Back to Question Center
0

Τι πρέπει να ξέρετε για τη χρήση σόδα ψησίματος στα μαλλιά σας

1 answers:
 • Εναλλακτικές λύσεις
 • .

  Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση σόδα ψησίματος στο.

  Δημοφιλή με τη μέθοδο "no poo", η μαγειρική σόδα είναι μια μανία μαλλιών που αντικαθιστά τα εμπορικά σαμπουάν. Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι η σόδα ψησίματος, διαλυμένη στο νερό, μπορεί να απομακρύνει το υπερβολικό έλαιο και να συσσωρεύσει, να μαλακώσει τα μαλλιά σας και να αποκαταστήσει τη λάμψη. Αλλά η μέθοδος δεν είναι αλάνθαστη - μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει σοβαρές βλάβες στα μαλλιά τους με την πάροδο του χρόνου.

  Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι λέει η έρευνα σχετικά με αυτή τη θεραπεία και αν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε - cream halter neck dress.

  Λειτουργεί;. η έρευνα λέει

  Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να μαλακώσει τα μαλλιά σας ή να αποκαταστήσει τη λάμψη. Υπάρχει περισσότερη έρευνα για την υποστήριξη της σόδα ψησίματος ως κίνδυνο για την τριχόπτωση και τον ερεθισμό του δέρματος.

  Το μέσο τριχωτό της κεφαλής έχει ένα επίπεδο pH 5,5 και ο άξονας της τρίχας έχει ένα επίπεδο ρΗ 3,6. Η διατήρηση αυτής της ισορροπίας βοηθά στην υγεία των μαλλιών, αλλά η σόδα ψησίματος έχει ένα επίπεδο ρΗ 9. (. 30)

  Η έρευνα δείχνει ότι τα προϊόντα με υψηλό επίπεδο pH μπορούν να αυξηθούν:

  • βλάβη της επιδερμίδας
  • . 6)
  • ερεθισμός

  Το δέρμα σας έχει επίσης ένα επίπεδο pH περίπου 5. 5. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι ένα αλκαλικό σαπούνι (pH 9,5). περιεκτικότητα σε λίπος και ερεθίζει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος.

  Τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη της σόδα ψησίματος αναφέρονται κυρίως από μόνα τους. Είναι πιθανό για τη σόδα ψησίματος να παράγει οφέλη στην αρχή. Τα συστατικά με υψηλό pH είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης και στην αποξήρανση του τριχωτού της κεφαλής, αλλά η μακροχρόνια χρήση μπορεί επίσης να αποβάλει τα μαλλιά σας από τα φυσικά έλαια και να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής.

 • . Μέθοδος no poo

  Η μέθοδος no poo συνιστά να ξεπλύνετε τη σόδα ψησίματος σόδας και να αφαιρέσετε ένα αραιωμένο ξίδι από μήλο μήλου για να επαναπροσδιορίσετε το επίπεδο pH του τριχωτού σας. Γιατί είναι κακό . 107) διάλυση της σόδα ψησίματος στο νερό για την αραίωση του pH όχι Το επίπεδο pH δεν θα αλλάξει. Το πολύ, θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη μαγειρική σόδα απ 'ό, τι προοριζόταν. Η επαναλαμβανόμενη χρήση θα προκαλέσει ξηρότητα, ειδικά όταν δεν υπάρχει περισσότερη συσσώρευση από τα εμπορικά σαμπουάν και τα μαλακτικά. Η μαγειρική σόδα απομακρύνει το λάδι και συσσωρεύεται . ξύδι μηλίτη μήλου είναι αντιμυκητιασική και μπορεί να θεραπεύσει μυκητιακές αιτίες της πιτυρίδας αλλά επαναλαμβανόμενη χρήση της πιτυρίδας. η σόδα ψησίματος μπορεί να προκαλέσει ξηρό δέρμα και περισσότερη πιτυρίδα. ξίδι μηλίτης μηλίτης ξεπλύνετε για να εξισορροπήσετε το επίπεδο του pH ίσως Το ξίδι μηλίτης μήλου έχει επίπεδο pH 2,8-3. Αυτό είναι χαμηλότερο από το φυσικό επίπεδο pH του τριχωτού σας. Το κρύο νερό βοηθά στη σφράγιση των τριχών της κεφαλής όχι Δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν. Το λάδι λειτουργεί καλύτερα ως στεγανοποιητικό της επιδερμίδας.

