Back to Question Center
0

Το FDA εγκρίνει το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας Β

1 answers:

. Το πρώτο εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη ενός κοινού τύπου βακτηριακής μηνιγγίτιδας έχει εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

.

. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την Trumenba , η οποία γίνεται από θυγατρική της Pfizer με την επωνυμία Wyeth Pharmaceuticals - certificates to print. Το εμβόλιο προορίζεται να αποτρέψει μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που προκαλείται από Neisseria meningitidis οροομάδας Β Αυτός ο τύπος βακτηρίων έχει κατηγορηθεί για την πρόσφατη μηνιγγίτιδα εστίες στις πανεπιστημιουπόλεις κολλεγίων, συμπεριλαμβανομένης μιας εστίας σε Princeton. Πανεπιστήμιο που συνδέθηκε με το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας στη Φιλαδέλφεια.

.

. "Πρόσφατες εκδηλώσεις της ορολογικής ομάδας B Μηνιγγιτιδοκοκκική ασθένεια σε λίγες πανεπιστημιουπόλεις πανεπιστημίου έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για αυτή τη δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια", δήλωσε σε δήλωσή του ο Karen Midthun, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών Φαρμάκων της FDA. "Η έγκριση του Trudenba από την FDA παρέχει έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για την πρόληψη αυτής της ασθένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες." [ 5 Επικίνδυνοι μύθοι εμβολιασμού ]

.

. Τα βακτήρια Ν. Το Meningitidis είναι η κύρια αιτία της βακτηριακής μηνιγγίτιδας, αλλά μέχρι σήμερα τα εμβόλια που εγκρίθηκαν για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες κάλυψαν μόνο τέσσερις από τις πέντε κύριες ορολογικές ομάδες ή τύπους N. meningitidis : Α, C, Υ και W. Αυτά τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την ορολογική ομάδα Β.

.

. Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλείται από βακτήρια που μολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν φλεγμονή στον ιστό που ευθυγραμμίζει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα βακτήρια μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω εκκρίσεων του αναπνευστικού και του λαιμού, όπως το σάλιο, τα οποία μοιράζονται κατά τη διάρκεια της στενής επαφής, του φιλί, του βήχα και του μοιράσματος των σκευών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κεφαλαλγία, ναυτία, έμετο και σκληρό λαιμό.

.

. Οι μηνιγγιτιδοκοκκικές παθήσεις φαίνεται να είναι οι περισσότεροι εφήβοι και νεαροί ενήλικες - ειδικά αυτοί που ζουν σε κοντινή απόσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κρούσματα είναι κοινά στις πανεπιστημιουπόλεις.

.

. Πέρυσι, ξεσπάσματα μηνιγγίτιδας ξεκίνησαν και στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στη Σάντα Μπάρμπαρα. Και οι δύο προκλήθηκαν από Neisseria meningitidis ορολογική ομάδα Β. Ένας φοιτητής που άρρωστος στη Σάντα Μπάρμπαρα έπρεπε να ακινητοποιήσει αμφότερα τα πόδια του. Ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια πέθανε αφού μολύνθηκε με το στέλεχος των βακτηριδίων Princeton. πριν από την έναρξη της ασθένειάς της, είχε στενή επαφή με φοιτητές από το Princeton , σύμφωνα με το New Jersey Department of Health .

.

. Πέρυσι, η FDA επέτρεψε να χορηγηθεί ένα διαφορετικό, ακόμη μη εγκριθέν εμβόλιο που ονομάζεται Bexsero (που παρασκευάστηκε από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis) για την καταπολέμηση των εστιών στο Princeton και τη Santa Barbara. Το πρόσφατα εγκεκριμένο φάρμακο, Trumenba, πέρασε μια επιταχυνόμενη διαδικασία έγκρισης, δήλωσαν αξιωματούχοι της FDA. Ο οργανισμός ανέφερε ότι επανεξέτασε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε διάστημα κάτω από έξι μήνες.

.

. Ακολουθήστε Megan Gannon στις Twitter και Google+. Ακολουθήστε μας @livescience . )&αμπέραζ;. Google+ . Αρχικό άρθρο σχετικά με Live Science .

April 5, 2018