Back to Question Center
0

Γιατί ο γιατρός σας θέλει να ξέρει αν έχετε ένα όπλο

1 answers:
Why Your Doctor Wants to Know If You Own a Gun

Αλλά υπάρχει ένα. κάτι που ο γιατρός σας μπορεί να μην μπορεί να σας ρωτήσει: όπλα.

Σήμερα, δεν υπάρχουν κρατικοί νόμοι που να απαγορεύουν στους γιατρούς να συζητούν την ιδιοκτησία όπλων με τους ασθενείς τους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση των κρατικών και ομοσπονδιακών νόμων που δημοσιεύονται στα Annals of Internal Medicine .

Ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Ο Garen Wintemute , ένας γιατρός έκτακτης ανάγκης και διευθυντής του Προγράμματος Έρευνας για την Πρόληψη της Βίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, λέει ότι πολλά κράτη έχουν εξετάσει νομοθεσία η οποία θα περιόριζε τους γιατρούς να ρωτούν για πυροβόλα όπλα - uhr schwarz gold.

Αυτό αφορά τον ίδιο και άλλους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, καθώς λένε ότι παρεμβαίνει στις ικανότητες των γιατρών να βοηθούν τους ασθενείς τους.

"Πού θα σταματήσει αυτό;. Πότε οι νομοθέτες θα κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από το τι μπορούν να μιλήσουν οι γιατροί με τους ασθενείς τους; ", δήλωσε στην Healthline. "Η βία με όπλα είναι πρόβλημα υγείας. "

Το 2015, σχεδόν 13.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς, συμπεριλαμβανομένων ανθρωποκτονιών, δολοφονιών, ακούσιων πυροβολισμών και αυτοκτονιών. Από αυτούς, 756 ήταν παιδιά, σύμφωνα με το The Trace .

Ενώ οι μαζικοί πυροβολισμοί κυριαρχούν στην κάλυψη ειδήσεων, αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των θανάτων που σχετίζονται με το όπλο.

Διαβάστε περισσότερα: Οι ειδικοί προσεγγίζουν τη βία ως πυροβόλο όπλο ως θέμα δημόσιας υγείας »

.

Στη Φλώριδα, ένας κρατικός νόμος που θα μπορούσε να προσγειωθεί σε γιατρό σε νομικό πρόβλημα εάν ρωτήσει αν υπάρχουν όπλα στο σπίτι είναι τώρα στα δευτεροβάθμια δικαστήρια.

Ο νόμος, που ονομάστηκε «Έγγραφα εναντίον Glocks», επιβεβαιώθηκε πέρυσι, αφού οι ομάδες ιατρών αγωγήσαν το κράτος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα πρώτης και τέταρτης τροπολογίας τους.

Σήμερα, ο νόμος δεν ισχύει, αλλά μια απόφαση από ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα μπορούσε να το επιτρέψει στα βιβλία. Περίπου το ένα τέταρτο των κατοίκων της Φλώριδας διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο.

Ο νόμος αρχικά ψηφίστηκε το 2011, αφού ένας γιατρός αρνήθηκε να δει τρία παιδιά, αφού η μητέρα τους αρνήθηκε να πει εάν υπήρχαν όπλα στο σπίτι. Η Εθνική Ένωση Τουφεκιών (NRA) υποστήριξε το νόμο.

. σε άλλες πολιτείες, καθώς η Φλόριντα είναι συχνά το έδαφος δοκιμών για νόμους περί πυροβόλων όπλων όπως η Stand Your Ground και η απόκρυψη και η μεταφορά νόμων.

Σε πολλούς επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής, αυτοί οι τύποι νόμων θα είχαν ψυχτικές συνέπειες σε ό, τι οι γιατροί μπορούν και δεν μπορούν να ζητήσουν από τους ασθενείς τους.

Επειδή η βία από τα πυροβόλα όπλα είναι μια σημαντική πτυχή της αμερικανικής κουλτούρας, η ερώτηση των ενδιαφερομένων μερών θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας ενός ατόμου να γίνει θύμα, λένε.

Δρ. Ο Steven E. Weinberger, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών (ΑΚΕ) , έγραψε ένα συντακτικό που συνοδεύει τη μελέτη Annals, υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί αντιμετώπισαν πηγές βίας με τους ασθενείς τους.