  Η μέθοδος no poo δεν εξισορροπεί το επίπεδο pH του τριχωτού σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να τονίσω το τριχωτό της κεφαλής σας όταν εισάγετε ένα τόσο υψηλό όσο και χαμηλό επίπεδο pH τόσο γρήγορα μαζί. Αν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο no poo, κάντε το με μεγάλη προσοχή. Δοκιμαστικός έλεγχος στο δέρμα σας πριν χρησιμοποιήσετε για να δείτε εάν η σόδα ψησίματος προκαλεί παρενέργειες.

  • έχετε ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά
  • θεραπεύετε ή χρωάζετε χημικά τα μαλλιά σας (. 6)
  • χρησιμοποιείτε θερμότητα για να στυλίσω τα μαλλιά σας
  • έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα
  . τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας στεγνώνουν. Η χρήση της σκόνης ως σαμπουάν είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματική για άτομα με επιπλέον λιπαρά μαλλιά. Τα άτομα με ξηρά μαλλιά θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το ξέβγαλμα με ένα μαλακτικό για να ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής. Μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι μετά από τρία χρόνια χρήσης μαγειρικής σόδα ως υποκατάστατο σαμπουάν , παρατήρησε ότι τα μαλλιά της έγιναν εύθραυστα και αδύναμα . Ανακάλυψε ότι η υψηλή αλκαλικότητα της σόδα ψησίματος, η οποία δεν είναι ισορροπημένη με το ρΗ, αναμιγνύεται με την οξύτητα του ξιδιού μήλου μήλου, προκάλεσε τη ζημιά.

  Μια διαφορετική μη μετατροπή poo μοιράστηκε μια παρόμοια εμπειρία μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη της μεθόδου. Μερικοί χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι ο συνδυασμός μαγειρικής σόδα με ένα ξύδι μηλίτη μηλίτη ξεπλύνετε πραγματικά απογυμνωθεί τα μαλλιά τους.

  Εναλλακτικές λύσεις
  Τι να χρησιμοποιήσετε.

  Τα καλά νέα είναι ότι η φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος βελτιώνεται όλο και περισσότερο από τη μέθοδο no poo. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας, από σαμπουάν έως σπρέι, θα πρέπει να εξαρτάται από:

 • ζημιά μαλλιών (χημική επεξεργασία, στεγνωτήρια, συνήθειες περιποίησης και έκθεση στο περιβάλλον)
 • .
 • τύπος τρίχας, όπως λεπτό, παχύ, ισχυρό, σγουρό ή ίσιο
 • τύπος κεφαλής
 • . θέλετε να αφαιρέσετε τη συσσώρευση προϊόντων και το πετρέλαιο, χρησιμοποιήστε το σαπούνι αποσαφήνισης. Αυτά τα σαμπουάν περιέχουν τασιενεργά όπως θειικό λαουρέθιο νάτριο ή λαυρυλοθειικό νάτριο για να απομακρυνθεί η συσσώρευση του προϊόντος. Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα συστατικά δεν απογυμνώνουν την υγρασία από τα μαλλιά.

  Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας: Το έλαιο καρύδας μπορεί να διεισδύσει στον άξονα των μαλλιών και να αποτρέψει τη θραύση των μαλλιών. Λειτουργεί επίσης πριν και μετά την προετοιμασία. Χρησιμοποιήστε μερικώς για να αποφύγετε μια λιπαρή εμφάνιση.

  Επενδύστε σε ένα καλό κοντίσιονερ: Το Conditioner βοηθά στη δημιουργία της κομψής εμφάνισης που πολλοί άνθρωποι θέλουν. Σφραγίζει επίσης την επιδερμίδα και δημιουργεί μαλακότερα μαλλιά. Ψάξτε για κοντίσιονερ με σιλικόνες, κερατίνη ή έλαια όπως argan ή jojoba.

  Takeaway
  Η κατώτατη γραμμή (. 27)

  Η σόδα ψησίματος ως σαμπουάν έχει περισσότερους κινδύνους από τα οφέλη για μακροχρόνια χρήση. Ενώ μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αγαπούν αυτή τη φυσική μέθοδο, ένας ίσος αριθμός ανθρώπων λέει ότι η σόδα ψησίματος έχει βλάψει τα μαλλιά τους. Συνολικά, η έρευνα δεν υποστηρίζει τη σόδα ψησίματος ως αντικατάσταση σαμπουάν.

  Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα και συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την υγεία των μαλλιών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη λήψη βιταμινών για τη συνολική υγεία σας και για την ισχυρότερη ανάπτυξη των μαλλιών .

  April 5, 2018