Back to Question Center
0

Επιστημονική Απόδειξη Το αφεντικό σας είναι ένα τραγούδι

1 answers:

. Οι εργαζόμενοι που έχουν σκεφτεί από καιρό τους τα αφεντικά τους είναι αλαζονική jerks τώρα έχουν επιστημονική απόδειξη από την πλευρά τους.

.

- walk in wardrobe solutions. Ένα νέο εργαλείο, το οποίο ονομάζεται κλίμακα αλαζονείας στο χώρο εργασίας (WARS), έχει αναπτυχθεί από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Akron και στο State University του Michigan. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να προσδιορίσετε τις αλαζονικές τάσεις και να τους μετριάσετε και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτά.

.

. Οι ερευνητές που ανέπτυξαν την κλίμακα διαπίστωσαν ότι τα αλαζόνια αφεντικά οδηγούν συχνά σε αυξημένο κύκλο εργασιών των εργαζομένων και σε αρνητική συνολική εργασιακή ατμόσφαιρα . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αλαζονικά αφεντικά οδηγούν συχνά με τρόπο που προσπαθεί να αποδείξει υπεροχή και ικανότητα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι συμπεριφορές συσχετίζονται με χαμηλότερη νοημοσύνη και αυτοπεποίθηση από ό, τι οι μη αλαζονικοί αφενείς, η έρευνα που βρέθηκε.

.

. Ο εντοπισμός των αλαζονικών αφεντικών και η αποφυγή των πονοκεφάλων που προκαλούνται από αυτά μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και η απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στη δοκιμασία WARS. Ένα ναι σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σηματοδοτεί αλαζονεία στα αφεντικά.

.

. [ Η Ανατομία του Τέλειου Διευθύνοντος Συμβούλου ]

.
  • . Ο προϊστάμενος σας θέτει την προσωπική του ατζέντα μπροστά από την ατζέντα του οργανισμού;
  • .
  • . Το αφεντικό σας επιδεικνύει διαφορετικές συμπεριφορές με υφισταμένους και επιβλέποντες;
  • .
  • . Μήπως το αφεντικό δυσφημεί τις ιδέες των άλλων κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και συχνά τους κάνει να φαίνονται κακοί;
  • .
  • . Το αφεντικό σας απορρίπτει την εποικοδομητική ανατροφοδότηση;
  • .
  • . Το αφεντικό υπερβάλλει την υπεροχή του και κάνει τους άλλους να αισθάνονται κατώτεροι;
  • .

. Ωστόσο, ο επικεφαλής ερευνητής Stanley Silverman, κοσμήτορας του Πανεπιστημίου του Akron's Summit College και του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου, δήλωσε ότι η αλλαγή αυτών των καταστροφικών συμπεριφορών δεν συμβαίνει απλά απαντώντας στις ερωτήσεις. Αντ 'αυτού, ο Silverman είπε ότι οι εκτιμήσεις αλαζονείας πρέπει να αποτελούν μέρος των ανασκοπήσεων των εργαζομένων και της συνολικής διαδικασίας διαχείρισης για την αποφυγή προβλημάτων που προέρχονται από αλαζονεία. Η ταπεινή ηγεσία , ωστόσο, παραμένει η καλύτερη επιλογή για τα αφεντικά. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, η ταπεινοφροσύνη σε έναν ηγέτη συνέβαλε στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ατμόσφαιρας εργασίας του οργανισμού.

.

. Αυτή η έρευνα θα παρουσιαστεί στην Αμερικανική Συνέλευση για τη Φυσιολογική Σύμπραξη και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου του 2012 του Βιομηχανικού-Οργανωτικού Ψυχολόγου. Η έρευνα ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Silverman και των συναδέλφων του Russell Johnson, επίκουρου καθηγητή διαχείρισης στο Eli Broad College of Business στο Michigan State University και των Nicole McConnell και Alison Carr, και των δύο φοιτητών Ph. D. στο Πρόγραμμα Βιομηχανικής και Οργανωτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Akron.

.

. Αυτή η ιστορία παρέχεται από BusinessNewsDaily , ένα αδελφό site για να ζήσει την επιστήμη. Ακολουθήστε David Mielach στο Twitter @ D_M89 ή BusinessNewsDaily @ bndarticles . Είμαστε επίσης σε Facebook & amp;. Google+ .

April 5, 2018