Back to Question Center
0

MS και το Pseudobulbar Affect

1 answers:
 • Διάγνωση
 • Θεραπεία
 • . ) Takeaway

  Τι είναι το PseudobulbarAffect;. η σκλήρυνση (MS) βλάπτει το νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Το νευρικό σύστημα στέλνει μηνύματα ή σήματα μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος για τον έλεγχο των σωματικών λειτουργιών - садовая и уличная мебель. Η βλάβη σε αυτό το σύστημα μπορεί να διακόψει αυτά τα σήματα.

  Η βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα από τη ΣΚ επηρεάζει την κίνηση, το συναίσθημα, την όραση και ακόμη και τα συναισθήματα.

  Το Pseudobulbar Affect (PBA) είναι μια κατάσταση στην οποία ξαφνικά αρχίζετε να γελάτε ή να φωνάζετε (ή να έχετε άλλες συναισθηματικές εκρήξεις) χωρίς να προκληθείτε από κάτι συγκεκριμένο.

  Κανονικά, ο εγκεφαλικός φλοιός σας (στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου σας) επικοινωνεί με την παρεγκεφαλίδα σας (στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σας) για να ελέγξετε τις συναισθηματικές αντιδράσεις σας σε καταστάσεις. Ωστόσο, μερικές φορές η παρεγκεφαλίδα καταστρέφεται από αλλοιώσεις ή προβλήματα νεύρων. Αυτό μπορεί να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ αυτών των δύο περιοχών. Το PBA πιστεύεται ότι προκύπτει από αυτήν την κακή επικοινωνία. Ο εγκέφαλός σας "βραχυκύκλωμα", και δεν μπορείτε πλέον να ελέγξετε τη συναισθηματική απάντησή σας, η οποία αποκαλείται απαγόρευση .

  Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εγκεφαλικού , πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν PBA. Το PBA συχνά επηρεάζει άτομα με καταστάσεις νευρικού συστήματος όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

  Άλλες συνθήκες με PBA

  Η PBA μπορεί να προκύψει από άλλους όρους πέραν των κρατών μελών. Σχεδόν οι μισοί από όλους τους ανθρώπους που έκαναν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο θα βιώσουν PBA κάποια στιγμή. Το PBA μπορεί επίσης να προκύψει από τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς, όγκους εγκεφάλου, ADHD, ασθένεια Grave, ασθένεια Parkinson και ασθένεια Alzheimer.

  Συμπτώματα
  Τα συμπτώματα της PBA (. 27)

  Τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της PBA είναι ακατάλληλες συναισθηματικές απαντήσεις. Μερικές φορές ονομάζεται συναισθηματική ακράτεια, το PBA μπορεί να σας προκαλέσει να γελάσετε ξαφνικά σε μια θλιβερή κατάσταση όπως μια κηδεία ή ξαφνικά να αρχίσετε να λυγίζετε ενώ κάποιος λέει ένα αστείο. Το PBA συχνά σας κάνει να αισθανθείτε συναισθήματα εντελώς άσχετα με τη διάθεσή σας ή άλλα συναισθήματα που αισθάνεστε τη στιγμή ενός επεισοδίου.

  Εάν έχετε MS, το PBA μπορεί επίσης να εμφανιστεί μαζί με συμπτώματα κατάθλιψης. Ωστόσο, σε αντίθεση με την κατάθλιψη, το PBA είναι ξαφνικό και δεν συνδέεται απαραίτητα με τη διάθεσή σας ή τη συναισθηματική κατάσταση. Η εξουδετέρωση των συμπτωμάτων της PBA και της κατάθλιψης μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αιφνίδια συναισθηματική ανταπόκριση για να αποφασίσετε εάν πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για πιθανό PBA.

  Διάγνωση
  Διάγνωση ΠΒΑ
  .

  Πολλοί άνθρωποι δεν διαγιγνώσκονται ποτέ με PBA επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να το διακρίνει από άλλα συναισθηματικά ζητήματα. Ωστόσο, το PBA έρχεται με αναγνωρίσιμες συμπεριφορές. Τα πιο συνηθισμένα είναι ξαφνικές συναισθηματικές αντιδράσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

  Επισκεφθείτε το γιατρό σας αν νομίζετε ότι αντιμετωπίζετε PBA. Για να αποφασίσετε αν έχετε PBA, ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει (και τους αγαπημένους σας) σχετικά με τα συμπτώματά σας. Μπορούν να σας ζητήσουν μια σειρά ερωτήσεων πριν σας αποδώσουν ένα σκορ για να μάθετε αν έχετε PBA. Αν το κάνετε, μπορείτε να συζητήσετε θεραπείες για το PBA.

