Back to Question Center
0

Φυσαλίδες που εκρήγνυνται στην επιστήμη των φουσκωτών φυσαλίδων

1 answers:

. Συγγνώμη για την έκρηξη της φούσκας σας, αλλά φαίνεται να σπάει . οι φυσαλίδες είναι πιο περίπλοκες από ό, τι σκέφτηκε κανείς - 2 piece dress prom. .

.

. Η συμβατική σοφία έχει υποστηρίξει ότι όταν φουσκώνει μια φούσκα, αυτό . εξαφανίζεται. Τώρα οι επιστήμονες έχουν βρει ότι έχει πετάξει . η φούσκα δημιουργεί στην πραγματικότητα ένα δαχτυλίδι των μικρότερων φυσαλίδων θυγατρικών στο πέρασμά της. .

.

. Η ανακάλυψη δεν είναι απλώς το μυαλό-popping - θα μπορούσε να έχει πραγματικό κόσμο . συνέπειες σε πεδία όπου φυσαλίδες . όπως τα κλιματικά μοντέλα που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις φυσαλίδες στον θαλάσσιο αφρό. .

.

. Η έρευνα ξεκίνησε απότομα. Μια ομάδα πτυχιούχων . οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στο Cambridge, Mass . και άρχισε να παίζει με φυσαλίδες. Όταν έδιναν ιδιαίτερη προσοχή, παρατήρησαν . που έσκασε φυσαλίδες δεν εξαφανίστηκαν, αλλά στην πραγματικότητα δημιούργησαν τσαμπιά . λίγο φυσαλίδες. .

.

. Ορισμένοι περαιτέρω πειραματισμοί έδειξαν ότι αυτό συμβαίνει σε πολλά . καταστάσεις, με διαφορετικά υλικά. .

.

. "Είναι πιθανό να συμβαίνει γύρω σας κάθε φορά που το κάνετε . πιάτα ", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης James Bird, ένας από τους σπουδαστές του Χάρβαρντ που εργάζονται . για τον καθηγητή Howard Stone. "Αυτό που με εξέπληξε ήταν πόσο πανταχού παρόν . ήταν. " .

.

. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή υψηλής ταχύτητας για την ταινία . φυσαλίδες καθώς σκάβουν, παρακολουθώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, έχτισαν ένα . υπολογιστικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της φυσικής για να δει αν μπορούσαν . να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις τους. Ο Bird είπε ότι ήταν σχεδόν έκπληκτος από το πόσο στενά . οι παρατηρήσεις τους και οι θεωρητικές προβλέψεις ταιριάζουν. .

.

. Έτσι, ακόμη και αν είναι σύνθετο στην επιφάνεια, η επιστήμη . των φυσαλίδων έκρηξης είναι στην πραγματικότητα μάλλον απλή, είπε. .

.

. Μια φυσαλίδα . είναι στην πραγματικότητα μια τσέπη αέρα που περιβάλλεται από ένα λεπτό στρώμα υγρού. Στην περίπτωση . των φυσαλίδων σαπουνιού, το υγρό είναι κατασκευασμένο από νερό που αναμιγνύεται με λίγο . απορρυπαντικό, το οποίο περιέχει μόρια που κολλάνε στην επιφάνεια του νερού και . βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί. .

.

. Μια σαπουνόφουσκα που κάθεται σε μια επιφάνεια - όπως ένα ποτήρι, για . παράδειγμα - έχει σχήμα μισής σφαίρας. Όταν το λεπτό υγρό φιλμ σκάει, αυτό . καταρρέει, αναδιπλώνεται στον εαυτό του και παγιδεύει ένα δαχτυλίδι αέρα σε σχήμα α . ντόνατ. .

.

. Αλλά το σχήμα ντόνατς είναι ασταθές, οπότε η ταινία σπάει . μικρά σταγονίδια γύρω από το σχήμα της ντόνατς. Επειδή αυτές οι μικρότερες σφαίρες μπορούν . έχουν χαμηλότερη επιφάνεια από το μεγαλύτερο ντόνατ, είναι πιο σταθερά. .

.

. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί σε κύκλους, με τις φυσαλίδες κόρης . που σκάει για να δημιουργήσει ένα δαχτυλίδι από ακόμη μικρότερες φυσαλίδες εγγονή. Σταματάει μόνο . όταν οι ίδιες οι φυσαλίδες έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το λεπτό στρώμα . φιλμ, οπότε το σχήμα στρεβλώνεται και η φυσική αλλάζει. .

.

. "Είναι κάτι που πιθανώς όλοι έχουμε δει και δίκαια . θεωρείται εντελώς δεδομένο και ποτέ δεν παρατήρησε ότι ήταν εκεί ή ότι νοιαζόταν " . Ο Bird είπε στο LiveScience. "Είναι ένα πράγμα να πούμε ότι αυτό είναι ένα τακτοποιημένο τέχνασμα κόμματος, . αλλά καθώς άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με τη [επιστημονική] λογοτεχνία, ήμουν πραγματικά . που χτυπήθηκε από το πόσο σημαντικές είναι οι φυσαλίδες. " .

.

. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι δημιουργούν φυσαλίδες στον θαλάσσιο αφρό . αεροζόλ, τα οποία είναι κομμάτια στερεού ή υγρού αιωρούμενα σε ένα επιπλέον αέριο. Ετσι, . μπορούν να είναι αποτελεσματικά στη μεταφορά αλατιού ή άλλων σωματιδίων στη θάλασσα . και αέρα, επηρεάζοντας συνολικά . κλίμα . Οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες θα πρέπει ίσως να λάβουν υπόψη τους . φαινόμενο κόρης-φούσκας όταν κατασκευάζουμε μοντέλα θαλάσσιου ψεκασμού, πρότεινε ο Bird. .

.

. Οι ερευνητές περιγράφουν τα συμπεράσματά τους στο τεύχος του Ιουνίου 10 . του περιοδικού Nature. .

.
  • . Βίντεο: . Η επιστήμη των φουσκωμένων φυσαλίδων .
  • .
  • . Γιατί κάνει Soda Fizz ; .
  • .
  • Twisted Physics : 7 Πρόσφατα ευρήματα μυαλού
  • .

.

April 13, 2018