Back to Question Center
0

CDC: Παυσίπονα συνταγογραφίας πιο θανατηφόρα από την κοκαΐνη και την ηρωίνη

1 answers:

Για να βρείτε μερικά από τα πιο ισχυρά και δυνητικά θανατηφόρα ναρκωτικά. τη χώρα, πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα ​​από τα δικά τους ιατρικά γραφεία.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με ανακούφιση πόνου με συνταγή για διάστημα άνω των 10 ετών είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από τον αριθμό των θανάτων από κοκαΐνη και ηρωίνη σε συνδυασμό. Το 2010, 60% των 38.329 θανάτων από υπερβολική δόση φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδόθηκαν σε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αυτά και άλλα εκπληκτικά στοιχεία προέρχονται από μια νέα έκθεση της U - commercial appraisal. S. Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , επισημαίνοντας μια αυξανόμενη επιδημία της κατάχρησης φαρμάκων με συνταγή.

Ο ρυθμός θνησιμότητας από τα παυσίπονα με συνταγή για παυσίπονα, ειδικά τα οπιοειδή παυσίπονα όπως η υδροκωδόνη και η οξυκωδόνη, αυξήθηκε κατά 415% μεταξύ των γυναικών και 265% στους άνδρες από το 1999 έως το 2010 , σύμφωνα με μια μελέτη CDC. Τρίτη.

Τα οπιοειδή είναι μια κατηγορία φαρμάκων που είναι γνωστό ότι παράγουν ευφορία και είναι όλο και πιο δημοφιλή ως φάρμακα αναψυχής. Είναι επίσης πολύ εθιστική.

Οι υπάλληλοι με το CDC λένε ότι υπάρχει μια πενταπλάσια αύξηση στις συνταγές για ισχυρά φάρμακα κατά της παυσίπονης, αλλά δεν υπάρχει παρόμοια αύξηση της συχνότητας των επώδυνων συνθηκών που τους δικαιολογούν.

Ο διευθυντής του CDC Dr. Tom Frieden δήλωσε ότι πολλές νομικές διευθετήσεις με τους κατασκευαστές φαρμάκων για παραπλανητικές τακτικές μάρκετινγκ που απευθύνονται σε γιατρούς αποκαλύπτουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πρακτικές συνταγογράφησης για δυνητικά θανατηφόρα παυσίπονα.

"Είναι σαφές ότι το μάρκετινγκ είναι ο λόγος που έχουμε δει αυτή την αύξηση", δήλωσε ο Frieden την Τρίτη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους.

Η κλινική Mayo δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι το 70% των Αμερικανών έλαβαν τουλάχιστον μία συνταγή φαρμάκων κατά το παρελθόν έτος και τα παυσίπονα με οπιοειδή ήταν μεταξύ των τριών πιο συνηθισμένων συνταγών. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό από τους άλλους να λαμβάνουν περισσότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Γιατί οι γυναίκες είναι δυσανάλογα επηρεαζόμενες

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να συνταγογραφούνται οπιοειδή, να χρησιμοποιούν τα φάρμακα χρόνια και να λαμβάνουν υψηλότερες δόσεις. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή οι συνηθέστεροι τύποι χρόνιου πόνου επηρεάζουν τις γυναίκες πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να πάνε «ιατρικά ψώνια», πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουν αρκετούς διαφορετικούς γιατρούς να λαμβάνουν πολλαπλές συνταγές.

Το CDC αναφέρει ότι αυτοί και άλλοι παράγοντες συνέβαλαν στον διπλασιασμό των επισκέψεων στις αίθουσες έκτακτης ανάγκης για κακή χρήση ή κατάχρηση οπιοειδών μεταξύ των γυναικών μεταξύ του 2004 και του 2010.

Ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν χρόνιο πόνο,. η έκθεση ανέφερε ότι η εστίαση των γιατρών στην αντιμετώπιση του πόνου πρέπει να περιλαμβάνει και άλλα μέσα εκτός από τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν φυσική θεραπεία, άσκηση και άλλες θεραπείες.

Ο αυξανόμενος αριθμός υπερβολικής δόσης φαρμάκων με ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ οδήγησε το CDC να παροτρύνει τους γιατρούς να χρησιμοποιούν τις καλύτερες πρακτικές. όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του πόνου και την έκδοση συνταγών για παυσίπονα.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να ακολουθήσουν κατευθυντήριες γραμμές για την υπεύθυνη συνταγογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης και παρακολούθησης για την κατάχρηση ουσιών και τα προβλήματα ψυχικής υγείας, όταν συνταγογραφούν [ανακουφιστικά των οπιοειδών] », ανέφεραν οι ερευνητές του CDC στη μελέτη τους.

Το κράτος της Ουάσινγκτον εργάστηκε πρόσφατα με συνταγογράφους και ασφαλιστές για να καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τα παυσίπονα και από τότε έχει παρατηρήσει μείωση κατά 23% στους θανάτους που σχετίζονται με οπιοειδή,.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τελικά αποφασίζει πώς οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα και το CDC δεν έχει την εξουσία να προωθήσει το FDA

April 7, 2018