  Θεραπεία
  . )

  Το PBA μπορεί να αντιμετωπιστεί με μερικά φάρμακα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν αμιτριπτυλίνη (Elavil), φλουοξετίνη (Prozac), σιταλοπράμη (Celexa) και φλουβοξαμίνη (Luvox). Η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τόσο τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (TCA) όσο και οι επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) είναι αποτελεσματικές θεραπείες για το PBA.

  Το 2010, η FDA ενέκρινε ένα νέο φάρμακο που ονομάζεται Nuedexta. Αυτό το φάρμακο στοχεύει μια χημική ουσία στο νευρικό σύστημα. Είναι σχεδιασμένο για PBA σε άτομα με MS και άλλες διαταραχές του νευρικού συστήματος. Το Nuedexta αναμιγνύει κινιδίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αρρυθμίας της καρδιάς, και η δεξτρομεθορφάνη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως ως κατασταλτικό του βήχα. Αυτές οι θεραπείες μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με άλλα φάρμακα που παίρνετε πριν ζητήσετε Nuedexta ή αντικαταθλιπτικό. Διαφορετικά, μπορεί να έχετε δυσάρεστες ή οδυνηρές παρενέργειες.

  Η PBA προκαλείται από δυσλειτουργία στον εγκέφαλο. Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες και αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των επιπτώσεων του PBA. Χρησιμοποιώντας γενικές τεχνικές χαλάρωσης όταν αισθάνεστε ένα επεισόδιο που έρχεται μπορεί να συμβάλει στη συντόμευση του επεισοδίου ή να σας βοηθήσει να το αποφύγετε εντελώς. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν βαθιά αναπνοή, ήσυχο διαλογισμό, γιόγκα, ακόμα και καλλιτεχνική και μουσικοθεραπεία.

  Takeaway
  Takeaway
  .

  Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της κατάθλιψης και του PBA. Και οι δύο συσχετίζονται συνήθως με τα MS. Και οι δύο μπορούν να αντιμετωπιστούν με παρόμοιες θεραπείες. Ωστόσο, το PBA διαφέρει από την κατάθλιψη κυρίως στο γεγονός ότι οι αντιδράσεις PBA είναι απότομες. Μπορείτε να έχετε PBA χωρίς κατάθλιψη. Μπορείτε επίσης να έχετε κατάθλιψη χωρίς PBA. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη διαφορά, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την πάθησή σας.

  Να είστε ενήμεροι για τη στάση σας όταν αισθάνεστε ότι αρχίζετε να έχετε ένα επεισόδιο. Η αλλαγή της στάσης σας μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε γρήγορα μια ανεπιθύμητη αντίδραση PBA. Επιπλέον, εστιάζοντας στους χαλαρωτικούς μύες που αισθάνονται τεταμένοι πριν από ένα επεισόδιο PBA μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα συμπτώματα PBA.

  Εστίαση το μυαλό σας σε σκέψεις που αντιπαραβάλλονται με τη συναισθηματική απόκριση για να βοηθήσει να σταματήσει τις επιπτώσεις του PBA. Για παράδειγμα, σκεφτείτε κάτι αισιόδοξο ή αστείο όταν νιώθετε την ανάγκη να κλάψετε. Μπορεί να είστε σε θέση να αποφύγετε το κλάμα εντελώς.

  Τέλος, επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά με τους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένειά σας σχετικά με το PBA σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το PBA πιο εύκολα. Στην αρχή, το PBA μπορεί να έχει δυσάρεστο αντίκτυπο στην κοινωνική σας ζωή καθώς εσείς και οι γύρω σας μαθαίνετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα. Ωστόσο, η συζήτηση των συμπεριφορών PBA με τους φίλους και την οικογένειά σας μπορεί να διευκολύνει το άγχος των συμπτωμάτων.

  April 13, 2018