Back to Question Center
0

Εναλλακτικές θεραπείες για υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη

1 answers:
 • Μυαλό και σώμα
 • Συζητήστε με το γιατρό σας .
 • Μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη (OAB) προκαλεί την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η υπερκινητικότητα της ουροδόχου κύστης

  . ξαφνικά ούρηση, ανεξάρτητα από το πόση ούρα υπάρχει στην κύστη. Μερικά φάρμακα που συνταγογραφεί ο γιατρός σας μπορούν να βοηθήσουν με αυτά τα συμπτώματα. Εναλλακτικές θεραπείες όπως συμπληρώματα, βότανα και θεραπείες μπορεί επίσης να είναι επωφελείς, αλλά υπάρχουν λιγότερα επιστημονικά στοιχεία για αυτά.

  Ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του OAB απευθείας, ενώ άλλοι προωθούν τη γενική υγεία του ουροποιητικού συστήματος - computer repair san jose california.

  Υπάρχουν λίγες επιστημονικές αποδείξεις ότι οι εναλλακτικές θεραπείες είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις παραδοσιακές θεραπείες όπως η ανακατασκευή κύστεων και οι ασκήσεις Kegel. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν αρχίσετε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία. Ορισμένες επιλογές ενδέχεται να προκαλέσουν παρενέργειες, ειδικά αν παίρνετε άλλα φάρμακα. Οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να προσφέρουν επιπλέον οφέλη, αλλά δεν πρέπει να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά.

  Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις επιλογές.

  Συμπληρώματα
  (. 0) Συμπληρώματα και βότανα

  Τα συμπληρώματα και τα βότανα μπορεί να είναι "φυσικά" αλλά μπορούν ακόμα να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με τα φάρμακα που παίρνετε. Ρωτήστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τα βότανα και τα συμπληρώματα που σκέφτεστε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε παρενέργειες. δείχνει ότι το υδροξείδιο του μαγνησίου μπορεί να μειώσει αυθόρμητες συσπάσεις των μυών που προκαλούν ακράτεια. Μία μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι το υδροξείδιο του μαγνησίου βελτίωσε την ακράτεια ούρων στις γυναίκες. Αλλά υπήρξαν επίσης ανεπιθύμητες ενέργειες από έμετο, διάρροια και κράμπες. Μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα υδροξειδίου του μαγνησίου στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων και ναρκωτικών.

  L-αργινίνη

  Αυτό το αμινοξύ βοηθά στη δημιουργία νιτρικού οξειδίου. Το οξείδιο του αζώτου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Δεν υπάρχουν πολλές μελέτες που εξετάζουν την L-αργινίνη σε υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το συμπλήρωμα Edicare, το οποίο περιέχει 115 mg L-αργινίνης, είναι χρήσιμο για την ΟΑΒ σε ηλικιωμένους ενήλικες. Τα συμπληρώματα L-αργινίνης είναι αρκετά κοινά και διατίθενται επίσης σε τρόφιμα όπως:

  • κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα
  • καρύδια
  • καρύδα. 6)
  • σόγια
  • ρεβίθια

  Αποφύγετε την L-αργινίνη εάν έχετε:

 • .
 • διαβήτη ή υπογλυκαιμία
 • υπερκαλιαιμία ή υψηλά επίπεδα καλίου
 • διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος
 • . και οι έγκυες γυναίκες πρέπει επίσης να αποφεύγουν την L-αργινίνη λόγω έλλειψης στοιχείων σχετικά με την ασφάλειά της.

  Σπόροι κολοκύθας

  Το εκχύλισμα κολοκύθας είναι μια δημοφιλής φυσική θεραπεία για το OAB. Μια πρόσφατη μελέτη υποδεικνύει ότι το πετρέλαιο κολοκύθας μπορεί να είναι ικανό να θεραπεύσει ή να αποτρέψει συμπτώματα ΟΑΒ και άλλων ουρολογικών διαταραχών. Οι ερευνητές εξετάζουν περισσότερο το πετρέλαιο κολοκύθας. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερες μελέτες για το πετρέλαιο κολοκύθας και το OAB στο μέλλον.

  Διακοσμητικά

  Αυτό το φυτά αναρρίχησης έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Τα διαλυτικά λέγεται επίσης ότι αποτελούν τονωτικό για τη γενική υγεία των ούρων, σύμφωνα με το Collins Alternative Health Guide . Μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τα συμπτώματα του ΟΑΒ.

  Δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές σχετικά με τα αποσμητικά και το OAB. Συζητήστε αυτό το βότανο με τον γιατρό σας πριν το δοκιμάσετε. Τα διαχωριστικά δεν έχουν μελετηθεί ή δοκιμαστεί πολύ στη δυτική ιατρική κοινότητα και οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν έχουν αναφερθεί καλά.

