Back to Question Center
0

Αρχαίο όπλο κυνηγιού που ανακαλύφθηκε στην τήξη πάγου

1 answers:

. Αυτό που έμοιαζε με ένα μικρό κλαδί που ξέσπασε από ένα δέντρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, αποδείχθηκε ότι είναι ένα αρχαίο ξύλινο όπλο κυνηγιού που ασκούσαν οι Παλαινοί Ινδοί.

.

. Το δεκαπεντάχρονο atartl dart ανακαλύφθηκε σε ένα λιωμένο κομμάτι πάγου ψηλά στα Rocky Mountains κοντά στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone - αρωματα κορρες.

.

. Το βελάκι κατασκευάστηκε από ένα σημύδα και εξακολουθεί να φέρει προσωπικές ενδείξεις από τον αρχαίο κυνηγό. Όταν πυροβολήθηκε, το βέλος μήκους 3 ποδιών (0,9 μ.) Είχε ένα σημείο βλήματος στο ένα άκρο και ένα φλιτζάνι ή κοίλωμα από την άλλη που θα είχε συνδεθεί με ένα άγκιστρο στο εργαλείο ρίψης που ονομάζεται atlatl.

.

. Ο κυνηγός της Native American θα είχε χρησιμοποιήσει το atlatl, ένα εργαλείο μήκους 2 ποδιών (0,6 μ.), Για να επιτύχει μεγαλύτερη ταχύτητα, δήλωσε ο Craig Lee, από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder, ο οποίος ανακάλυψε το όπλο.

.

. Όταν το βρήκε, το βελάκι ήταν λυγισμένο με μια αιχμηρή συστροφή, πιθανότατα το αποτέλεσμα μιας μίνι-χιονοστιβάδας που ονομάζεται πτώση ακολουθούμενη από ένα στρίψιμο από ένα μεγάλο ζώο πόδι. "Το εσωτερικό αυτού του σκελετού μοιάζει να ταιριάζει με αυτό που θα έμοιαζε με το σχήμα μιας μεγάλης κέρατας προβάτου", δήλωσε ο Lee στο LiveScience.

.

. Το βελάκι, μαζί με άλλα ευρήματα στην τήξη πάγου, είναι κατά κάποιο τρόπο η κορυφή του παγόβουνου.

.

. "Δεν συνειδητοποιήσαμε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι υπήρχε πιθανότητα να βρεθούν αρχαιολογικά υλικά σε συνδυασμό με το λιώσιμο μόνιμου χιονιού και πάγου σε πολλές περιοχές του πλανήτη", δήλωσε ο Lee, ο οποίος είναι ειδικός σε ένα αναδυόμενο πεδίο που ονομάζεται αρχαιολογική ετικέτα πάγου. "Δεν μιλάμε για μαζικούς παγετώνες, μιλάμε για τις μικρότερες, πιο κινητικές σταθερές χιονοπτώσεις που μπορεί να δείτε αν πάτε στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain".

.

. Γαλάτες αποκαλύψεις

.

. Δεδομένου ότι οι παγετώνες και τα πεδία πάγου συνεχίζουν να λιώνονται με πρωτοφανή ρυθμό, όλο και μεγαλύτερα και σημαντικά αντικείμενα, μαζί με φυτικά υλικά, σφάγια ζώων και ακόμη αρχαία κόπρανα, απελευθερώνονται από τον πάγο που τα κράτησε για χιλιάδες χρόνια, είπε ο Lee. Στην πραγματικότητα, φέτος οι επιστήμονες ανέφεραν ένα θησαυρό των αρχαίων εργαλείων κυνηγιού που ανακαλύφθηκαν στην καναδική Υψηλή Αρκτική ως αποτέλεσμα της τήξης των μπαλωμάτων πάγου.

.

. Την περασμένη δεκαετία, ο Lee και οι συνάδελφοί του έχουν συντάξει βιολογικά και φυσικά δεδομένα σε πεδία πάγου που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί από προϊστορικούς κυνηγούς για να σκοτώσουν τα ζώα που αναζητούν καταφύγιο από σμήνη θερμότητας και εντόμων τους καλοκαιρινούς μήνες.

.

. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που βρήκαμε ως αρχαιολόγοι είναι κάτι που χάθηκε», είπε ο Lee. "Ίσως να χάσατε μια βολή και το όπλο σας να εξαφανίζεται στην τράπεζα χιονιού, σαν να βρίσκετε τα κλειδιά σας όταν τα ρίχνετε στο χιόνι και δεν θα τα βρείτε μέχρι την άνοιξη. για πρώτη φορά, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε πολλές, χιλιάδες χρόνια. »

.

. Οργανικά αντικείμενα

.

. Αργότερα αυτό το καλοκαίρι οι ερευνητές των Lee και CU-Boulder θα ταξιδέψουν στο Εθνικό Πάρκο Glacier για να συνεργαστούν με τις φυλές Salish, Kootenai και Blackfeet και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wyoming για να ανακτήσουν και να προστατεύσουν τα τεχνουργήματα που μπορεί να έχουν λιώσει πρόσφατα. παρόμοιες τοποθεσίες.

.

. Είναι σημαντικό οι αρχαιολόγοι να εργάζονται γρήγορα, από τη στιγμή που οργανικά αντικείμενα, όπως ξύλινα εργαλεία ή ρούχα, εκτίθενται στα στοιχεία που μπορούν να αποσυντεθούν γρήγορα. Τα τεχνουργήματα μπορούν επίσης να ενοχληθούν από περαστικά ζώα, όπως και το βέλος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

.

. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος του αρχαιολογικού χώρου περιλαμβάνει ανόργανα υλικά, όπως τεχνητά αντικείμενα πέτρας, τεχνητά πέτρινα αντικείμενα, ίσως παλαιές καρδιές (πυρκαγιές) ή πέτρινους δακτυλίους που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση ενός σπιτιού, είπε ο Lee.

.

. "Πρέπει λοιπόν να βασίσουμε την αντίληψή μας για τους αρχαίους χρόνους σε αυτά τα ανόργανα υλικά, αλλά τα μπαλώματα πάγου μας δίνουν αυτό το παράθυρο στην οργανική τεχνολογία που απλά δεν φτάνουμε σε άλλα περιβάλλοντα", πρόσθεσε.

April 5, 2018