Back to Question Center
0

Popcorn Διατροφικά γεγονότα: Ένα υγιεινό, χαμηλής θερμιδικής σνακ;

1 answers:
.

Το Popcorn είναι ένα από τα πιο υγιεινά και δημοφιλέστερα φαγητά στον κόσμο.

Είναι φορτωμένο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά και προσφέρει ποικίλα οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, μερικές φορές παρασκευάζονται με μεγάλες ποσότητες λίπους, ζάχαρης και αλατιού, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν την υπερκατανάλωση τροφής.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε το ποπ κορν σας με τον σωστό δρόμο - developing a web application in Lebanon.

Μπορεί να είναι είτε εξαιρετικά υγιές είτε πολύ ανθυγιεινό, ανάλογα με το πώς το προετοιμάζετε.

Το άρθρο αυτό σχολιάζει τα γεγονότα της διατροφής και τις επιπτώσεις στην υγεία, τόσο καλές όσο και κακές.

Τι είναι το Popcorn;. είδος καλαμποκιού που "σκάει" όταν εκτίθεται σε θερμότητα.

Στο κέντρο κάθε πυρήνα υπάρχει μικρή ποσότητα νερού, η οποία επεκτείνεται όταν θερμαίνεται και τελικά προκαλεί έκρηξη του πυρήνα.

Το παλαιότερο κομμάτι του ποπ κορν ανακαλύφθηκε στο Νέο Μεξικό και λέγεται ότι έχει ηλικία άνω των 5.000 ετών.

Με τα χρόνια, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, επειδή ήταν τόσο φτηνό.

Σήμερα, περίπου 500 εκατομμύρια κιλά (5 δισεκατομμύρια λίβρες) καταναλώνονται από Αμερικανούς κάθε χρόνο, καθιστώντας το πιο δημοφιλές φαγητό σνακ της Αμερικής σε όγκο.

Bottom Line: Το Popcorn είναι ένας ειδικός τύπος καλαμποκιού που "σκάει" όταν εκτίθεται σε θερμότητα. Από τον όγκο, είναι το πιο δημοφιλές σνακ στην Αμερική.
Popcorn Nutrition. Τα γεγονότα

Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά το popcorn είναι μια ολόκληρη σιτηρά τροφή , καθιστώντας φυσικά υψηλή σε πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Πολλές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση ολόκληρων σιτηρών με οφέλη για την υγεία όπως η μειωμένη φλεγμονή και μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων 1 , . ) 3 , 4 ).

Αυτή είναι η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μιας πορτοκαλιού (100 ml) 5 που περιέχει 100 g

 • . ) Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη) :( 59) 7% της ΕΑΚ.
 • Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη): 12% της ΕΑΚ.
 • Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη): 8% της ΕΑΚ.
 • Σίδηρος: 18% του ΑΕΕ.
 • Μαγνήσιο: 36% της ΕΑΚ.
 • Φώσφορος: 36% της ΕΑΚ.
 • Κάλιο: 9% της ΕΑΚ.
 • Ψευδάργυρος: 21% του ΑΕΕ.
 • Χαλκός: 13% του ΑΕΕ.
 • Μαγγάνιο: 56% του ΑΕΕ.

Έρχεται με συνολικά 387 θερμίδες, 13 γραμμάρια πρωτεΐνης, 78 γραμμάρια υδατανθράκων και 5 γραμμάρια λίπους.

Αυτή η μερίδα περιέχει επίσης ένα επιβλητικό 15 γραμμάρια ινών, το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό. Το καθιστά μία από τις καλύτερες πηγές ινών στον κόσμο .

Κατώτατη γραμμή: Το Popcorn είναι μια ολόκληρη σιτηρά που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Αυτό περιλαμβάνει βιταμίνες, μέταλλα και πολύ υψηλές ποσότητες ινών.

Είναι πολυπροπυλένιο υψηλής αντοξινών

. αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Μια μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Scranton έδειξε ότι το ποπκόρν περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών.

