Back to Question Center
0

Γιατί είναι οι Ναρκιστικές Millennials;

1 answers:

. Οι χιλιετηρίδες το έχουν ακούσει πριν: Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είναι η πιο ναρκισσιστική, ατομικιστική και αυτοσυντηρούμενη γενιά στην καταγεγραμμένη ιστορία.

.

. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να εξηγήσουν αυτή τη μετατόπιση, δείχνοντας τα δάχτυλα στους γονείς και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης - hr payroll solutions. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι χιλιετίες δεν είναι ιδιαίτερα απαίσια, καθώς γενιές πηγαίνουν. Στην πραγματικότητα, η αμερικανική κουλτούρα έχει γίνει όλο και πιο ατομικιστική για τουλάχιστον έναν αιώνα και είναι πιθανό να φταίει η κοινωνικοοικονομική δομή.

.

. Οι ερευνητές που δημοσίευσαν το 2013 στο περιοδικό Psychological Science διαπίστωσαν ότι οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές προηγήθηκαν των αλλαγών στον ατομικισμό, και συγκεκριμένα η αλλαγή από μια οικονομία παραγωγής μπλε χειροποίητων θησαυρών σε ένα πλήρες γραφείο γραφείου. Εν τω μεταξύ, η διαπολιτισμική έρευνα υποδηλώνει ότι οι χώρες με μεγαλύτερη εισοδηματική ανισότητα τείνουν να έχουν πολίτες με υψηλότερο αυτοπεποίθηση. Η ανισότητα των εισοδημάτων αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δεκαετία του '70. [ 7 πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους ]

.

. "Μέρος της απάντησης πρέπει να είναι αυτές οι κοινωνικοοικονομικές διεργασίες και η διανομή του πλούτου μέσα στη χώρα", δήλωσε ο Yoshihisa Kashima, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία, ο οποίος μελετά πώς σχηματίζονται και συντηρούνται οι πολιτισμοί.

.

. Πώς άλλαξαν οι γενιές

.

. Οι έρευνες που παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας για την Προσωπικότητα και την Κοινωνική Ψυχολογία στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσαν ότι οι χιλιετίες δεν τους αρέσει να ονομάζονται ναρκισσιστές και να δικαιούνται . Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι ετικέτες είναι πράγματι αληθινές - αν και όχι απαραίτητα στο βαθμό που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι έμποροι τις κάνουν να είναι.

.

. Αν και ο αμερικανικός πολιτισμός έχει γίνει πιο ατομικιστικός, οι αλλαγές είναι μικρές από γενιά σε γενιά.

.

. Για τον περασμένο αιώνα, οι πολιτιστικοί δείκτες του ατομικισμού - όπως οι αυτοσυντηρούμενες λέξεις στα βιβλία , τα μοναδικά ονόματα των μωρών και οι λιγότερες ενοχλημένες οικογενειακές δομές και συνθήκες διαβίωσης - αυξάνονται, δήλωσε ο Igor Grossmann, ψυχολόγος. στο Πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο που δημοσίευσε τα ευρήματα για το σκοπό αυτό το 2015 στο περιοδικό Psychological Science .

.

. "Κάθε γενιά θεωρούσε πιθανώς τους νέους ως τους πιο εγωκεντρικούς, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους ενήλικες", δήλωσε ο Γκρόσμαν στην Live Science. "Αυτό ήταν πιθανώς αληθινό για τους ανθρώπους τη δεκαετία του 1930, όπως είναι αλήθεια τώρα."

.

. Εν τω μεταξύ, η έρευνα σε μεγάλες, επανεμφανιζόμενες έρευνες Αμερικανών που έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1960, βρίσκει τάσεις προς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σε σύγκριση με τους Αμερικανούς της ίδιας ηλικίας στις προηγούμενες γενιές, η σημερινή νεολαία είναι περισσότερο δικαιολογημένη και ναρκισσιστική, σύμφωνα με έρευνα που πρωτοστάτησε ο ψυχολόγος Jean Twenge του κρατικού πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. [ 7 Χαρακτηριστικά προσωπικότητας που είναι κακό για σας ]

.

