Back to Question Center
0

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στον αρχαίο Άρη μπορεί να έχει παραγάγει βιολογική ζωή

1 answers:

. Ακόμα και μια συνοπτική ματιά σε έναν παγκόσμιο χάρτη του Άρη αποκαλύπτει πόσο τεράστια είναι τα ηφαίστεια του. Ο περίφημος Όλυμπος Μονς ανεβαίνει τρεις φορές υψηλότερα από το Mt. Everest και είναι ένα από τα πολλά ηφαίστεια που κοσμούν τη διάσημη κορυφογραμμή Tharsis του Κόκκινου Πλανήτη - 10 day trip to peru. Πιθανότατα, όταν αυτά τα ηφαίστεια έδιναν πιο ενεργά αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και το θείο, έπρεπε να είχαν καθοριστική επίδραση στην ατμόσφαιρα του Άρη.

.

. Ένα νέο άρθρο στο περιοδικό Icarus δείχνει ότι αυτά τα ηφαίστεια μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον που είναι κατοικήσιμο στα αρχαία μικρόβια. Συγκεκριμένα, ένα νέο μοντέλο που δείχνει μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις δείχνει ότι η ατμόσφαιρα του Άρη θα μπορούσε να γίνει ανοξείδωτη, με εξαντλημένα επίπεδα οξυγόνου και περιορισμένες αντιδράσεις με βάση το οξυγόνο.

.

. "Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι ο αρχαίος Άρης θα έπρεπε να έχει βιώσει περιόδους με ανοξείδωτες και μειωμένες ατμόσφαιρες ακόμα και μέσα από το μέσο Αμαζονίου κάθε φορά που η ηφαιστειακή απόθεση διατηρείται σε επαρκή επίπεδα", γράφουν οι ερευνητές. "Η μείωση των ανοξικών συνθηκών είναι δυνητικά ευνοϊκή για τη σύνθεση των πρεβιοτικών οργανικών ενώσεων, όπως τα αμινοξέα, και επομένως είναι συναφή με τη δυνατότητα ζωής στον Άρη".

.

. "Αυτό είναι σημαντικό από άποψη αστροβιολογίας επειδή αυτές οι μειωτικές ανοξικές συνθήκες έχουν υποτεθεί ότι είναι σημαντικές για την προέλευση της ζωής στην πρώιμη Γη", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Stephen Sholes, υποψήφιος Ph.D. στη Γη και τις διαστημικές επιστήμες και την αστροβιολογία. το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, είπε σε ένα e-mail στον Seeker.

.

. ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς έφυγε ο Άρης από ζεστό και υγρό σε κρύο και ξηρό

.

. Επισημαίνει ότι τα περίφημα πειράματα Urey-Miller της δεκαετίας του 1950 έδειξαν ότι οι ηλεκτρικοί παλμοί, σε περιβάλλον με αναγωγική ατμόσφαιρα και υγρό νερό, παρήγαγαν πολύπλοκα οργανικά μόρια. Αντιθέτως, μια οξειδωτική ατμόσφαιρα θα οξειδούσε επίσης αυτά τα μόρια, καθιστώντας τα λιγότερο χρήσιμα για την υποστήριξη του σχηματισμού της ζωής.

.

. Ενώ η ηφαιστειακή δραστηριότητα στον Κόκκινο Πλανήτη έχει συζητηθεί εδώ και δεκαετίες, ο Sholes δήλωσε ότι η έρευνά του είναι διαφορετική, διότι ποσοτικοποιεί πόση ηφαιστειακή ενέργεια απαιτείται για τη δημιουργία μειωμένων ατμοσφαιρών στον Άρη. Συγκεκριμένα, η δουλειά του δουλεύει σε αυτό που θα χρειαζόταν για να το κάνει, αν είναι εφικτό και πώς θα μπορούσε να ανιχνευθεί.

