Back to Question Center
0

5 Συμβουλές για τη διαχείριση της περιόδου φούσκωμα

1 answers:
 • Αιτία
 • . )
 • Προοπτικές
 • Q & A
 • .

  Επισκόπηση

  Η φούσκωμα είναι ένα κοινό πρόωρο σύμπτωμα εμμήνου ρύσεως που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε κερδίσει βάρος ή ότι η κοιλιά σας ή άλλα μέρη του σώματός σας είναι σφιχτά ή ακόμα και πρησμένα.

  Η φούσκωμα γενικά συμβαίνει πολύ πριν αρχίσει η περίοδος και θα πάει μακριά από τη στιγμή που θα έχετε εμμηνόρροια για λίγες μέρες. Μπορεί να μην είστε σε θέση να αποτρέψετε την πλήρη φούσκωμα, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές θεραπείες που μπορείτε να προσπαθήσετε να τη μειώσετε - track lost super. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να μειώσετε τη φούσκωμα της περιόδου:

  • ακολουθήστε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των δημητριακών και των άπαχων πρωτεϊνών
  • . 3) παραλείψτε την καφεΐνη και το οινόπνευμα
  • περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
  • ασκείστε τακτικά
  • πάρετε ένα διουρητικό . τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων μπορεί να σας βοηθήσουν

  Εάν το φούσκωμα σας είναι ακραίο ή επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας.

  Διαχείριση
  Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

  Αν και δεν υπάρχει θεραπεία ενός μεγέθους, πολλές τροποποιήσεις του τρόπου ζωής μπορεί να το μειώσουν πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

  1. Τρώτε τα σωστά τρόφιμα

  Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε πολύ αλάτι. Πώς ξέρετε εάν η διατροφή σας είναι πολύ υψηλή σε αλάτι;. Η American Heart Association συνιστά να περιορίσετε την ημερήσια πρόσληψη αλατιού σε όχι περισσότερα από 2.300 mg.

  Τα μεταποιημένα τρόφιμα περιέχουν πολύ αλάτι καθώς και άλλα συστατικά που μπορεί να μην είναι τα πιο υγιεινά για εσάς. Αντ 'αυτού, επικεντρωθείτε στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καθώς και άλλων υγιεινών τροφών όπως ολικής αλέσεως, άπαχου πρωτεΐνης, καρύδια και σπόροι.

  2. Πιείτε πολύ νερό

  Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό στις ημέρες που οδηγούν στην περίοδο σας. Δοκιμάστε να μεταφέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και να το γεμίσετε αρκετές φορές την ημέρα. Δεν υπάρχει καμία σύσταση για την ποσότητα νερού που πίνετε κάθε μέρα. Το ποσό ποικίλλει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το περιβάλλον, την προσωπική υγεία και άλλους παράγοντες. Ένας καλός κανόνας είναι να στοχεύεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό με ουγγιά την ημέρα. Πολλές επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες νερού έχουν 32 ή 24 ουγγιές. Έτσι, ανάλογα με το μέγεθος που χρησιμοποιείτε, μπορεί να χρειαστεί μόνο να πιείτε 2 έως 3 μπουκάλια την ημέρα για να πάρετε τα 64 ουγκιά σας.

  3. Παραλείψτε το αλκοόλ και την καφεΐνη

  Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη συμβάλλουν στη φούσκωμα και άλλα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Αντί αυτών των ποτών, πιείτε περισσότερο νερό.

  Εάν έχετε έναν σκληρό χρόνο να παραλείψετε το πρωινό σας φλιτζάνι καφέ, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με ένα ποτό που έχει λιγότερη καφεΐνη, όπως το τσάι, ή να υποκαταστήσετε κάποιο καφέ με καφεΐνη για έναν τύπο χωρίς καφεΐνη.

  4. Άσκηση τακτικά

  Η τακτική άσκηση είναι το κλειδί για τη μείωση των συμπτωμάτων PMS. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν ότι στοχεύετε σε ένα από τα παρακάτω:

 • λίγες ώρες μέτριας σωματικής άσκησης την εβδομάδα
 • μία ώρα ή περισσότερο έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα.
 • ένας συνδυασμός αυτών των επιπέδων δραστηριότητας
 • Για ένα βέλτιστο σχέδιο φυσικής κατάστασης, προσθέστε μερικές ασκήσεις για την οικοδόμηση των μυών σας μερικές φορές την εβδομάδα.

