Back to Question Center
0

Τι είναι επιστημονική υπόθεση;

1 answers:

. Μια επιστημονική υπόθεση είναι η αρχική δομική δομή στην επιστημονική μέθοδο . Πολλοί το περιγράφουν ως μια «εκπαιδευμένη εικασία», βασισμένη σε προηγούμενες γνώσεις και παρατηρήσεις - connecticut care insurance. Ενώ αυτό ισχύει, ο ορισμός μπορεί να επεκταθεί. Μια υπόθεση περιλαμβάνει επίσης μια εξήγηση για το γιατί η εικασία μπορεί να είναι σωστή, σύμφωνα με την National Science Teachers Association.

. .

. Μια υπόθεση είναι μια προτεινόμενη λύση για ένα ανεξήγητο φαινόμενο που δεν ταιριάζει στην τρέχουσα αποδεκτή επιστημονική θεωρία . Η βασική ιδέα μιας υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Για να θεωρηθεί μια υπόθεση επιστημονική υπόθεση, πρέπει να είναι κάτι που μπορεί να υποστηριχθεί ή να αντικρουστεί με προσεκτικά κατασκευασμένο πειραματισμό ή παρατήρηση. Αυτό ονομάζεται παραποίηση και δοκιμασία, μια ιδέα που προωθήθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα από έναν βρετανό φιλόσοφο με το όνομα Karl Popper, σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Britannica .

.

. Μια βασική λειτουργία σε αυτό το βήμα της επιστημονικής μεθόδου είναι η εξαγωγή προβλέψεων από τις υποθέσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των μελλοντικών πειραμάτων και στη συνέχεια η εκτέλεση αυτών των πειραμάτων για να διαπιστωθεί αν υποστηρίζουν τις προβλέψεις.

.

. Μια υπόθεση συνήθως γράφεται με τη μορφή δήλωσης if / then, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας . Αυτή η δήλωση δίνει τη δυνατότητα (if) και εξηγεί τι μπορεί να συμβεί λόγω της πιθανότητας (τότε). Η δήλωση θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει "μπορεί."

.

. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα υποθέσεων:

.
 • . Εάν το σκόρδο αποκρούσει τους ψύλλους, τότε ένα σκυλί που παίρνει το σκόρδο κάθε μέρα δεν θα πάρει ψύλλους.
 • .
 • . Η ανάπτυξη βακτηριδίων μπορεί να επηρεαστεί από τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα.
 • .
 • . Εάν η ζάχαρη προκαλεί κοιλότητες, τότε οι άνθρωποι που τρώνε πολύ καραμέλα μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε κοιλότητες.
 • .
 • . Εάν το υπεριώδες φως μπορεί να βλάψει τα μάτια, τότε ίσως η υπεριώδης ακτινοβολία να είναι αιτία τύφλωσης.
 • .
.

. Παρατηρήστε ότι όλες οι παραπάνω δηλώσεις είναι δοκιμαστικές. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας υπόθεσης είναι ότι κάτι μπορεί να δοκιμαστεί και ότι αυτές οι δοκιμές μπορούν να αναπαραχθούν, σύμφωνα με το Midwestern State University.

.

. Ένα παράδειγμα ανυπολόγιστης δήλωσης είναι: "Όλοι οι άνθρωποι ερωτεύονται τουλάχιστον μία φορά". Ο ορισμός της αγάπης είναι υποκειμενικός. Επίσης, θα ήταν αδύνατο να διερευνηθεί κάθε άνθρωπος για την αγάπη της ζωής. Μια μη-δοκιμαστική δήλωση μπορεί να αναδιατυπωθεί για να γίνει δοκιμαστικός. Για παράδειγμα, η προηγούμενη δήλωση θα μπορούσε να αλλάξει σε "Εάν η αγάπη είναι ένα σημαντικό συναίσθημα, κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο καθένας πρέπει να ερωτευτεί τουλάχιστον μία φορά". Με αυτή τη δήλωση, ο ερευνητής μπορεί να ψηφίσει μια ομάδα ανθρώπων για να δει πόσα πιστεύουν. οι άνθρωποι πρέπει να ερωτευτούν τουλάχιστον μία φορά.

.

. Μια υπόθεση συχνά εξετάζεται από πολλούς επιστήμονες για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια του πειράματος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια και σε πολλές περιπτώσεις οι υποθέσεις δεν προχωρούν περισσότερο στην επιστημονική μέθοδο, καθώς είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

.

. "Ως βιολόγος στο πεδίο, το αγαπημένο μου μέρος της επιστημονικής μεθόδου είναι στο πεδίο της συλλογής των δεδομένων", δήλωσε ο Ζάιμε Τάνερ, καθηγητής βιολογίας στο Κολλέγιο του Marlboro. "Αλλά αυτό που πραγματικά κάνει αυτή τη διασκέδαση είναι ότι γνωρίζετε ότι προσπαθείτε να απαντήσετε σε μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, οπότε το πρώτο βήμα στον εντοπισμό ερωτήσεων και την παραγωγή πιθανών απαντήσεων (υποθέσεων) είναι επίσης πολύ σημαντικό και είναι μια δημιουργική διαδικασία. αναλύστε το για να δείτε αν υποστηρίζεται η υπόθεσή σας ή όχι. "

.

