Back to Question Center
0

Έφηβοι και Βιντεοπαιχνίδια: Πόσο είναι πάρα πολύ;

1 answers:

. Η κοινότητα των παικτών είχε μια σχεδόν απουσία αυτή την εβδομάδα στο Οχάιο, όταν ένα 15χρονο αγόρι κατέρρευσε μετά από να παίξει "Call of Duty: Modern Warfare 3" για μέχρι πέντε ημέρες κατ 'ευθείαν.

.

- hospedagem com gratis. Ο έφηβος του Κολόμβου έσπευσε στο νοσοκομείο με σοβαρή αφυδάτωση , όπου ανέκτησε, σύμφωνα με έκθεση του τηλεοπτικού σταθμού WCMH στις 7 Αυγούστου.

.

. Οι παίκτες που βυθίζονται πολύ βαθιά στους ηλεκτρονικούς τους κόσμους μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορους κινδύνους για την υγεία, που κυμαίνονται από τη βαθιά θρόμβωση των φλεβών ή τους θρόμβους αίματος έως τη σοβαρή αφυδάτωση.

.

. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο, ένας έφηβος από την Ταϊβάν βρέθηκε νεκρός μετά από συνεδρίαση για 40 ώρες σε ένα Internet cafe που παίζει " Diablo 3 ." Εκείνη την εποχή, οι γιατροί εξέφρασαν την εικασία ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από θρόμβο αίματος. που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της μακράς συνεδρίας.

.

. Και το περασμένο καλοκαίρι, ένας 20χρονος άνδρας από τον U.K. πέθανε από θρόμβο αίματος αφού πέρασε 12ωρες συνεδρίες στο Xbox του. Ο πατέρας του είπε στην εφημερίδα "Ο ήλιος", "έζησε για το Xbox του και ποτέ δεν ονειρευόμουν ότι βρισκόταν σε οποιοδήποτε κίνδυνο." 10 Εύκολα μονοπάτια της αυτοκαταστροφής .

. Ενώ αυτά είναι ακραίες περιπτώσεις, είναι μια υπενθύμιση ότι η συνεδρίαση σε υπολογιστή ή κονσόλα για μέρες, είτε πρόκειται για "World of Warcraft" είτε για δουλειά, δεν είναι υγιής για κανέναν. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι που μελετούν τα βιντεοπαιχνίδια και τα παιδιά λένε ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το χρόνο που αφιερώνεται στο τυχερό παιχνίδι, εκτός εάν ο χρόνος της οθόνης αρχίσει να επηρεάζει το σχολείο, την υγεία ή την κοινωνική ζωή. (Και, βεβαίως, ένας χρόνος παιχνιδιού δεκάδων ωρών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχολική εργασία και να οδηγήσει σε κοινωνικές δυσκολίες.) Ωστόσο, οι ερευνητές εξακολουθούν να ανησυχούν για τα αποτελέσματα βίαιου περιεχομένου στα βιντεοπαιχνίδια , τα οποία έχουν. έχει συνδεθεί από πολλές μελέτες με επιθετική συμπεριφορά.

.

. Πάρα πολύ χρόνο οθόνης;

.

. Αυτές τις μέρες, οθόνες ενός ή του άλλου καταλαμβάνουν τη νεολαία για 50 ώρες την εβδομάδα, μια έρευνα του 2010 από τις εκθέσεις του Kaiser Family Foundation. "Είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης συν 10 ώρες υπερωριών, και αυτός είναι ο μέσος όρος", δήλωσε ο Douglas Gentile, ψυχολόγος και διευθυντής του Lab Research Lab στο Iowa State University.

.

. Το βίντεο-gaming κατανάλωσε εννέα εβδομαδιαίες ώρες για εφήβους, σύμφωνα με την έρευνα του Kaiser, ενώ μια δημοσκόπηση του Harris που διεξήχθη για τους Gentile κατά την ίδια περίοδο αναφέρθηκε 13 ώρες την εβδομάδα που πέρασε παιχνίδια σε υπολογιστές και κονσόλες.

.

. Ενώ μερικά παιδιά μπορούν να πυροβολούν 'em για ώρες, για άλλους, πάρα πολύ τυχερό παιχνίδι οδηγεί σε κακή σχολική απόδοση. Πρόσφατες μελέτες έχουν τελικά συνδέσει την αιτία και το αποτέλεσμα, δείχνοντας ότι το παιχνίδι μετατοπίζει μετά το σχολείο ακαδημαϊκές δραστηριότητες όπως η εργασία στο σπίτι και η ανάγνωση. Μια μελέτη του 2010 από ερευνητές στο πανεπιστήμιο Denison στο Οχάιο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science, συνέκρινε δύο ομάδες αγοριών που ποτέ δεν διέθεταν συστήματα τυχερών παιχνιδιών. Έδωσαν μια ομάδα ένα σύστημα αμέσως, αλλά παραιτήθηκαν παιχνίδια από την άλλη ομάδα για τέσσερις μήνες. Τα αγόρια που έλαβαν το σύστημα βιντεοπαιχνιδιών είχαν πρώτα περισσότερα εκπαιδευτικά προβλήματα και σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά ανάγνωσης και γραφής από τα άλλα αγόρια.

.

. Τα προβλήματα στο σχολείο είναι σχετικά εύκολο για τους γονείς να διορθώσουν: Περιορίστε την ώρα της οθόνης - φυσικά, αν μπορείτε να πάρετε το χειριστή από τα χέρια του / της. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει όχι περισσότερο από μία έως δύο ώρες την ημέρα μπροστά σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

.

. Βίαια παιχνίδια και επιθετικότητα

.