.
Volcanic Activity on Ancient Mars May Have Produced Organic Life
Το διαστημικό σκάφος Mars Atmosphere and Volatile Evolution (MAVEN) της NASA παρέχει πληροφορίες για την ατμόσφαιρα του Άρη σήμερα, αλλά δεν θα βοηθήσει πραγματικά με τη μάθηση για παλαιότερες συνθήκες που σχετίζονται με τον ηφαιστειακό. δραστηριότητα.
Πίστωση: NASA

. Μια άλλη διαφορά είναι η ίδια η προσέγγιση. Άλλα μοντέλα που αναφέρουν αντιδράσεις ηφαιστείου-ατμόσφαιρας στον Άρη επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ζεσταθεί ο πλανήτης, δήλωσε ο Sholes, χρησιμοποιώντας εξαντλημένα ηφαιστειακά αέρια.

.

. "Ναι, χρειάζεστε υγρό νερό, αλλά χρειάζεστε επίσης κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή και εδώ διαπιστώνουμε ότι τα ηφαίστεια θα έπρεπε να έχουν αλλάξει την ατμόσφαιρα αρκετά ώστε να είναι πιο ευνοϊκά για τη δημιουργία σύνθετων βιολογικών σημαντικών μορίων", δήλωσε.

.

. Αν η ατμόσφαιρα ήταν ανοξική, οι επιστήμονες μπορεί να δουν τα στοιχεία στο έδαφος, ακόμη και δισεκατομμύρια χρόνια αργότερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ανοξικές συνθήκες θα πρέπει να αλλάξουν τους τύπους των ορυκτών και των πετρωμάτων που σχηματίζουν, επιτρέποντας τις δοκιμαστικές προβλέψεις για τις μελλοντικές αποστολές του Άρη. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα ανόργανα στοιχεία από σιδηρούχο σίδηρο - όπως το siderite ή το ανθρακικό σίδηρο - καθώς και το στοιχειακό θείο.

.

. "Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα του Άρη θα μπορούσε εύκολα να μετατοπιστεί προς τις μειωτικές και ανοξικές συνθήκες, δημιουργώντας μετρήσιμες ποσότητες στοιχειακών κοιτασμάτων θείου, δεδομένου ότι υπάρχουν μοντέλα ηφαιστειακής δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια περιόδων βιώσιμου ηφαιστείου", ανέφερε ο Sholes.

.

. ΣΧΕΤΙΚΟ: Η αποικιοποίηση του Άρη μπορεί να απαιτήσει από τους ανθρώπους να αλλάξουν ριζικά τα σώματά τους και τα μυαλά τους

.

. Πρόσθεσε ότι το στοιχειακό θείο δεν έχει βρεθεί ακόμα στον Άρη, αλλά είναι δύσκολο μεταλλικό να μελετήσει.

.

. Δύο αποστολές διερευνούν ειδικά την ατμόσφαιρα του Άρη αυτή τη στιγμή. Το MAVEN της NASA (Mars Atmosphere and Volatile Evolution), το οποίο εξετάζει πρωτίστως τις ατμοσφαιρικές απώλειες, και το TGO της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (Trace Gas Orbiter), το οποίο εξετάζει τα μειονοτικά μόρια στην ατμόσφαιρα του Άρη.

.

. Ο Sholes είπε ότι η ατμόσφαιρα δεν διατηρεί τους ιχνηλάτες προηγούμενων μειωτικών συνθηκών, οπότε οι τρέχουσες αποστολές δεν θα μας βοηθούσαν να μάθουμε άμεσα για την προηγούμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ωστόσο, οι μετρήσεις τους θα συμβάλουν στη βελτίωση των ατμοσφαιρικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται.

.

. "Τελικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε το μοντέλο για να ελέγξουμε πώς τα γεγονότα μιας έκρηξης θα αλλάξουν την ατμόσφαιρα και τα χρονοδιαγράμματα", πρόσθεσε. "Το σημερινό μοντέλο μας υποθέτει σταθερές ηφαιστειακές εκρήξεις, κάτι που δεν θα συνέβαινε κατ 'ανάγκην. Αν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ξεχωριστές εκρήξεις, θα μπορούσαμε να μάθουμε πόσο μεγάλη έκρηξη θα χρειαζόταν για να αλλάξει η ατμόσφαιρα ανοξική και πόσο θα κρατούσε η ατμόσφαιρα πριν. θα επέστρεφε. "

.

. Αρχικά δημοσιεύθηκε στις Αιτών .

April 13, 2018