. Μπορεί να είναι δύσκολο να ερμηνεύσουν αυτές τις έρευνες, ο Kashima είπε στη Live Science, επειδή δεν σχεδιάστηκαν απαραίτητα για να μετρήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως ο ναρκισσισμός και επειδή οι άνθρωποι στο παρελθόν θα μπορούσαν να έχουν ερμηνεύσει ερωτήσεις, όπως είχαν διατυπωθεί,. διαφορετικά από ό, τι οι άνθρωποι σήμερα. Παρ 'όλα αυτά, είπε, όταν συνδυάζεται με άλλα πολιτισμικά μέτρα του ατομικισμού, η πλειοψηφία των ερευνών δείχνει την ίδια τάση που πηγαίνει στη δική σας.

.

. Ένα άρθρο του 2012 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Προσωπικότητας και της Κοινωνικής Ψυχολογίας, ωστόσο, δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί εκτιμούν την υπακοή στα παιδιά λιγότερο από ό, τι στο παρελθόν και θεωρούν ότι η κοινωνική προσφορά είναι λιγότερο σημαντική για μια καλή ζωή - και τα δύο σημεία του ατομικισμού. Αλλά οι Αμερικανοί δεν είναι λιγότερο πιθανό σήμερα από ό, τι στο παρελθόν να εκτιμούν τους φίλους και τους συγγενείς τους και είναι πιο πιθανό να πιστεύουν στην άνευ όρων αγάπη για τους γονείς τους, οι οποίες είναι κοινοτικές αξίες.

.

. Γιατί οι γενεές αλλάζουν

.

. Ακόμα πιο δύσκολη από τη μέτρηση της γενετικής αλλαγής είναι ο καθορισμός του γιατί συμβαίνει. Ως μέρος αυτών των ερευνών, ζήτησε από χιλιάδες να εκφράσουν τις απόψεις τους για το γιατί μπορεί να υπάρχει το κενό γενεάς. Αυτά τα δεδομένα δεν έχουν αναλυθεί, δήλωσε ο Grubbs στην Live Science, αλλά οι συνήθεις απαντήσεις περιλαμβάνουν αλλαγές στην γονική μέριμνα και την τεχνολογία. Οι επιστήμονες έχουν προτείνει άλλες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της αστικοποίησης, του κοσμικού χαρακτήρα και ακόμη και του αριθμού των φυσικών καταστροφών (η θεωρία είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να ενώνονται ενόψει μεγάλων γεγονότων).

.

. Αλλά τι πραγματικά φταίει;

.

. Ο πιο πιθανός ένοχος, σύμφωνα με την έρευνα του Grossmann, είναι η οικονομία. Ο Grossmann και οι συνάδελφοί του εξέτασαν τις πολιτιστικές βάρδιες που συνέβησαν πριν ξεκινήσουν να αλλάζουν οι ατομικιστικοί δείκτες καλλιέργειας, όπως τα ονόματα των μωρών και τα λόγια στα βιβλία. Βρήκαν μόνο ένα μικρό φαινόμενο της αστικοποίησης , αλλά ο πραγματικός προγνωστικός δείκτης της στροφής προς μια πιο κοινωνία μου ήταν η αλλαγή από τις μπλε κολάρα στις άσπρες θέσεις εργασίας. Αυτή η μετατόπιση της αστικοποίησης συνδέεται με τη συνολική οικονομική τάση, δήλωσε ο Γκρόσμαν, διότι τα κτίρια γραφείων τείνουν να συσκευάζονται σε πυκνότερες αστικές περιοχές από τα εκτεταμένα συγκροτήματα εργοστασίων.

.

. Ο χρόνος των αλλαγών δεν μπορεί να αποδείξει ότι το ένα προκάλεσε το άλλο, δήλωσε ο Γκρόσμαν, αλλά είναι το πιο κοντινό που οι ψυχολόγοι μπορούν να φτάσουν στην εμφάνιση της αιτιότητας.

.

. Ο Kashima συμφώνησε ότι ο τρόπος ζωής των εργαζομένων γραφείων μεσαίας τάξης φαίνεται να οδηγεί στην τάση του ατομικισμού. Αλλά η άνοδος του ναρκισσισμού και της αυτοεκτίμησης δεν είναι απαραίτητα το ίδιο με την άνοδο του ατομικισμού, προειδοποίησε.

