Back to Question Center
0

Real-Life 'Lizard King' που ονομάζεται για τις πόρτες Jim Morrison

1 answers:

. Μια σαύρα μεγέθους γερμανικού βοσκού κάποτε περιαγόταν στη Μιανμάρ, αποκαλύπτει μια νέα απολιθωμένη ανάλυση.

.

- sillon circular. Η σαύρα, μία από τις μεγαλύτερες γνωστές, έχει μεταγλωττιστεί Barbaturex morrisoni προς τιμήν του τραγουδιστή The Doors Jim Morrison, ο οποίος έγραψε κάποτε ένα τραγούδι που περιελάμβανε τους στίχους: «Είμαι ο βασιλιάς των σαύρων. κάνε οτιδήποτε. "

.

. "Αυτή είναι μια βασίλισσα σαύρα και ήταν ο βασιλιάς των σαύρων, οπότε ταιριάζει απλά", δήλωσε ο Jason Head, παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln που οδήγησε τη μελέτη και έδωσε την αρχαία σαύρα μουσικά. εμπνευσμένο σύντροφο.

.

. Μια σαύρα ασυνήθιστου μεγέθους

.

. Στη σύγχρονη εποχή, οι περισσότερες σαύρες είναι πολύ μικρότερες από τα θηλαστικά που μοιράζονται το περιβάλλον τους. Οι λίγες εξαιρέσεις, όπως ο γιγαντιαίος και οδοντωτός δράκος Komodo , ζουν σε μέρη όπου υπάρχουν λίγα θηλαστικά γύρω (για παράδειγμα, υπάρχουν δράκοι Komodo σε απομονωμένα νησιά της Ινδονησίας).

.
Real-Life 'Lizard King' Named for Doors' Jim Morrison
Ο πανεδοντολόγος του Πανεπιστημίου Nebraska-Lincoln Jason Head κατέχει ένα ορυκτό και ένα ορυκτό από το σαγόνι της σαύρας Eocene Barbaturex morrisoni.
Πίστωση: Φωτογραφία από Craig Chandler / Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln, Πανεπιστημιακές Επικοινωνίες
. Β. morrisoni έζησε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Περίπου 36 εκατομμύρια έως 40 εκατομμύρια χρόνια πριν, η σαύρα ξεπέρασε τα θηλαστικά που μοιράστηκαν το δάσος μαγκρόβιων στο σπίτι της σε αυτό που είναι τώρα Μυανμάρ. Ήταν ένας απαλός γίγαντας, με δόντια σχεδιασμένα για να κόβουν τη βλάστηση, να μην κόβουν τη σάρκα.

.

. Τα απολιθώματα των σαυρών συλλέχθηκαν για πρώτη φορά κατά τις αποστολές στη δεκαετία του '70, αλλά καθίστανται αναλυτικά σε μια συλλογή μουσείων για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρις ότου ο Head και οι συνάδελφοί του αποφασίσουν να τα μελετήσουν. [ 6 περίεργα είδη που ανακαλύφθηκαν σε μουσεία ]

.

. Η σιαγόνα του Β. οι morrisoni έφεραν μια σειρά από κορυφογραμμές που υποδηλώνουν ότι το ζώο είχε κάποιο είδος διακόσμου στο λαιμό όπως ένα πτερύγιο δέρματος. Η σαύρα μπορεί να έμοιαζε με τους γενειοφόρους δράκους που παρατηρούνται σήμερα στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων - εκτός από το να μεγαλώνει για να είναι ένα πόδι ή τόσο μακρύ (30 εκατοστά), η αρχαία σαύρα θα ήταν περίπου 6 πόδια (1,8 μέτρα) από τη μύτη μέχρι. ουρά, είπε ο επικεφαλής. Θα είχε ζυγίσει περίπου 68 κιλά (30 κιλά).

.

. "Αυτή ήταν μια πραγματικά τεράστια φυτοφάγα σαύρα, πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε ζωντανό σήμερα", δήλωσε ο επικεφαλής της LiveScience.

.

. Οι δράκοι Κομόδο μπορούν να μεγαλώνουν με μήκος 10 πόδια (3 μέτρα), αλλά τρώνε κρέας.

.

. Ζεστό κόσμο, μεγάλες σαύρες

.

. Η ανακάλυψη του βασιλικού σαύρας βοηθά στην εκκαθάριση ενός μυστηρίου σχετικά με το γιατί οι σαύρες δεν μεγαλώνουν τόσο μεγάλες όσο σήμερα, όπως διαπίστωσε ο επικεφαλής και οι συνάδελφοί του. Κανείς δεν ήξερε αν οι μεγάλες σαύρες των φυτών είναι σπάνιες σήμερα επειδή απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα θηλαστικά ή επειδή περιορίζονται από τις σύγχρονες θερμοκρασίες. Οι σαύρες είναι εξωθερμικές , πράγμα που σημαίνει ότι βασίζονται στην περιβαλλοντική θερμότητα για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους.

.

. Η εποχή Eocene, όταν Β. morrisoni ζούσε, ήταν πολύ πιο ζεστό από σήμερα. Με βάση το μέγεθος της σαύρας και του μεταβολισμού θα χρειαζόταν να πάρει αυτό το μεγάλο, ο επικεφαλής και οι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες ήταν 4,5 βαθμούς Φαρενάιτ (2,5 βαθμούς Κελσίου) υψηλότερες από σήμερα.

.

. "Αυτός ήταν ένας κόσμος θερμοκηπίου", δήλωσε ο επικεφαλής. "Δεν υπήρχε πάγος στους πόλους. Υπήρχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα", παγιδεύοντας θερμότητα.

.

. Σε αυτό το ζεστό περιβάλλον, ο βασιλιάς των σαύρα ξεπέρασε τα θηλαστικά που τρώγονταν στα φυτά στο οικοσύστημα του καθώς και πολλοί από τους τρώγοντες κρέατος, δήλωσε ο επικεφαλής. Αυτή η ικανότητα ανάπτυξης υποδηλώνει ότι η παρουσία θηλαστικών δεν διατηρεί σήμερα σαύρες. πιθανώς χαμηλότερες παγκόσμιες θερμοκρασίες.

.

. "Όταν είχαμε αυτά τα πολύ θερμότερα κλίματα στο παρελθόν, είχαμε πολύ διαφορετικά οικοσυστήματα και τα ερπετά θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν πολύ περισσότερο με τα θηλαστικά", δήλωσε ο επικεφαλής. Τα φυτά μπορεί επίσης να έχουν ευημερήσει ευκολότερα σε αυτό το ατμοσφαιρικό κλίμα, παρέχοντας περισσότερη τροφή για τις φυτοφάγες σαύρες.

.

. "Η παλαιοντολογία είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για την κατανόηση όχι μόνο από πού προέρχουμε, αλλά και πού είμαστε τώρα και πού πηγαίνουμε στο μέλλον", είπε.

.

. Ακολουθήστε τον Stephanie Pappas στις Twitter και Google+ . Ακολουθήστε μας @livescience , Facebook . Google+ . Αρχικό άρθρο για το LiveScience. com .

April 5, 2018