Back to Question Center
0

Πνεύμα!

1 answers:

. Στην επιστήμη, δεν αρκεί να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Οι ερευνητές πρέπει να δείξουν ότι αυτό που πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια είναι στην πραγματικότητα αληθές, αποδεδειγμένο μέσω στατιστικά σημαντικών και αναπαραγώγιμων αποτελεσμάτων. Η αμφισβήτηση των υποθέσεων είναι, τελικά, η επιστήμη - arçelik zeytinburnu servis.

.

. Παρ 'όλα αυτά, μερικές μελέτες παίρνουν πραγματικά το κέικ στο τμήμα "duh", ανακαλύπτοντας πράγματα που ήταν ήδη προφανή. Εδώ είναι ευρήματα από το τρέχον έτος που θα πρέπει να είναι ελάχιστα έκπληξη.

.

. 1. Το ανασφαλές σεξ είναι πιο πιθανό μετά την κατανάλωση

.

. Η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λήψη αποφάσεων. Και μια μελέτη που ξεκίνησε φέτος οδήγησε το σημείο αυτό σπίτι: Καναδοί ερευνητές, που αναφέρουν τα αποτελέσματα που θα δημοσιευθούν τον Ιανουάριο στο περιοδικό Addiction, δήλωσαν ότι διεξήγαγαν 12 μελέτες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ αλκοόλ αίματος και πιθανότητα να συμφωνήσουν . προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή . Όσο περισσότερο αλκοόλ στο σύστημα ενός ατόμου (ναι, οι drunker ήταν), τόσο πιο πιθανό ήταν να ρίξουν προσοχή στον άνεμο και να ρίξουν το ασφαλές σεξ. Συγκεκριμένα, για κάθε αύξηση κατά 0,1 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιοστόλιτρο στα επίπεδα αλκοολαιμίας των συμμετεχόντων στη μελέτη, υπήρξε αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία κατά 5%.

.

. 2. Οι άνδρες φαίνονται βέβαιοι με την καταστολή του φόβου, του πόνου και της συμπάθειας

.

. Όταν οι μικτές μαχητές πολεμικών τεχνών πρέπει να επιδείξουν ανδρική δύναμη και εμπιστοσύνη, καταστέλλουν το φόβο, την ενσυναίσθηση, τον πόνο και τη ντροπή.

.

. Ναι, δεν είναι πολύ συγκλονιστικό: αυτό που υπονομεύει αυτά τα συναισθήματα μπορεί να κάνει κάποιον να φαίνεται πιο τρομερό. Αλλά η έρευνα, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο στο περιοδικό Social Psychology Quarterly, αποσκοπούσε στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνδρες διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και τις προσδοκίες τους από την ανδρική ηλικία.

.

. "Η διαχείριση της συναισθηματικής ανδρικής ηλικίας, είτε συμβαίνει σε αποδυτήρια είτε στο δωμάτιο του σώματος, στο σπίτι ή στο Οβάλ Γραφείο, πιθανότατα διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση ανόμοιων κοινωνικών ρυθμίσεων", ανέφερε σε δήλωσή του ο συντάκτης της μελέτης Christian Vaccaro του Ιντιάνα Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

.

. 3. Το κάπνισμα και η οδήγηση δεν είναι ασφαλείς

.

. Ποιος ήξερε να πάρει πίσω από το τιμόνι, ενώ το υψηλό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα;. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο στο περιοδικό Epidemiologic Reviews, η χρήση μαριχουάνας αυξάνει τον κίνδυνο των τροχαίων ατυχημάτων. Οι άνθρωποι που πήραν στο δρόμο εντός τριών ωρών από το ποτ καπνίσματος, καθώς και όσοι έδειξαν θετικό αποτέλεσμα για το φάρμακο, ήταν περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό από τους άλλους οδηγούς να συμμετέχουν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα . Αυτός ο κίνδυνος αυξήθηκε για όσους καπνίζουν συχνότερα και εκείνους που εμφανίζουν υψηλότερο επίπεδο φαρμάκου στα ούρα τους.

.

