνι σε ανθρακωρυχείο για την ποιότητα του νερού, είπε ο Weiss. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ψύλλοι των υδάτων αλλάζουν ως απάντηση στις χημικές ενδείξεις "θα βοηθήσει στην κατανόηση της σύνθεσης και της δυναμικής του πληθυσμού των οικοσυστημάτων γλυκού νερού", δήλωσε ο Weiss. "Καθώς το γλυκό νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους στη Γη, είναι σημαντικό να μελετήσουμε τις κοινότητες που κατέχει."

.

. Η Weiss θα παρουσιάσει σήμερα (6 Ιουλίου) τα ευρήματά της, τα οποία δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, στην ετήσια συνάντηση για την Εταιρεία Πειραματικής Βιολογίας στο Μπράιτον της Αγγλίας.

.

. Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 5, 2018