Back to Question Center
0

Βούδα του Βούδα: Ο διαλογισμός μπορεί να διευκολύνει τις παθήσεις του εντέρου

1 answers:

. Εάν σκέφτεστε ότι ο διαλογισμός ήταν καλός μόνο για τη συναισθηματική σας ευεξία, σκεφτείτε ξανά. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ο διαλογισμός μπορεί στην πραγματικότητα να ανακουφίσει τα συμπτώματα δύο διαταραχών του εντέρου μεταβάλλοντας ορισμένα γενετικά σήματα.

.

. Η μελέτη εξέτασε ανθρώπους που είχαν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) ή ασθένεια ευερέθιστου εντέρου (IBD) - web development agency. Διαπίστωσε ότι η γιόγκα και η τακτική διαλογισμό για δύο μήνες διευκόλυναν τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις δύο διαταραχές του εντέρου, ανέφεραν οι ερευνητές.

.

. Αυτή η παρέμβαση μυαλού και σώματος φάνηκε να λειτουργεί προκαλώντας γενετικές αλλαγές στο σώμα, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο διαλογισμός ανακούφισης του στρες μπορεί να καταστείλει τις δραστηριότητες ορισμένων γονιδίων που ευθύνονται για την πρόκληση φλεγμονής και άλλων προβλημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος σε ασθενείς που πάσχουν από IBS ή IBD, ανέφερε η μελέτη.

.

. Η προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει την έκφραση γονιδίων με μερικούς τρόπους, αλλά η νέα μελέτη είναι από τις πρώτες που παρουσιάζουν αντίκτυπο στην γονιδιακή έκφραση σε ασθενείς με συγκεκριμένη ασθένεια, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Braden Kuo. , γαστρεντερολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη. Η μελέτη χρησιμοποίησε μια τεχνική μυαλού-σώματος που ονομάζεται Relaxation Response, την οποία ένας γιατρός του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ανέπτυξε στη δεκαετία του 1970.

.

. Τα νέα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα δεδομένου ότι οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει μια σχέση ανάμεσα στο άγχος και τα πεπτικά προβλήματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ψυχολογικό τραύμα μπορεί να συμβάλει στην IBS, μια διαταραχή που οδηγεί σε κοιλιακό άλγος, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

.

. Η κατάσταση είναι αρκετά κοινή στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας περίπου 1 στα 10 άτομα σε κάποιο σημείο της ζωής τους, σύμφωνα με το Διεθνές Ίδρυμα Λειτουργικών Γαστρεντερικών Διαταραχών. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί τη διαταραχή. [ 7 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Ανθρώπινου Σώματος ]

.

. Παρόλο που το IBS και το IBD μπορούν να θεωρηθούν ως η ίδια προϋπόθεση, είναι πραγματικά πολύ διαφορετικά και το IBD είναι πολύ λιγότερο κοινό. Σε αντίθεση με την IBS, η IBD περιλαμβάνει χρόνια φλεγμονή της πεπτικής οδού. Οι δύο κύριοι τύποι IBD είναι η ελκώδης κολίτιδα, η οποία επηρεάζει το παχύ έντερο, και η νόσος του Crohn, η οποία επηρεάζει κυρίως τα έντερα, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί οπουδήποτε στο πεπτικό σύστημα.

.

. Ωστόσο, το IBS και το IBD μοιράζονται επίσης ορισμένους κοινούς παράγοντες: Και οι δύο μπορεί να προκληθούν από άγχος και κανείς δεν έχει πραγματικές θεραπευτικές επιλογές. Τα φάρμακα που διατίθενται σήμερα μπορούν να μειώσουν μόνο τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και να φέρουν κάποια προσωρινή ανακούφιση.

.

. Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές εντάχθηκαν σε 19 ασθενείς με IBS και 29 ασθενείς με IBD. Όλοι υποβλήθηκαν σε πρόγραμμα εννέα εβδομάδων που περιελάμβανε ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό και γιόγκα . Οι ασθενείς συναντήθηκαν κάθε εβδομάδα για μια συνεδρίαση διάρκειας 5 ωρών και άσκησαν τις δραστηριότητες στο σπίτι για 15 έως 20 λεπτά κάθε μέρα. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα συμπτώματα των ασθενών πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της μελέτης και έλαβαν δείγματα αίματος για γενετικές αναλύσεις. Ωστόσο, ο σχεδιασμός μελέτης δεν ενσωμάτωσε ξεχωριστή ομάδα ελέγχου ασθενών που δεν ασκούσαν διαλογισμό.

.

. Στο τέλος της μελέτης, οι ασθενείς ανέφεραν μείωση των συμπτωμάτων τους σε σύγκριση με ό, τι βίωσαν κατά την έναρξη της μελέτης. Μια γενετική ανάλυση του αίματός τους παρείχε αποδείξεις αλλαγών στις γενετικές οδούς που σχετίζονται με τις δύο διαταραχές.

.

. Σημαντικά, παρατηρήθηκαν περισσότερες γενετικές αλλαγές στους ασθενείς με ΙΒϋ από ό, τι στους ασθενείς με IBS, δήλωσε ο Manoj Bhasin, ο οποίος συνυπέγραψε τη μελέτη και είναι διευθυντής της βιοπληροφορικής στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess στη Βοστώνη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερα από 1.000 γονίδια τροποποιήθηκαν σε ασθενείς με IBD κατά την περίοδο της μελέτης, ενώ μόνο 119 γονίδια άλλαξαν στους ανθρώπους με IBS.

.

. Υπήρχε ένα γονίδιο που σχετίζεται με τη φλεγμονή, το οποίο ονομάζεται NF-kB, οι δραστηριότητες του οποίου καταστέλλονται και στις δύο ομάδες, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτό δείχνει ότι ο διαλογισμός και οι παρόμοιες πρακτικές μπορούν να αντισταθμίσουν το άγχος και τη φλεγμονή , ανέφεραν οι ερευνητές. Ο Towia Libermann, ένας ανώτερος ερευνητής στη μελέτη και ένας βοηθός καθηγητής στο Ιατρικό Σχολείο του Χάρβαρντ στη Βοστώνη , ανέφερε σε δήλωση . Είναι πιθανό οι τεχνικές χαλάρωσης να βοηθήσουν τόσο τους ανθρώπους με IBS όσο και τους ανθρώπους με IBD, είπε.

.

. Οι ερευνητές σημείωσαν δύο σημαντικούς περιορισμούς στη μελέτη τους: Πρώτον, δύο εξετάσεις που μετρούσαν ορισμένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα δεν παρουσίασαν αλλαγές κατά την περίοδο της μελέτης. Δεύτερον, προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι ακόμη και ένα εικονικό φάρμακο μπορεί μερικές φορές να παράγει επαρκή ανακούφιση από τα συμπτώματα IBS.

.

. Περισσότερες μελέτες, όπως οι τυχαιοποιημένες δοκιμές που περιλαμβάνουν μια ομάδα ελέγχου, είναι απαραίτητες πριν από ένα πρόγραμμα διαλογισμού και γιόγκα που θα μπορούσε να προταθεί ως θεραπεία για ασθενείς με αυτές τις διαταραχές, ανέφεραν οι ερευνητές.

.

. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 30 Απριλίου στο περιοδικό PLOS ONE.

.

. Ακολουθήστε το Live Science @livescience , Facebook & amp;. Google+ . Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Live Science .

April 5, 2018