Back to Question Center
0

Πρώτος θάνατος των Ηνωμένων Πολιτειών από το βαμπίρ Bat: Πρέπει να ανησυχούμε;

1 answers:

. Νωρίτερα σήμερα (12 Αυγούστου), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν την πρώτη γνωστή περίπτωση ενός ατόμου που πεθαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα ενός δαγκώματος από νυχτερίδες βαμπίρ. Αυτό θέτει το ερώτημα: Είμαστε οι υπόλοιποι σε κίνδυνο;

.

- cctv security surveillance system. Όχι, όχι πραγματικά, λέει ένας εμπειρογνώμονας, και για δύο καλούς λόγους.

.

. Πρώτα απ 'όλα, το πρόσωπο που πέθανε, ένας 19χρονος από το Μεξικό, δεν ήταν πραγματικά δαγκωμένος στο Σ.Α. κόπηκε στο Michoacán του Μεξικού και πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λουιζιάνα (αυτό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο). Επίσης, δεν πέθαινε από την ίδια την μπουκιά, αλλά από τον ιό της λύσσας που τον έβαλε το νυχτερίδα.

.

. Αυτές είναι οι βασικές διακρίσεις, δήλωσε ο Gerald Carter, υποψήφιος για βιολογία Ph. D. στο Πανεπιστήμιο του Maryland και εμπειρογνώμονας στη συμπεριφορά νυχτερινών νυχτερίδων.

.

. Πρώτα απ 'όλα - και ίσως το πιο σημαντικό - οι νυχτερίδες βαμπίρ δεν ζουν στο Σ.Α. Υπάρχουν μόνο στην Κεντρική και Νότια Αμερική - από το κεντρικό Μεξικό μέχρι τη Βραζιλία - όπου παρασιτοποιούν βοοειδή και άλογα, είπε ο Κάρτερ. Υπάρχει κάποια έρευνα που υποθέτει ότι καθώς το κλίμα συνεχίζει να θερμαίνεται, οι νυχτερίδες βαμπίρ θα επεκτείνουν το φάσμα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οι νυχτερίδες έχουν ήδη κάνει κάτι τέτοιο. [ 7 περίεργοι τρόποι που ο άνθρωπος δρα σαν βρικόλακες ]

.

. "Υπήρξε ένα περιστατικό βρικόλακας βαμπίρ που βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ο Κάρτερ. "Δεν ήταν καν το είδος που παρατηρήθηκε στους ανθρώπους, ήταν ένα από τα είδη που τρέφονται μόνο με πτηνά, δεν υπήρξε ποτέ αποικία ή πληθυσμός βαμπίρ νυχτερίδων που βρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες."

.

. Ένας άλλος λόγος να μην ανησυχείτε είναι ότι ένα δάγκωμα νυχτερίδας βαμπίρ δεν είναι πραγματικά τόσο κακό, και είναι σχετικά σπάνιες.

.

. "Η κοινή νυχτερίδα βαμπίρ τροφοδοτεί μεγάλα ζώα , όπως αγελάδες και άλογα. Περιστασιακά, οι άνθρωποι τσιρίζουν όταν κοιμούνται στο ύπαιθρο ή κοντά σε βοοειδή", ανέφερε ο Κάρτερ. "Το ίδιο το δάγκωμα είναι μια μικροσκοπική πληγή, συχνά στο δάχτυλο, οι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να βρουν την πληγή και το παρατηρούν μόνο επειδή ξυπνούν με αιματηρά φύλλα. Το ρόπαλο παίρνει μόνο μια κουταλιά αίματος, αλλά η πληγή μπορεί να αιμορραγεί. , επειδή το σάλιο της νυχτερίδας έχει ένα αντιπηκτικό. »

.

. Το ίδιο το δάγκωμα είναι τόσο μικρό που δεν θα σας κάνει πολύ κακό, αλλά ο Κάρτερ τονίζει ότι, όπως και με κάθε δάγκωμα των ζώων, πρέπει να πάρετε ιατρική φροντίδα και να λάβετε εμβολιασμό μετά από λύσσα. Η θεραπεία για οποιαδήποτε ποικιλία λύσσας είναι συνήθως γρήγορη και εύκολη στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έτσι μόνο δύο ή τρία άτομα πεθαίνουν από τη λύσσα ετησίως εδώ.

.

. "Η λύσσα βρώμικων νυχτερίδων δεν πρέπει να θεωρείται πρόβλημα δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι μια σημαντική ανησυχία για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής", ανέφερε ο Κάρτερ. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε εμβολιασμούς κατά της λύσσας μετά την υπομονή του. Ακόμα, ακόμη και στις χώρες αυτές, αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά που συμβαίνουν μερικές φορές το χρόνο.

.

. "Στατιστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό δεν είναι θέμα δημόσιας υγείας", δήλωσε ο Κάρτερ. "Στη Λατινική Αμερική, είναι σχεδόν κάτι εντυπωσιακό, όπου μερικοί άνθρωποι ετησίως θεωρούνται« ξέσπασμα ». Δεν είναι μια σιωπηρή επιδημία, επειδή παίρνει πάντα πολλούς τύπους.»

.

. Carter θρηνεί ότι οι ιστορίες των νυχτερινών νυμφών που περνούν τη λύσσα στους ανθρώπους προκαλούν πολύ αντιλαϊκό συναίσθημα. οι άνθρωποι συχνά σκοτώνουν τις νυχτερίδες πάνω από αυτούς τους φόβους. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που μεταφέρονται από έντομα, σημείωσε ο Κάρτερ. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι νυχτερίδες είναι βασικοί θηρευτές αυτών των εντόμων.

.

. Η ιστορία αυτή παρέχεται από τα Μικρά Μυστήρια της ζωής , μια αδελφή περιοχή στο LiveScience. Ακολουθήστε τα μικρά μυστήρια της ζωής στο Twitter @ llmysteries , στη συνέχεια, μας συνδέστε με το Facebook .

April 13, 2018