Η πολυφαινόλη συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία. Αυτό περιλαμβάνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, βελτιωμένη υγεία του πεπτικού συστήματος και μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών ( 6 , 7 ).

Αρκετές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι πολυφαινόλες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του μαστού 8 , 9 ).

Κάτω: Το Popcorn περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Αυτές είναι φυτικές ενώσεις που έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία.

Εξαιρετικά υψηλή σε ίνες (. 12)

Το Popcorn έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. 10 , 11 , 12

Σύμφωνα με έρευνα, οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2. 5)).

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ινών είναι 25 γραμμάρια για τις γυναίκες και 38 γραμμάρια για τους άνδρες. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πολύ λιγότερο από αυτό.

Τα 100 γραμμάρια ποπ κορν περιέχουν 15 γραμμάρια ίνας, πράγμα που προχωρεί αρκετά προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των καθημερινών σας απαιτήσεων ίνας 5 .

Κατώτατη γραμμή: Το Popcorn είναι πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, το οποίο έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτό περιλαμβάνει απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών.

Τρώτε μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους. 44)

Το Popcorn έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, έχει σχετικά χαμηλές θερμίδες και έχει χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα. Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά μιας φιλικής προς την απώλεια βάρους τροφής .

Με 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι, το ποπ κορν έρχεται με πολύ λιγότερες θερμίδες από ό, τι πολλά δημοφιλή σνακ.

Μια μελέτη συνέκρινε τα συναισθήματα της πληρότητας μετά την κατανάλωση του popcorn και των πατατών. Διαπίστωσαν ότι 15 θερμίδες ποπκόρν ήταν γεμάτες με 150 θερμίδες από πατατάκια ( 16 ).

Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας, υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και αυξημένης κορεσμού, η κατανάλωση του ποπ κορν μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος.

Ωστόσο, η μετριοπάθεια είναι καθοριστική. Ακόμα κι αν είναι πολύ πιο πλήρης από πολλά άλλα σνακ , μπορεί ακόμα να είναι πάχυνση αν τρώτε πάρα πολύ από αυτό.

Bottom Line: Το Popcorn έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σχετικά χαμηλές σε θερμίδες και χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα. Η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Πικάντριου μικροκυμάτων προσυσκευασμένο μπορεί να είναι επιβλαβές . Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε το ποπ κορν, αλλά η πιο βολική και δημοφιλή τείνει να είναι η προσυσκευασμένη ποικιλία μικροκυμάτων.

Οι περισσότερες σακούλες μικροκυμάτων είναι επενδεδυμένες με μια χημική ουσία που ονομάζεται υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA), η οποία έχει συνδεθεί με ποικίλα προβλήματα υγείας.

Αυτά περιλαμβάνουν τα ADHD , το χαμηλό βάρος γέννησης και τα προβλήματα θυρεοειδούς, για να αναφέρουμε μερικά 17 , 284. )).

Το ποπκόρνκο μικροκυμάτων μπορεί επίσης να περιέχει διακετύλιο, το οποίο είναι ένα χημικό προϊόν που απαντάται σε γεύση τεχνητού βουτύρου.

Μολονότι ο κίνδυνος για το ευρύ κοινό δεν έχει σαφώς προσδιοριστεί, οι μελέτες σε ζώα εξακολουθούν να δείχνουν ότι η αναπνοή διακετυλίου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις αεραγωγές και να προκαλέσει ασθένειες των πνευμόνων 20 , 21. ), 22 ).

Πολλές μάρκες ποπκόρντ μικροκυμάτων παρασκευάζονται με υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα έλαια, τα οποία περιέχουν επιβλαβή trans-λιπαρά . Οι μελέτες έχουν συνδέσει τα trans-λιπαρά με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων σοβαρών ασθενειών ( 23 , 24 , 25 ).

