Back to Question Center
0

Οι "μεταδότες Stealth" της γρίπης ενεργοποιούν διαφορετικά γονίδια

1 answers:

.

Όποτε η γρίπη χτυπά στο γραφείο, μερικοί άνθρωποι φαίνονται πάντα να αρρωσταίνουν, ενώ άλλοι απλά ένας θάλαμος μακριά πλέουν μέσα από τους αβλαβείς. Τα γονίδια μας μπορεί να είναι γιατί, λέει μια νέα μελέτη.

.

Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (26 Αυγούστου) στο περιοδικό PLoS Genetics έδειξε μια διαφορά στη γονιδιακή δραστηριότητα μεταξύ ανθρώπων που αρρωσταίνουν από τη γρίπη και εκείνων που συστέλλονται με τον ιό και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα αλλά μπορούν ακόμα να μεταδώσουν - largest web design companies. τον ιό σε άλλους.

.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Duke και του Πανεπιστημίου του Michigan προσλήφθηκαν 17 υγιείς ανθρώπους που προσφέρθηκαν να εκτεθούν σε ιό γρίπης και να μετρηθεί η ανταπόκριση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

.

Η ομάδα μολύνθηκε με το στέλεχος H3N2 / Wisconsin της γρίπης και έδωσε δείγματα αίματος κάθε έξι έως οκτώ ώρες μετά. Για πέντε ημέρες, οι ερευνητές εξέτασαν τα δείγματα για ενδείξεις δραστηριότητας σε γονίδια που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με ανοσία.

.

Εννέα από τους εθελοντές κατέβηκαν με ήπια έως σοβαρή γρίπη, παρόλο που οι εξετάσεις αίματος επιβεβαίωσαν ότι και οι 17 μολύνθηκαν και έκαναν αντισώματα κατά του ιού .

.

Οι ελεύθεροι από συμπτώματα εθελοντές έδειξαν δραστηριότητα σε γονίδια που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες, αλλά οι οξεία φλεγμονώδεις αποκρίσεις των οργάνων τους δεν ήταν ενεργές, δήλωσε ο Alfred Hero, συν-συγγραφέας της μελέτης.

.

Εν τω μεταξύ, δείγματα αίματος από άρρωστους εθελοντές έδειξαν διαφορετική ή και αντίθετη γονιδιακή δραστηριότητα, δήλωσε ο Ηρώων.

.

Ανοσολογία στη γρίπη

.

"Έχουμε πραγματικά μια πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ανοσολογικής τους αντίδρασης", δήλωσε ο Ήρωας, καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Οι ερευνητές θα μπορούσαν ακόμη να δουν μια διαφορά στη γονιδιακή δραστηριότητα μεταξύ συμπτωματικών και ασυμπτωματικών εθελοντών 36 ώρες πριν χτυπήσουν τα sniffles, τους πόνους, τον πόνο και τον πυρετό.

.

"Τώρα έχουμε ανοίξει την πόρτα για να κατανοήσουμε τι ενεργή ανοσοαπόκριση μας αναγκάζει να μην αρρωστήσουμε .. μέχρι το επίπεδο συγκεκριμένων τύπων γονιδίων και των ιδιαίτερων προτύπων απόκρισης τους", ανέφερε.

.

Ο ήρωας και οι συνάδελφοί του ήθελαν να μετρήσουν τις έμφυτες αντιδράσεις των ανθρώπων σε μια λοίμωξη από τη γρίπη , αντί για το πώς οι άνθρωποι ταιριάζουν μετά την οικοδόμηση ανοσίας σε ένα στέλεχος της γρίπης. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές μελέτησαν μόνο ασθενείς που δεν είχαν λάβει εμβολιασμό κατά της γρίπης για τουλάχιστον τρία χρόνια. Πήραν ένα δείγμα αίματος από κάθε εθελοντή πριν τον μολύνουν, για να καθορίσουν την βασική ανοσολογική τους δραστηριότητα.

.

"Ελεγχόμασταν για πολλά πράγματα, αυτή ήταν μια πολύ προσεκτική μελέτη, γι 'αυτό είμαστε σίγουροι ότι αυτό που βλέπουμε και αυτές οι διαφορές που βλέπουμε οφείλονται στην έμφυτη ανοσοαπόκριση και όχι σε άλλες. παράγοντες ", δήλωσε ο Ηρώων.

.

Παρατήρησε ωστόσο ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν κουραστεί ή να τονίσουν πριν από την έναρξη της μελέτης, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την ευαισθησία τους στο να αρρωστήσουν.

.

Έλεγχος αίματος πριν πάρετε άρρωστος

. Ο ήρωας αναγνώρισε ότι η μελέτη του ήταν πολύ μικρή για να καθιερώσει ένα μοντέλο για τις εξετάσεις γρίπης, αλλά δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει μια μέρα σε εξετάσεις αίματος που προβλέπουν ποιος θα αρρωστήσει με τη γρίπη και να θεραπεύσει ασθενείς πριν. τα συμπτώματά τους γίνονται σοβαρά.

.

Ο Δρ. Ο William Schaffner, πρόεδρος της προληπτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt, συμφώνησε ότι η μελέτη ήταν πολύ μικρή για να εξαγάγει συμπεράσματα. Αλλά ο Schaffner χαρακτήρισε την μελέτη προκλητική και είπε ότι τα ευρήματα υποστηρίζουν μια παρατεταμένη παρατήρηση ότι μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο ευαίσθητοι από άλλους σε νέους ιούς.

.

"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν είχαν μολυνθεί από τον ιό, δεν είχαν συμπτώματα", δήλωσε ο Schaffner.

.

Οι μολυσμένοι αλλά ασυμπτωματικοί άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν άθελά τον ιό της γρίπης. "Θα μπορούσαμε να καλέσουμε τους ανθρώπους που έχουν το πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να είναι άρρωστοι", οι αποστολείς stealth ", δήλωσε ο Schaffner.

.

Είπε ότι η μελέτη θα πρέπει να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να πάρουν πλάνα γρίπης .

. : Οι άνθρωποι που δεν αρρωσταίνουν όταν εκτίθενται στη γρίπη έχουν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε γονίδια με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες
April 5, 2018