Back to Question Center
0

Γιατί οι υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσουν πόθους για φαγητό

1 answers:

. Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, όπως το σιρόπι καλαμποκιού, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν πόθους για φαγητό, αντίθετα από τους πόθους που συναντούν οι τοξικομανείς, σύμφωνα με νέες έρευνες.

.

. Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο American Journal of Clinical Nutrition (American Journal of Clinical Nutrition) υποδηλώνουν ότι η γρήγορη ακίδα και η επακόλουθη σύγκρουση στο σάκχαρο του αίματος που έρχεται μετά την κατανάλωση υψηλά επεξεργασμένων υδατανθράκων ενεργοποιεί κέντρα εθισμού και εθισμού στον εγκέφαλο.

- zeytinburnu arçelik servisi.

. Η μελέτη ήταν μικρή και έβλεπε μόνο το υπέρβαρο και τους παχύσαρκους άνδρες, αλλά αν τα ευρήματα μπορούν να αναπαραχθούν σε μεγαλύτερο πληθυσμό, θα υπονοούσαν ότι η αποφυγή βελτιωμένων υδατανθράκων είναι μια καλή στρατηγική απώλειας βάρους, διότι οι άνθρωποι αποφεύγουν. μόνο οι θερμίδες, αλλά οι ισχυροί πόθο που προκαλούν.

.

. "Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες φαίνεται να είναι σε θέση να προκαλέσουν πόθο για φαγητό πολλές ώρες μετά την κατανάλωση, τουλάχιστον σε ευαίσθητους ανθρώπους", δήλωσε ο David Ludwig, διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης της Παχυσαρκίας του Ιδρύματος New Balance Foundation στη Βοστώνη. "Ο περιορισμός αυτών των τροφίμων θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπέρβαρους ανθρώπους να αποφύγουν την υπερκατανάλωση τροφής".

.

. Ο Christopher Gardner, επιστήμονας της διατροφής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι αυτή η μελέτη και άλλοι που εξετάζουν το ζήτημα του εάν οι ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες μπορούν να είναι πραγματικά εθιστικοί μπορεί να έχουν επιπτώσεις για τον τρόπο ρύθμισης αυτών των τροφίμων.

.

. "Αν μπορεί να αποδειχθεί ότι τα εθιστικά τρόφιμα παρακάμπτουν την ικανότητα ενός ατόμου να ρυθμίζει την πρόσληψή του, τότε η δυνατότητα σχεδιασμού, διαβίβασης και επιβολής της νομοθεσίας για να βοηθήσει τους Αμερικανούς να κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές γίνεται περισσότερο πραγματικότητα", γράφει ο Gardner σε ένα email. στο LiveScience.

.

. Καλοί υδατάνθρακες, κακοί υδατάνθρακες

.

. Ο οργανισμός διασπά συνήθως τους υδατάνθρακες στο σάκχαρο του αίματος ή τη γλυκόζη. Ολόκληροι κόκκοι και υδατάνθρακες στα λαχανικά χρειάζονται πολύ χρόνο για να σπάσουν, αυξάνοντας αργά το σάκχαρο του αίματος, ενώ οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το άσπρο αλεύρι προκαλούν αιχμηρές αιχμές στο σάκχαρο του αίματος.

.

. Οι έρευνες υποδηλώνουν ότι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα, αλλά αυτές οι μελέτες συνέκριναν τυπικά εξαιρετικά διαφορετικά τρόφιμα: το cheesecake έναντι του ατμοποιημένου μπρόκολου, για παράδειγμα. Αυτό δυσκολεύει να διακρίνει αν οι υδατάνθρακες, ή κάποιο άλλο μέρος του φαγητού, προκάλεσαν τον πόθο. [ 8 Συμβουλές για την καταπολέμηση της επιθυμίας για ζάχαρη ]

.

. Ζαχαροπρέπεια

.

. Για να πειράξει αυτή τη διαφορά, ο Ludwig και οι συνάδελφοί του έδωσαν σε 12 υπέρβαρους και παχύσαρκους νέους δύο ποτά. Το ένα περιείχε άμυλο αραβοσίτου, το οποίο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι προκαλεί μόνο σταδιακή αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Το άλλο ποτό περιείχε σιρόπι αραβοσίτου, το οποίο έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνητά γλυκαντικά με μηδενικές θερμίδες για να κάνουν τα δύο ποτά γευστικά ίδια.

.

. Οι άνδρες που έλαβαν το ποτό υψηλής περιεκτικότητας σε γλυκαιμικό δείκτη εμφάνισαν δραματική άνοδο στο σάκχαρο του αίματος μετά την κατανάλωση του ποτού. Αλλά τέσσερις ώρες αργότερα, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους κατέρρευσαν και αναφέρουν ότι ήταν πολύ πεινασμένοι.

.

. Ταυτόχρονα, η ανίχνευση εγκεφάλου μαγνητικού συντονισμού (MRI) από εκείνους που έπιναν το ποτό σιροπιού καλαμποκιού έδειξε αυξημένη ενεργοποίηση σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται nucleus accumbens , η οποία συνδέεται με ανταμοιβή και πόθους. προηγούμενη έρευνα, σε σύγκριση με τους άνδρες που έπιναν το ποτό χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

.

. Παρόλο που η μελέτη εξέτασε μόνο τους παχύσαρκους ανθρώπους , περαιτέρω μελέτες θα μπορούσαν να διευκρινίσουν εάν η αποφυγή επεξεργασμένων υδατανθράκων θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν τη συσσώρευση βάρους, δήλωσε ο Ludwig στο LiveScience.

.

. Οι συγγραφείς υποθέτουν ότι η απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα που προκαλείται από μπισκότα, τσιπς ή κέικ μπορεί όχι μόνο να τονώσει την πείνα, αλλά και να κάνει την ιδέα του φαγητού πιο ευχάριστη και ευχάριστη για τον εγκέφαλο.

.

. Υπάρχει ένας ισχυρός εξελικτικός λόγος για να έχουμε τρόφιμα που συνδέονται με την ευχαρίστηση, δήλωσε ο Λούντβιχ.

.

. "Το πρόβλημα είναι όταν οι σύγχρονοι, εξαιρετικά επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να κατακλύσουν αυτό το σύστημα ανταμοιβής που εξελίσσεται με βάση, πράγμα που το θέτει σε υπερβολική ταχύτητα", δήλωσε ο Ludwig. "

.

. Ακολουθήστε Tia Ghose on Twitter και Google+ . Ακολουθήστε LiveScience @livescience . ) & amp;. Google+ . Αρχικό άρθρο σχετικά με LiveScience. com .

April 13, 2018