. 4. Χοίροι αγάπη λάσπη

.

. Αποδεικνύεται ότι οι χοίροι δεν βάζουν απλά μια επίδειξη , όταν μεταφέρουν τα μάτια τους γύρω από τις λασπώδεις τους κατασκηνώσεις, καταδύοντάς τους στο μούχλα. Τους αρέσει πραγματικά. Ενώ τα λουτρά λάσπης διατηρούν τους χοίρους δροσερούς, μια ανασκόπηση της έρευνας που αναφέρθηκε το 2011 που βρέθηκε ότι μπορεί να είναι επίσης ένα ζώο της ευημερίας. Ενώ η ανασκόπηση έδειξε ότι ο ισχυρότερος λόγος που παρατηρήθηκε στις παλαιότερες μελέτες ήταν να διατηρούνται δροσεροί, οι χοίροι το κράτησαν μέχρι τους χειμερινούς μήνες.

.

. 5. Τα περιοδικά μόδας δοξάζουν τη νεολαία

.

. Έκπληξη, έκπληξη: Οι μάγοι μόδας απεικονίζουν τις γυναίκες πάνω από 40 φειδωλά, αν όχι καθόλου. Νέες διασημότητες και μοντέλα κυριαρχούν στις σελίδες αυτών των δημοσιεύσεων, ακόμη και αυτές που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Για παράδειγμα, οι ερευνητές ανέφεραν τον Απρίλιο στο περιοδικό Journal of Aging Studies ότι το 22% της βάσης αναγνώστης της Essence είναι άνω των 50 ετών, αλλά μόνο το 9% των γυναικών στις σελίδες της ήταν ακόμη μεγαλύτερες από 40. Η Vogue χαρακτήρισε μόνο μία γυναίκα. 40 στις καλύψεις του το 2010: Halle Berry (στη συνέχεια 43).

.

. 6. Οι άνθρωποι με γενναιόδωρους συνεργάτες έχουν ευτυχείς γάμους

.

. Στη σφαίρα των έκπληκτων συμβουλών γάμου, οι ερευνητές διαπίστωσαν φέτος ότι γενναιόδωροι γάμοι είναι ευτυχισμένοι γάμοι . Τα ζευγάρια με τους συζύγους που προσφέρουν τα χτενίσματα και άλλες φαινομενικά ανιδιοτελείς πράξεις είναι πιο ευτυχισμένοι με τις σχέσεις τους από ό, τι οι άνθρωποι που αναφέρουν χαμηλές ποσότητες γενναιοδωρίας στους γάμους τους, σύμφωνα με ερευνητές με το Εθνικό Σχέδιο Γάμου. Σε σύγκριση, μόνο το 14% των ανθρώπων με χαμηλά επίπεδα γενναιοδωρίας στους γάμους τους δήλωσαν το ίδιο.

.

. 7. Οι γονείς δεν πιστεύουν ότι τα παιδιά τους κάνουν ναρκωτικά

.

. Ποτ κάπνισμα και ποτό;. Δεν είναι η κόρη μου!. Οι γονείς αρνούνται τις κακές συνήθειες των παιδιών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο από το νοσοκομείο παιδιών C. S. Mott του Πανεπιστημίου του Michigan. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι, ενώ οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τουλάχιστον το 60% των 10ο-γκρέιντερ πίνουν αλκοόλ , μόνο το 10 τοις εκατό σκέφτηκε το δικό έφηβος τους έκανε.

.

. 8. Οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα ειδικότερα στο διαδίκτυο

.

. Όποιος έχει πάει ποτέ κάτω από μια μαύρη τρύπα στο Ίντερνετ, μόνο για να αναδυθεί ώρες (και δεκάδες άρθρα της Wikipedia) αργότερα, θα είναι λιγότερο από σοκαρισμένος στην αποκάλυψη ότι το διαδίκτυο είναι το μέρος για να πάει για άσκοπη ψυχαγωγία. Σύμφωνα με μια έκθεση Pew Research που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, το 53 τοις εκατό των ανθρώπων ηλικίας 18 έως 29 παίρνουν online τουλάχιστον μία φορά σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα μόνο για να περάσουν το χρόνο. Η χρήση του Διαδικτύου για να προχωρήσουμε δεν περιορίζεται μόνο στους νέους, είτε: Πενήντα οκτώ τοις εκατό όλων των ενηλίκων δήλωσαν ότι μερικές φορές φτάνουν στο Διαδίκτυο για κανέναν άλλο λόγο εκτός από την απλή ψυχαγωγία.