.

. Αυτά τα μέτρα αυτοεφαρμογής φαίνεται να οδηγούνται από μια άλλη οικονομική μεταστροφή: την αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας. Η έρευνα σε διάφορα έθνη διαπιστώνει ότι οι χώρες των οποίων οι πολίτες θεωρούν τους εαυτούς τους πιο θετικά (βαθμολογούνται ως "πάνω από το μέσο όρο" σε σύγκριση με τους συμπολίτες τους, για παράδειγμα) τείνουν να είναι εκείνοι με τα μεγαλύτερα κενά μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

.

. Στις μετέπειτα μέρες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η μεσαία τάξη μεγάλωσε, αλλά αυτή η αλλαγή ακολούθησε σύντομα ένα αυξανόμενο χάσμα εισοδήματος, έτσι ώστε το κάτω επίπεδο του φάσματος εισοδήματος να παραμείνει σταθερό καθώς η κορυφή ώθησε πάντα προς τα πάνω, ανέφερε ο Κασίμα. Καθώς αυτές οι αλλαγές έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, είναι πιθανό να έχουν αλλάξει διακριτικά τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

.

. "Μία από τις εικασίες είναι ότι η εισοδηματική ανισότητα τείνει να καταστήσει σημαντική αυτή τη διαφορά της κατάστασης", δήλωσε. "Έτσι, η διαφορά της κατάστασης σημαίνει ότι ουσιαστικά θέλετε να αισθανθείτε ανώτεροι από τους άλλους ανθρώπους και όχι να λέτε" Είμαι ακριβώς όπως άλλοι άνθρωποι. "

.

. Ένα άλλο ερώτημα είναι το πώς οι συχνά αναφερόμενοι ενήλικες της γονικής μέριμνας και της τεχνολογίας μπορούν να παίξουν σε αυτήν την εξίσωση. Οι αλλαγές στη γονική μέριμνα που μπορεί να μεταφραστούν σε πιο ατομικιστικά παιδιά θα μπορούσαν να προκύψουν από την κοινωνικοοικονομική αλλαγή, δήλωσε ο Κασίμα. Οι σύγχρονοι γονείς δεν είναι πλέον πιθανό να περιμένουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν ως αγρότες ή εργάτες στο εργοστάσιο, για παράδειγμα.

.

. "Οι γονείς, νομίζω, ίσως προσπαθούν να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για την αύξηση του ατομικισμού και την παρακμή της συλλογικότητας στο στυλ των γονέων τους και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο", δήλωσε ο Κασίμα. [ 10 Επιστημονικές συμβουλές για την ευημερία των ευτυχισμένων παιδιών ]

.

. Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας είναι επίσης σκοτεινός. Τυπικά, τα μέσα ενημέρωσης, όπως τα βιβλία και οι εφημερίδες, υπερβάλλουν τις πολιτιστικές τάσεις αντί να τις αντικατοπτρίζουν με απόλυτη ακρίβεια, δήλωσε ο Κασίμα. Αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία έχει αλλάξει το πώς οι γενεές σχετίζονται μεταξύ τους.

.

. "Άλλες γενιές δεν διέθεταν το Διαδίκτυο, όπου όλοι και η μαμά τους θα μπορούσαν να πηδήξουν στη μόδα", δήλωσε ο Grubbs, ο οποίος γεννήθηκε το 1988 και χαρακτηρίζεται ως χιλιετής. «Είμαστε η πρώτη γενιά όπου τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν online σχετικά με το ad nauseam on-line από όλους από τους συνομηλίκους τους σε δύο έως τρεις γενιές ανθρώπων που έχουν αφαιρεθεί από αυτούς».

.

. Δυστυχώς, ο Grubbs είπε, κανείς δεν ξέρει αν όλα αυτά τα φωνητικά κάνουν χιλιετίες να θέλουν να σκιάσουν το στερεότυπο - ή να ρίξουν τα χέρια τους και να αγκαλιάσουν τη ναρκισσιστική ώθηση.

.

. Ακολουθήστε τον Stephanie Pappas στις Twitter a . Αρχικό άρθρο σχετικά με τη ζωντανή επιστήμη.

April 13, 2018