Back to Question Center
0

Ο «επιστήμονας της Γαίας» λαμβάνει τις προβλέψεις για τις κλιματικές αλλαγές

1 answers:

. Ένας επιστήμονας και συγγραφέας, James Lovelock, ο οποίος κάποτε πρόβλεπε την εμφάνιση οδυνηρών γεγονότων από την αλλαγή του κλίματος, αναγκάστηκε να αποκαλύψει τις δικές του προβολές και τις προβλέψεις των άλλων "ανησυχητικές." Ωστόσο, οι επιστήμονες του κλίματος υπογραμμίζουν ότι η εκτροπή του Lovelock δεν αναιρεί την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. στην πραγματικότητα, οι προηγούμενες προβλέψεις του υπογραμμίζουν κάποια γενική παρεξήγηση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη - term for computer expert.

.

. Ο Lovelock, ο οποίος παρουσίασε την Υιοθεσία Gaia που περιγράφει τη ζωή στη γη ως ένας τεράστιος αυτορυθμιζόμενος οργανισμός πριν από περίπου 40 χρόνια, δήλωσε επίσης ότι από το 2000, η ​​θέρμανση δεν είχε συμβεί όπως αναμενόταν.

.

. "Το κλίμα κάνει τα συνηθισμένα κόλπα του, δεν υπάρχει τίποτα που να συμβαίνει ακόμα, έπρεπε να είμαστε στα μισά του δρόμου προς έναν κόσμο τηγανίσματος τώρα", δήλωσε ο Lovelock στο MSNBC. com σε συνέντευξη.

.

. Ενώ η θέρμανση μπορεί να μην έχει φτάσει τις προσδοκίες του Lovelock, συμβαίνει σαφώς. Τα δεδομένα της παγκόσμιας θερμοκρασίας δείχνουν ότι ο κόσμος θερμαίνεται. Η πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα ήταν η πιο θερμή στην καταγραφή για περισσότερο από έναν αιώνα, μέρος της τάσης της αύξησης της ζεστασιάς τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

.

. Η υπόθεση του Lovelock διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στο περιβαλλοντικό κίνημα.

.

. Σε μια συνομιλία με τον Ian Johnston του MSNBC, ο Lovelock συμφώνησε ότι το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα αυξάνεται, αλλά ισχυρίστηκε ότι η θερμοκρασία δεν έχει αυξηθεί όπως αναμενόταν από το 2000.

.

. Αυτή είναι μια σημαντική αντιστροφή για το Lovelock. Σε μια στήλη που γράφτηκε για την εφημερίδα The Independent του Ηνωμένου Βασιλείου το 2006, έγραψε ότι «πριν περάσει αυτός ο αιώνας, δισεκατομμύρια από εμάς θα πεθάνουν και τα λίγα αναπαραγωγικά ζεύγη ανθρώπων που επιβιώνουν θα βρίσκονται στην Αρκτική όπου το κλίμα παραμένει ανεκτό». 1) .

.

Οι απόψεις του Lovelock δεν ήταν σύμφωνες με την επικρατούσα κλιματική επιστήμη , επεσήμανε ο Michael Mann , επιστημονικός επιστήμονας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας. .

. "Όπως βλέπω, οι απόψεις του Τζιμ ήταν στο αφύσικο τέλος του φάσματος της επιστημονικής γνώμης, έτσι ειλικρινά τον βλέπω σε μεγάλο βαθμό όπως μόλις επιστρέφω στην πτυχή της mainstream σκέψης", έγραψε ο Mann σε ένα email στο LiveScience. "Αυτό έχει ειπωθεί, έχει κάνει κάποιες δηλώσεις που φαίνονται να αντικατοπτρίζουν μια παρεξήγηση για το τι έχει να πει η επιστήμη." [ Busted: 10 Μύθοι της Κλιματικής Αλλαγής ]

.

. Ο Kevin Trenberth, κλινικός επιστήμονας στο ανεξάρτητο Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ατμόσφαιρα (NCAR) στο Boulder, Colo, προχώρησε περαιτέρω: «Είναι γεγονός ότι γνωρίζει ελάχιστα ή τίποτα για την αλλαγή του κλίματος».

.

. Την περασμένη δεκαετία παρατηρήθηκε μειωμένος ρυθμός αύξησης της αύξησης της θερμοκρασίας. αλλά παραμένει συνεπής με την τάση της συνολικής αύξησης της θερμοκρασίας , δήλωσε ο Trenberth.

.

. Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες κυμαίνονται από έτος σε έτος και σε σύντομες χρονικές κλίμακες ως αποτέλεσμα της φυσικής μεταβλητότητας. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα μπορεί να συγκαλύψουν τη γενική τάση, ειδικά αν κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είπε. "Μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι από αυτό το αρχείο και να πάρετε λάθος άποψη για το τι συμβαίνει."

.

. Την επόμενη χρονιά, ο Lovelock αναμένει να κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο. Είπε ότι πιστεύει ότι οι προβλέψεις του πήγαν πολύ μακριά σε ένα προηγούμενο βιβλίο, "Revenge of Gaia" (Allen Lane / Penguin, 2006). Ακόμα κι έτσι, ο Lovelock τόνισε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να προσπαθήσει να περιορίσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με το MSNBC. com.

.

. Μπορείτε να ακολουθήσετε LiveScience ανώτερος συγγραφέας Wynne Parry στο Twitter @Wynne_Parry. ) . Παρακολουθήστε το LiveScience για τα πιο πρόσφατα επιστημονικά νέα και ανακαλύψεις στο Twitter @livescience και on . .

April 5, 2018