Back to Question Center
0

Το κυνήγι έρχεται για να σημάνει τα αστέρια του "Χρόνος βόμβας"

1 answers:

. Χιλιάδες αστέρια χρονομετρημένης βόμβας που σκοπεύουν να εκραγούν ανά πάσα στιγμή είναι κρυμμένα σε όλο τον γαλαξία μας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

.

. Όταν τα τεράστια αστέρια φθάνουν στο τέλος της ζωής τους, μπορούν να εκραγούν σε φλογερά σπίτια που ονομάζονται σουπερνόβα . Οι αστρονόμοι υπολογίζουν ότι περίπου τρία αστέρια εκρήγνυνται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία σουπερνόβα που ονομάζεται Τύπος 1α κάθε χίλια χρόνια στον Γαλαξία - property for sale andalusia. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγες χιλιάδες έτη φωτός της Γης θα πρέπει να υπάρχουν δεκάδες αστέρια στα πρόθυρα της έκρηξης.

.

. Ωστόσο, ενώ οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι αυτά τα αστέρια είναι εκεί έξω, είχαν μέχρι τώρα προβλήματα να εντοπίσουν ποια αστέρια πλησιάζουν το σημείο έκρηξης. Αλλά η νέα έρευνα προσφέρει την ελπίδα να βρεθούν οι χρονοβόρες βόμβες πιο εύκολα αναζητώντας χαρακτηριστικά που προηγουμένως αγνοήθηκαν. [ Φωτογραφίες Μεγάλων Έκρηξη Supernova ]

.

. "Δεν βρήκαμε ένα από αυτά τα αστέρια" ωρολογιακής βομβίδας " ακόμα στον Γαλαξία, αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι ψάχναμε τα λανθασμένα σημάδια," ο αστροφυσικός Rosanne Di Stefano του Harvard-. Smithsonian Κέντρο για την αστροφυσική στο Κέιμπριτζ, Μασαχουσέτη, είπε σε μια δήλωση. "Η δουλειά μας δείχνει έναν νέο τρόπο αναζήτησης υπέρβαρων προδρόμων."

.

. Ασαφή μυστήρια

.

. Ο Di Stefano και οι συνάδελφοί του προσφέρουν ένα νέο μοντέλο για το πώς αυτά τα αστέρια εκρήγνυνται, τα οποία θα μπορούσαν να εξηγήσουν κάποια ανούσια μυστηριακά μυστήρια.

.

. Η βασιζόμενη θεωρία των σουπερνόβων τύπου 1α είναι ότι προκαλούνται όταν τα παλιά, πυκνά αστέρια που ονομάζονται λευκοί νάνοι κλέβουν αργά τη μάζα από τα κοντινά αστέρια συντροφιάς μέχρι να φτάσουν σε σημείο ανατροπής, καθιστώντας υπερβολικά τεράστια για να καταπολεμήσουν την εσωτερική έλξη βαρύτητας και να καταρρεύσουν. Αυτό το όριο βάρους, περίπου 1,4 φορές η μάζα του ήλιου, ονομάζεται μάζα Chandrasekhar.

.

. Αλλά αν συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες θα περίμενε κανείς να βρει αυτά τα αστεροειδή άστρα που έμειναν πάνω από τα σουπερνόβα να ξεθωριάζουν. Προβλέπουν επίσης ότι μικρές ποσότητες υδρογόνου και αέριο ηλίου θα είχαν μείνει κοντά, αντιπροσωπεύοντας υλικό που δεν απορροφήθηκε στον λευκό νάνο ή που απομακρύνθηκε από τον σύντροφο στην έκρηξη.

.

. Ωστόσο, καμία από αυτές τις ενδείξεις καπνιστών πυροβόλων όπλων δεν φαίνεται να υπάρχει γύρω από γνωστά σουπερνόβα.

.

. επιβράδυνση

.

. Ίσως, σύμφωνα με τον Di Stefano και τους συνεργάτες της, οι λευκοί νάνοι είναι σε θέση να φτάσουν στη μάζα του Chandrasekhar αλλά να αναβάλουν την αναπόφευκτη περιστροφή γρήγορα.

.

. Καθώς ένα αστέρι ανασκάπτει περισσότερη μάζα, αυξάνει επίσης τη γωνιακή ορμή της, που την αναγκάζει να γυρίσει. Αυτή η αυξημένη περιστροφή μπορεί να λειτουργήσει ως σταθεροποιητική δύναμη, επιτρέποντας στον λευκό νάνο να ανασύρει τις κλίμακες πάνω από την μάζα Chandrasekhar χωρίς να εκραγεί.

.

. Αφού το αστέρι σταματήσει να τρώει τη μάζα του γείτονά του, όμως θα επιβραδυνθεί σταδιακά και τελικά θα υποκύψει στη βαρύτητα σε μια σουπερνόβα.

.

. Ωστόσο, το φαινόμενο της περιδίνησης θα μπορούσε να δώσει στο αστέρι ένα ρυθμιστικό, ίσως μέχρι ενός δισεκατομμυρίου ετών, όταν ο λευκός νάνος σταματά να προσδίδει μάζα και όταν εκρήγνυται . Κατά τη διάρκεια αυτής της υστέρησης, το αέριο που απομείνει από το αστεροειδές αστέρι μπορεί να διαλυθεί και ο σύντροφος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε άσπρο νάνο.

.

. Ομάδα βόμβας

.

. Το νέο μοντέλο προτείνει μια νέα προσέγγιση για το κυνήγι των επικείμενων σουπερνόβων. Σύμφωνα με την έρευνα, οι αστρονόμοι θα μπορούσαν να αρχίσουν να ψάχνουν άσπρα αστέρια νάνος που έχουν ήδη φτάσει στο όριο Chandrasekhar και βρίσκονται στο στάδιο της περιστροφής. [ Βίντεο: Supernovas: Καταστροφείς και Δημιουργοί ]

.

. "Δεν γνωρίζουμε ακόμα κανένα άσπρο νάνο με σούπερ-Chandrasekhar-μάζα στο Γαλαξία, αλλά ανυπομονούμε να τις κυνηγάμε", δήλωσε ο συν-συγγραφέας Rasmus Voss του Πανεπιστημίου Radboud Nijmegen στις Κάτω Χώρες.

.

. Οι ερευνητές ανέφεραν τα ευρήματά τους στο τεύχος του Σεπτεμβρίου του The Astrophysical Journal Letters.

.

. Αυτή η ιστορία παρέχεται από το SPACE. com , αδελφή τοποθεσία στο LiveScience. Μπορείτε να ακολουθήσετε το SPACE. com ανώτερος συγγραφέας Clara Moskowitz στο Twitter @ ClaraMoskowitz . Ακολουθήστε το SPACE.

April 7, 2018