.

. 9. Ο περιορισμός των αδειών οδήγησης μειώνει τους θανάτους των εφήβων

.

. Απελευθερωμένες άδειες, οι οποίες επιτρέπουν στους εφήβους περισσότερη ελευθερία πίσω από το τιμόνι καθώς κερδίζουν εμπειρία οδήγησης, σώζουν ζωές. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας και Αξιολόγησης (PIRE) ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι 75 από τα θανατηφόρα ποσοστά σύγκρουσης αυτοκινήτων μεταξύ των 16 και 17 ετών μειώθηκαν κατά 8% σε 14% σε κράτη που θέσπισαν νόμους για τη χορήγηση αδειών. Περιορισμοί όπως ο περιορισμός του αριθμού των επιβατών που ο έφηβος μπορεί να ταξιδέψει και οι κανόνες κατά της νυχτερινής οδήγησης μειώθηκαν κατά 13% και 9% αντίστοιχα. Η πρακτική (και λίγο περισσότερη ωριμότητα) κάνει τέλεια, φαίνεται.

.

. 10. Οι περισσότεροι αγοραστές αγνοούν τις διατροφικές ετικέτες

.

. Θερμίδες, χοληστερόλη, ζάχαρη .. χασμουρητό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο διαπίστωσε ότι οι αγοραστές τροφίμων δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες σχετικά με τις ετικέτες διατροφής . Ακόμα και οι αγοραστές που λένε ότι «σχεδόν πάντα» διαγιγνώσκουν τις πληροφορίες για τη διατροφή δεν είναι πιθανό να πάρουν πολλές πληροφορίες σε ένα πραγματικό περιβάλλον αγορών, έρευνες που βρέθηκαν. Χρησιμοποιώντας μια συσκευή παρακολούθησης οφθαλμών σε εθελοντές μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 1% εξέτασε πληροφορίες σχετικά με το συνολικό λίπος, το trans λιπαρά, τη ζάχαρη και το μέγεθος των σκευών σε όλες σχεδόν τις ετικέτες, αν και μεταξύ 20% και 31%. κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες κατά την αγορά τους. Οτιδήποτε είναι χαμηλό στην ετικέτα είναι ιδιαίτερα απίθανο να πάρει την προσοχή. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος καταναλωτής δεν το κάνει να περάσει από την πέμπτη γραμμή.

.

. 11. Οι πρόεδροι ξεπερνούν τους συγχρόνους τους

.

. Οι πρόεδροι του Ηνωμένου Βασιλείου τείνουν να ζουν όσο καιρό ή περισσότερο από τους συγχρόνους τους που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά με αυτούς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο περιοδικό Journal of the American Medical Association. Σίγουρα, ο διευθύνων σύμβουλος είναι αγχωμένος (και οκτώ έχουν πεθάνει στο γραφείο, τέσσερις με δολοφονία), αλλά αποδεικνύεται ότι η κορυφαία δουλειά στη χώρα έρχεται με προνόμια: μεγάλη ιατρική περίθαλψη, για παράδειγμα. Οι πρόεδροι επίσης τείνουν να είναι ευημερούμενοι και μορφωμένοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή S. Jay Olshansky, καθηγητή δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα χρήματα και η γνώση τείνουν να αγοράζουν υγεία και μακροζωία .

.

. Μπορείτε να ακολουθήσετε LiveScience ανώτερος συγγραφέας Stephanie Pappas στο Twitter @sipappas . Παρακολουθήστε το LiveScience για τα πιο πρόσφατα επιστημονικά νέα και ανακαλύψεις στο Twitter @livescience και on . .

April 5, 2018