. Μια μηδενική υπόθεση είναι το όνομα που δίνεται σε μια υπόθεση που είναι πιθανώς ψευδής ή δεν έχει καμία επίδραση. Συχνά, κατά τη διάρκεια ενός τεστ, ο επιστήμονας θα μελετήσει έναν άλλο κλάδο της ιδέας που μπορεί να λειτουργήσει, η οποία λέγεται εναλλακτική υπόθεση, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley .

.

. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής, ο επιστήμονας μπορεί να προσπαθήσει να αποδείξει ή να διαψεύσει μόνο τη μηδενική υπόθεση ή να δοκιμάσει τόσο την μηδενική όσο και την εναλλακτική υπόθεση. Εάν μια υπόθεση προσδιορίζει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ονομάζεται υπόθεση με ένα ουρά. Όταν δημιουργείται μια υπόθεση χωρίς πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, ονομάζεται υπόθεση δύο ουρών, διότι υπάρχουν δυο πιθανά αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό ή χωρίς αποτέλεσμα, αλλά έως ότου ολοκληρωθούν οι δοκιμές, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποια θα είναι η έκβαση, σύμφωνα με τα Web Center for Social Research Methods .

.

. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ένας επιστήμονας μπορεί να έρθει σε δύο τύπους σφαλμάτων. Ένα σφάλμα τύπου τύπου I είναι όταν η μηδενική υπόθεση απορρίπτεται όταν είναι αληθής. A Σφάλμα τύπου II συμβαίνει όταν η μηδενική υπόθεση δεν απορρίπτεται όταν είναι ψευδής, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley.

.

. Με την ανάλυση των αποτελεσμάτων, μια υπόθεση μπορεί να απορριφθεί ή να τροποποιηθεί, αλλά δεν μπορεί ποτέ να αποδειχθεί ότι είναι σωστή 100 τοις εκατό του χρόνου. Για παράδειγμα, η σχετικότητα έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, επομένως είναι γενικά αποδεκτή ως αλήθεια, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια περίπτωση, η οποία δεν έχει συναντηθεί, όπου δεν είναι αλήθεια. Για παράδειγμα, ένας επιστήμονας μπορεί να σχηματίσει μια υπόθεση ότι ένας συγκεκριμένος τύπος ντομάτας είναι κόκκινος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο επιστήμονας διαπιστώνει ότι κάθε ντομάτα αυτού του τύπου είναι κόκκινη. Αν και τα ευρήματά του επιβεβαιώνουν την υπόθεσή του, μπορεί να υπάρχει μια ντομάτα αυτού του τύπου κάπου στον κόσμο που δεν είναι κόκκινη. Έτσι, η υπόθεσή του είναι αλήθεια, αλλά μπορεί να μην είναι αληθινό το 100% του χρόνου.

. .

. Οι περισσότερες επίσημες υποθέσεις αποτελούνται από έννοιες που μπορούν να συνδεθούν και να εξεταστούν οι σχέσεις τους. Μια ομάδα υποθέσεων συναντάται για να αποτελέσει ένα εννοιολογικό πλαίσιο. Δεδομένου ότι συγκεντρώνονται επαρκή δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηριχθεί μια υπόθεση, γίνεται μια υπόθεση εργασίας, η οποία αποτελεί ένα ορόσημο για το πώς να γίνει μια θεωρία. Αν και οι υποθέσεις και οι θεωρίες συχνά συγχέονται, οι θεωρίες είναι αποτέλεσμα μιας δοκιμασμένης υπόθεσης. Ενώ οι υποθέσεις είναι ιδέες, οι θεωρίες εξηγούν τα ευρήματα της δοκιμής αυτών των ιδεών.

.

. "Οι θεωρίες είναι οι τρόποι με τους οποίους έχουμε νόημα για αυτό που παρατηρούμε στον φυσικό κόσμο. Οι θεωρίες είναι δομές ιδεών που εξηγούν και ερμηνεύουν τα γεγονότα", δήλωσε ο Tanner.

.

. Πρόσθετοι πόροι

.
 • . Πανεπιστήμιο Waikato: Επιστημονική Υπόθεση, Θεωρίες και Νόμοι
 • .
 • . Δημοσιεύσεις Sage: Δοκιμές της Υπόθεσης
 • .
 • . Khan Academy: Δοκιμές Υπότιτλων και Π-Τιμές
 • .
 • . Πανεπιστήμιο Βόρειας Αριζόνα: Κατανόηση Υποθεσιών
 • .
April 13, 2018