  Άλλα βότανα και συμπληρώματα

  Αυτά τα βότανα και τα συμπληρώματα μπορεί να λειτουργούν για το OAB, αλλά εξακολουθούν να μην διαθέτουν κλινικά επιστημονικά δεδομένα και μελέτες για την υποστήριξη της αποτελεσματικότητάς τους.

  Ποια άλλα βότανα και τρόφιμα βοηθούν με το OAB;. »

  . 44) Το μυαλό και το σώμα
  Οι προσεγγίσεις μυαλού και σώματος

  Οι θεραπείες σώματος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για το OAB σας. Οι παρακάτω προσεγγίσεις μπορούν να διευκολύνουν τα συμπτώματα καθώς και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα.

  Εικόνες με καθοδήγηση

  Οι εικόνες με καθοδήγηση είναι μια μορφή γνωστικής θεραπείας που αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεστε. Θα καθοδηγηθείτε από έναν ειδικευμένο επαγγελματία σε μια χαλαρή κατάσταση του νου μέσω των εικόνων και των σκέψεων.

  Αυτή η μορφή θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει χαλαρωτική μουσική με ήχους της φύσης. Μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τόσο ψυχικές όσο και φυσικές καταστάσεις. Μπορεί ακόμη και να βρείτε εικόνες με καθοδήγηση που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε την ουροδόχο κύστη και να μειώσετε την επιθυμία για ούρηση.

  Biofeedback

  Η βιοανάδραση είναι μια τεχνική τροποποίησης συμπεριφοράς που βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν να ελέγχουν τις σωματικές λειτουργίες. Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακατασκευάσετε τους μυς της ουροδόχου κύστης και του πυελικού εδάφους για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο διαρροής.

  Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρόδια για τη συλλογή και την προβολή πληροφοριών σε μια οθόνη που είναι ορατή σε εσάς και στον παροχέα σας. Η οθόνη θα δείξει πότε οι μυς του πυελικού εδάφους είναι τεντωμένοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανατροφοδότηση που παρέχει αυτή η μέθοδος για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

  Διαβάστε αυτές τις συμβουλές πρόληψης για OAB »

  Ο βελονισμός

  Η κινεζική ιατρική μπορεί να προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία του OAB. Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν τον βελονισμό ως δυνητικά χρήσιμη επιλογή.

  Ο βελονισμός περιλαμβάνει βελόνες εξαιρετικά λεπτού χείλους. Αυτές οι βελόνες εισάγονται σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Ο στόχος του βελονισμού είναι να βελτιώσει τη ροή του "τσι" (ενέργεια) σε όλο το σώμα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα για περίπου 12 συνεδρίες ή έως ότου βελτιωθούν τα συμπτώματα.

  Θεραπείες συμπεριφοράς

  Η εστίαση στη συμπεριφορά σας μπορεί επίσης να βοηθήσει με τα συμπτώματα OAB. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν:

  • συμπεριφορική θεραπεία
  • υπνοθεραπεία
  • διαλογισμό που περιλαμβάνει ασκήσεις απεικόνισης και χαλάρωσης

  . ) ότι η υπνοθεραπεία δεν είναι αποτελεσματική όταν γίνεται μόνος. Μια πιλοτική μελέτη της υπνοθεραπείας και της συμπεριφορικής θεραπείας υποδηλώνει ότι η προσθήκη της υπνοθεραπείας μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται οι ασθενείς για το OAB τους, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μελέτες.

  Η υπνοθεραπεία στη μελέτη περιελάμβανε τρεις συνεδρίες 60 λεπτών με έναν υπνοθεραπευτή για έξι έως οκτώ εβδομάδες. Αυτές οι συνεδρίες αφορούσαν την αναπαραγωγή συνεδριών συμπεριφοριστικής θεραπείας και τη διέγερση με υπνωτική επαγωγή χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενη απεικόνιση και θεραπευτική πρόταση. Στο τέλος της μελέτης, εκείνοι που έκαναν υπνοθεραπεία ανέφεραν μεγαλύτερη βελτίωση.

  Μιλήστε με τον γιατρό σας

  .

  Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες για το OAB, αλλά η αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά. Μπορεί να έχετε επιπλέον πλεονέκτημα από την προσπάθεια εναλλακτικών θεραπειών μαζί με τις παραδοσιακές.

  Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο θεραπείας που περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακές όσο και εναλλακτικές επιλογές. Η τήρηση των οδηγιών του παροχέα σας θα βοηθήσει στην εξασφάλιση ενός ελάχιστου κινδύνου παρενεργειών. Πάντα να μιλάτε στο γιατρό σας πριν πάρετε βότανα ή συμπληρώματα.

  Τι φάρμακα λειτουργούν για OAB;. »

  April 13, 2018