. Αυτό που είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί είναι βίαιο περιεχόμενο στα βιντεοπαιχνίδια. Το ερευνητικό κέντρο Pew ανέφερε το 2008 ότι πάνω από το 90% των παιχνιδιών που κρίνονται κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω περιείχε βία, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών με βαθμό "Ε" για όλους. (Οι περισσότεροι ερευνητές ορίζουν τη βία ως την ικανότητα ενός παίκτη να βλάψει σκόπιμα άλλους σε ένα παιχνίδι.)

.

. Τώρα οι περισσότεροι ερευνητές θα συμφωνήσουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν καθώς και να βλάψουν. Για παράδειγμα, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ενισχύουν τη μάθηση και τα παιχνίδια δράσης μπορούν να βελτιώσουν την όραση και τις χωρικές δεξιότητες . Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να διδάξουν τις δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης παιδιών για άσθμα και διαβήτη.

.

. Και τότε υπάρχει ο πρωταρχικός λόγος που οι άνθρωποι παίζουν βιντεοπαιχνίδια: Χαλαρώνουν. "Ένας από τους λόγους που νομίζω ότι βρίσκουμε τηλεόραση και βιντεοπαιχνίδια τόσο χαλαρωτικά είναι ότι προσφέρουν την προσοχή για σένα: σε αναγκάζει να προσανατολίσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης Δεν χρειάζεται να δουλεύεις για να δίνεις προσοχή όπως κάνεις σε μια τάξη. διάλεξη », είπε ο εθνικός.

.

. Αλλά μια υπεροχή των αποδεικτικών στοιχείων συνδέει τα βίαια βιντεοπαιχνίδια με την αύξηση της επιθετικής συμπεριφοράς στην εφηβεία. Η συμπεριφορά δεν ήταν βίαιο έγκλημα, όπως τα γυρίσματα στο σχολείο, αλλά μικρά αλλά κακότατα αδικήματα όπως πειράγματα, ονομαστικές κλήσεις, φήμες που εξαπλώνονται και γροθιές. Σε μια ανασκόπηση 130 μελετών παιδιών και εφήβων, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα διαπίστωσαν ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια αύξησαν την πιθανότητα επιθετικότητας και μειώνοντας την ενσυναίσθηση. Η μετα-ανάλυση εμφανίστηκε το 2010 στο περιοδικό Psychological Bulletin. [ 5 τρόποι για την ενίσχυση της αυτοσυγκέντρωσης στον έφηβο σας ]

.

. Ποιοι έφηβοι είναι ευάλωτοι;

.

. Φυσικά, η επανειλημμένη έκθεση σε βία σε οποιοδήποτε περιβάλλον έχει επιβλαβή δράση, σημειώνει ο Gentile. «Βλέποντας τη βία οπουδήποτε αυξάνεται ο κίνδυνος ότι ένα παιδί μπορεί να εμπλακεί σε επιθετικότητα, είτε ως δράστη είτε ως θύμα», είπε. Αλλά τα βιντεοπαιχνίδια είναι εκπληκτικοί δάσκαλοι. Οι παίκτες λαμβάνουν άμεση ανατροφοδότηση και ανταμοιβές για την τιμωρία των ανταγωνιστών. Και όχι μόνο τα παιχνίδια επιβραβεύουν την εχθρότητα, αλλά εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό σας για να ανταποκριθούν στα προβλήματα της πραγματικής ζωής με την επιθετικότητα, δείχνει η έρευνα.

.

. Στην πραγματικότητα, τα παιχνίδια μπορούν να ωφελήσουν τους έφηβους να αντιδράσουν στις αδυναμίες με το όνομα ή την ώθηση, αντί να επιλέξουν να αποφύγουν τη σύγκρουση. "Έτσι, όταν μπλέξω στο διάδρομο, δεν υποθέτω ότι είναι πια ένα ατύχημα", εξήγησε ο Gentile. "Αυτό που έρχεται στο μυαλό πρώτα είναι να αντιδράσει με κάποιο τρόπο. Αυτές δεν είναι οι μοναδικές επιλογές που έχετε, αλλά ποτέ δεν τους σκεφτόμαστε γιατί αυτό που βλέπουμε ξανά και ξανά στα μέσα ενημέρωσης είναι ότι" σκοτώσατε το τέρας μου, τώρα πρέπει να πεθάνετε. »

.

. Ωστόσο, η έρευνα του ψυχολόγου Patrick Markey υποδηλώνει ότι μερικοί έφηβοι είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Markey βρήκε ανθρώπους με κάποια προσωπικότητα - εκείνους που είναι πολύ νευρωτικοί, λιγότερο ευχάριστοι και λιγότερο ευσυνείδητοι - είναι εκείνοι που είναι πιο πιθανό να γίνουν εχθρικοί από το παιχνίδι. Η μελέτη του 2010 εμφανίστηκε στην περιοδική επισκόπηση της Γενικής Ψυχολογίας.

.

. "Η αλήθεια του θέματος είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν αυτά τα μέσα, αλλά για μερικούς ανθρώπους με επιλεκτική προδιάθεση, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι λίγο πιο επιθετικοί, πιο επιρρεπείς σε ένα επιχείρημα εδώ κι εκεί", δήλωσε ο Markey, καθηγητής στο Villanova. Πανεπιστήμιο στην Πενσυλβανία.

.

. "Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα που να υποδηλώνει ότι τα βιντεοπαιχνίδια έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα από την τηλεόραση ή τις ταινίες. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ εμπειρικά", δήλωσε ο Markey. "Οποιοδήποτε μέσο υποτίθεται ότι μας απασχολεί συναισθηματικά και τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια μορφή μέσων μαζικής ενημέρωσης, μια μορφή τέχνης ακόμη."

.

. Ακολουθήστε το LiveScience στο Twitter @livescience . Είμαστε επίσης σε Facebook & amp;. Google+ .

April 5, 2018