Ακόμη και αν ορισμένα εμπορικά σήματα δηλώνουν ότι είναι απαλλαγμένα από αυτά τα χημικά, ίσως να θέλετε να τα αποφύγετε, καθώς είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε το δικό σας υγιές ποπ κορν. Το προσυσκευασμένο ποπκόρνγκ μικροκυμάτων συχνά περιέχει PFOA και διακετύλιο, χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς. Μπορεί επίσης να περιέχει και ανθυγιεινά τρανς λιπαρά.

Ορισμένες επικαλύψεις και μέθοδοι προετοιμασίας είναι κακή ιδέα
. )

Παρά τις υγιεινές ιδιότητες του ποπκόρν, ο τρόπος παρασκευής του μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διατροφική του ποιότητα.

Όταν αναβοσβήνει με αέρα, είναι φυσικά χαμηλή σε θερμίδες, αλλά ορισμένοι έτοιμοι τύποι έχουν εξαιρετικά υψηλές θερμίδες.

Για παράδειγμα, μια έκθεση από τον CSPI διαπίστωσε ότι ένα ποπ κορν μεσαίου μεγέθους σε μια δημοφιλή αλυσίδα κινηματογραφικών ταινιών είχε 1,200 θερμίδες - ακόμη και πριν από την παραγωγοποίηση του βουτύρου. 21) Ποικιλίες που αγοράζονται από κινηματογραφικές αίθουσες ή καταστήματα συχνά πνίγονται σε ανθυγιεινά λίπη, τεχνητά αρώματα και υψηλές ποσότητες ζάχαρης και αλάτι.

Αυτά τα συστατικά όχι μόνο προσθέτουν μια σημαντική ποσότητα θερμίδων, αλλά μερικά από αυτά μπορεί επίσης να είναι κακή για σας με άλλους τρόπους.

Κάτω: Οι εμπορικά παρασκευασμένες ποικιλίες ποπ κορν μπορούν να είναι εξαιρετικά υψηλές σε θερμίδες και ανθυγιεινά συστατικά.

Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να κάνετε υγιή ποπκόρν:

Συστατικά

 • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.
 • 1/2 φλιτζάνι πυρήνες ποπ κορν.
 • 1/2 αλάτι κουταλακιών.

Οδηγίες

 1. Τοποθετήστε το λάδι και τους πυρήνες σε ένα μεγάλο δοχείο και το καλύψτε.
 2. Μαγειρέψτε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά ή έως ότου σταματήσει σχεδόν το σκάσιμο.
 3. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και ρίξτε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
 4. Περίοδος με αλάτι.

  Εδώ είναι ένα γρήγορο βίντεο που σας δείχνει πώς να κάνετε σούπερ υγιές ποπ κορν σε λίγα λεπτά:.

  Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον γεύση συμπληρώνοντας το με φρέσκα βότανα ή μπαχαρικά . Εάν θέλετε κάτι γλυκό, δοκιμάστε να το ψεκάσετε με φυσικό βούτυρο καρύδι ή το ψεκάστε με κανέλα ή ξύσμα μαύρη σοκολάτα .

  Για ένα πρόσθετο όφελος για την υγεία, το πασπαλίζουμε με θρεπτική ζύμη. Η θρεπτική μαγιά έχει μια γεύση από καρυκεύματα και περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, ίνες, Β-βιταμίνες και διάφορα μέταλλα

  .

  Κάτω: Ο πιο υγιεινός τρόπος για να φτιάξετε το ποπκόρν είναι σε μια κατσαρόλα ή μια μηχανή αφαίρεσης αέρα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε γεύση χωρίς να υποβαθμίσετε την υγιεινή του.

Real Popcorn είναι εξαιρετικά υγιεινό . σε αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα και αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά νόστιμο και μία από τις καλύτερες πηγές ινών στον κόσμο.

Στο τέλος της ημέρας, το ποπ κορν είναι πολύ υγιές και το καταναλώνει με μέτρο μπορεί να βοηθήσει ακόμη και με την απώλεια βάρους.

. εμπειρογνώμονες σε Αρχή Διατροφή .

April 13, 2018