«Οι γιατροί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της νομοθεσίας στη Φλόριντα και σε άλλα κράτη, ούτε αυτός ο νόμος ούτε άλλοι ισχύουν στην πράξη να απαγορεύουν στους γιατρούς να συζητούν για τα πυροβόλα όπλα και την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων όταν υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο. εαυτό ή άλλους », έγραψε. "Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αποφύγουν την ευθύνη τους να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία όπλων όταν είναι σκόπιμο ή να συμβουλεύσουν, να εκπαιδεύσουν και να αναλάβουν άλλες ενέργειες εάν είναι απαραίτητο για να μετριάσουν τον κίνδυνο για τραυματισμό ή θάνατο που σχετίζεται με πυροβόλα όπλα. "

Διαβάστε περισσότερα: Πρόληψη της αυτοκτονίας Ένα εμπόδιο Bridge κάθε φορά»

Ζωή ή Θάνατος. που κινδυνεύουν περισσότερο από τη βία από ό, τι άλλοι, ιδίως εκείνοι που βρίσκονται στη μέση μιας κρίσης ψυχικής υγείας.

Ένας στους πέντε ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παρουσιάσει ένα επεισόδιο ψυχικής νόσου σε κάθε δεδομένο σημείο ενός έτους, σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια (NAMI) .

Ως ιατρός του τμήματος έκτακτης ανάγκης, ο Wintemute αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες - συμπεριλαμβανομένου του εάν το άτομο έχει σχέδιο και αν είναι εφικτό να προχωρήσει σε αξιολόγηση της θνησιμότητας ενός ατόμου. "

« Εάν ο νόμος αυτός ήταν σε ισχύ, τουλάχιστον θεωρητικά θα έπρεπε να υπερασπίσου τον εαυτό μου ενώπιον του δικαστηρίου, αν η λήψη αποφάσεων ήταν σχετική και γιατί ζήτησα αυτήν την ερώτηση », είπε.

Άλλες φορές, όταν η ιδιοκτησία του όπλου γίνεται χρήσιμη, είναι όταν η ενδοοικογενειακή βία είναι θέμα ή όταν τα παιδιά είναι στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει όταν οι γιατροί πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς σχετικά με την ασφαλή αποθήκευση, τη μείωση του κινδύνου ή να μιλάνε με τα μέλη της οικογένειας, ειδικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ο ρόλος του γιατρού δεν είναι να λέει στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν, παρά να τους παράσχει καλές πληροφορίες για να πάρουν τις αποφάσεις για τον εαυτό τους», ανέφερε ο Wintemute.

Ορισμένα δημογραφικά στοιχεία διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο βίας από όπλα, συμπεριλαμβανομένων των νέων Αφροαμερικανών, των μεσήλικων και των ηλικιωμένων λευκών ανδρών (κίνδυνος αυτοκτονίας), καθώς και των μικρών παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα: Βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορεί να προκαλέσουν επιθετικότητα »

Βία βία ως ασθένεια

. Harborview Medical Center , αντιμετωπίζουν τραύματα πυροβολισμών διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, τα αντιμετωπίζουν παρόμοια με τον αλκοολισμό.

Πέρα από την αφαίρεση της σφαίρας και τη συρραφή της τρύπας, οι κοινωνικοί λειτουργοί συνεννοούνται με τα θύματα βίαιης όπλου για να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν κοινωνικές και προσωπικές συμπεριφορές που τους θέτουν σε κίνδυνο. Οι επισκέψεις παρακολούθησης περιλαμβάνουν επαφές πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα και τις οικογένειές τους.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο Όουκλαντ, Καλιφόρνια, το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και αφορούσε παρόμοιες στρατηγικές παρέμβασης για τα θύματα της βίας με πυροβολισμούς, έκανε δραστική μείωση των σχετικών αδικημάτων.

Οι νέοι που είχαν συμβουλεύσει έξι μήνες μετά τον τραυματισμό τους ήταν 70% λιγότερο πιθανό να συλληφθούν για οποιοδήποτε αδίκημα.

Ενώ η βία από τα όπλα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολιτικές προστασίας των ανθρώπων είναι περιορισμένες και η έρευνα είναι περιορισμένη.

Ενώ η Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων (CDC) διεξήγαγε μια απαγόρευση δύο δεκαετιών για τη διερεύνηση της βίας από πυροβόλα όπλα, το περιοδικό για την εσωτερική ιατρική JAMA . το θέμα.

«Είναι σωστός ο καιρός να απαντήσουμε στην επιδημία τραυματισμών πυροβόλων όπλων και βίας με πυροβόλα όπλα με υψηλής ποιότητας έρευνα και συναρπαστική ανάλυση που μπορεί να ενημερώσει την πολιτική», δηλώνει η ανοικτή επιστολή προς τους ερευνητές.

April 5, 2018