  5. Εξετάστε το φάρμακο

  Εάν τα σκευάσματα στο σπίτι δεν μειώνουν τη φούσκωμα σας πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με το γιατρό σας για άλλες θεραπείες. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αντισυλληψία. Η λήψη αντισυλληπτικών χάπια μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συμπτώματα του PMS. Θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για την καλύτερη μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων για εσάς.
  • Διουρητικά. Αυτά τα χάπια συμβάλλουν στη μείωση του ρευστού που αποθηκεύει το σώμα σας. Ο γιατρός σας μπορεί να τους συνταγογραφήσει για να μειώσει τον έντονο φούσκωμα.

  Χρονοδιάγραμμα (. 35)
  Πότε εμφανίζεται το φούσκωμα της περιόδου;

  Πιθανόν να εμφανίσετε φούσκωμα πολύ πριν την έναρξη της περιόδου σας. Το φούσκωμα θεωρείται ένα πολύ κοινό σύμπτωμα του PMS. Μπορεί να φουσκώνετε κάθε μήνα, μια φορά ή λίγο, ή καθόλου. Απαλλαγή από τη φούσκωμα μπορεί να συμβεί αμέσως μετά την έναρξη της περιόδου σας ή λίγες μέρες σε αυτό.

  Μπορεί να έχετε άλλα συμπτώματα PMS. Το Αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτών και Γυναικολόγων δηλώνει ότι μέχρι και το 85% των γυναικών αναφέρουν φυσικά συμπτώματα που σχετίζονται με την περίοδο. Εκτός από τη φούσκωμα, άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • κράμπες
  • φαγητό πόθους
  • moodiness
  • ακμή.

  Τα συμπτώματα που έχετε μπορεί επίσης να αλλάξουν από μήνα σε μήνα ή καθώς μεγαλώνετε.

  Αιτία
  Γιατί προκαλούν περιόδους.

  Η σύντομη απάντηση είναι ορμόνες. Το PMS εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Τότε οι ορμόνες οιστρογόνου και προγεστερόνης μπορούν να κυμαίνονται. Είναι επίσης όταν η επένδυση της μήτρας γίνεται παχύτερη. Εάν μείνετε έγκυος, το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην πυκνή επένδυση της μήτρας. Εάν δεν είστε έγκυος, η παχιά επένδυση φεύγει από το σώμα σας και έχετε μια περίοδο.

  Οι ορμόνες μπορεί να μην είναι ο μόνος λόγος που έχετε φυσικά συμπτώματα που οδηγούν στην περίοδο σας. Άλλες αιτίες για τα συμπτώματά σας μπορεί να σχετίζονται με:

  • τα γονίδιά σας
  • τον τύπο και την ποσότητα βιταμινών και ανόργανων συστατικών που παίρνετε
  • . αλάτι
  • ο αριθμός των ποτών και των τροφίμων που έχετε με την καφεΐνη ή το οινόπνευμα
  . 31)

  Γιατροί
  Πότε θα πρέπει να δείτε γιατρό;. φούσκωμα:

  • δεν απομακρύνεται μετά την περίοδο
  • είναι αρκετά σοβαρή για να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες

  . ή μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.

  Ποια είναι η προοπτική σας;.

  Η ήπια έως μέτρια φούσκωμα που ξεκινάει πριν από την περίοδο και ξεφεύγει σύντομα μετά την έναρξη της περιόδου σας γενικά δεν πρέπει να ανησυχείτε. Εφόσον είστε σε θέση να λειτουργείτε κανονικά και τα συμπτώματά σας συμβαίνουν γύρω από την περίοδο σας, πιθανότατα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να μειώσετε τα συμπτώματα είναι να δοκιμάσετε κάποιες τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής. Ωστόσο, εάν έχετε πιο σοβαρό φούσκωμα που παρεμποδίζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, μιλήστε με το γιατρό σας.

  Q & A
  Q & A:. Έχω διαβάσει ότι ο χυμός των βακκίνιων μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της φούσκας επειδή είναι ένα φυσικό διουρητικό φάρμακο (βλ. Είναι αλήθεια αυτό και υπάρχουν άλλα φυσικά διουρητικά που μπορώ να δοκιμάσω;

  Α:

  Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση χυμού από βακκίνια. θα μειώσει τη φούσκωμα της περιόδου. Τα βακκίνια είναι υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, πράγμα που βοηθά στην αποφυγή της κατακράτησης νερού, αλλά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά για να προτείνουν χυμούς βακκίνιων ειδικά για την πρόληψη ή τη θεραπεία της φούσκας πριν από την περίοδό σας.

  Rachel Liberto, RN Οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των ιατρικών εμπειρογνωμόνων μας. Όλο το περιεχόμενο είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή.

  April 13, 2018