Back to Question Center
0

Holocene Εποχή: Η ηλικία του ανθρώπου

1 answers:
Holocene Epoch: The Age of Man

. Η περίοδος του Holocene είναι η τρέχουσα περίοδος του γεωλογικού χρόνου. Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται μερικές φορές είναι η Εποχή του Ανθρωποκένιου, επειδή το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι παγκόσμιες αλλαγές που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο όρος αυτός μπορεί να είναι παραπλανητικός. οι σύγχρονοι άνθρωποι ήταν ήδη καθιερωμένοι πολύ πριν ξεκινήσει η εποχή. Η εποχή του Holocene ξεκίνησε 12 - web and app developers.000 έως 11.500 χρόνια πριν στο τέλος της παλαιολιθικής εποχής των παγετώνων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

.

. Καθώς η Γη μπήκε σε μια θερμότητα, οι παγετώνες της παλαιότερης Παλαιολιθικής υποχώρησαν. Η Τούντρα έδωσε τη θέση της στο δάσος. Καθώς άλλαξε το κλίμα, τα πολύ μεγάλα θηλαστικά που είχαν προσαρμοσθεί στο υπερβολικό κρυολόγημα, όπως το μαμούθ και το ρινόκερο ρινόκερο, εξαφανίστηκαν. Οι άνθρωποι, κάποτε εξαρτώμενοι από αυτά τα "μεγα θηλαστικά" για μεγάλο μέρος της τροφής τους, μεταπήδησαν σε μικρότερο παιχνίδι και αύξησαν τη συλλογή φυτικών υλικών για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους.

.

. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πριν από περίπου 10.800 χρόνια, το κλίμα υπέστη μια απότομη κρύα στροφή που διαρκεί για αρκετά χρόνια. Οι παγετώνες δεν επέστρεψαν, αλλά τα παιχνίδια και τα φυτικά υλικά θα ήταν σπάνια. Καθώς οι θερμοκρασίες άρχισαν να ανακάμπτουν, ο ανθρώπινος πληθυσμός άρχισε να αυξάνεται και ξεκινήσαμε να εφεύρουμε τις διαδικασίες που θα άλλαζαν τον πλανήτη για πάντα.

.

. Η γεωργία καθιερώνει

.

. Η γεωργία είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επηρεάσει τον πλανήτη. Μέχρι το 8000 π.Χ., η καλλιέργεια σιταριού, κριθαριού και άλλων φυτών είχε εξαπλωθεί από την προέλευσή της στην εύφορη ημισέληνο μέσω ενός μεγάλου μέρους του ινδο-ευρωπαϊκού κόσμου. Η κατοίκηση των αιγοπροβάτων και των βοοειδών άρχισε περίπου την ίδια εποχή. Στην Κεντρική και Νότια Αμερική, τα πιο συχνά εξημερωμένα φυτά ήταν αραβόσιτος, κολοκύθα, σκουός και φασόλια. Η γεωργία φαίνεται να έχει ξεκινήσει αργότερα στην Ασία. Τα τρέχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχουν εισαχθεί στην Κίνα από το εμπόριο με ινδο-ευρωπαϊκές φυλές, παρόλο που φαίνεται να ήταν σύνηθες κατά την έναρξη της Δυναστείας Shang περίπου το 1675 π.Χ.

.

. Μέχρι την εμφάνιση της γεωργίας και της αστικοποίησης, ο ανθρώπινος πληθυσμός περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους παράγοντες που περιορίζουν άλλους ζώντες οργανισμούς. Οι περιοριστικοί παράγοντες στο περιβάλλον, όπως η διαθεσιμότητα τροφίμων, νερού και καταφυγίου, οι εξελικτικές σχέσεις όπως οι λόγοι αρπακτικών / θηραμάτων ή η παρουσία παθογόνων προσφέρουν φυσικές ισορροπίες στους πληθυσμούς. Ο πληθυσμός γενικά θα επεκταθεί έως ότου φθάσει στη φέρουσα ικανότητα, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορεί να υποστηρίξει ένα περιβάλλον χωρίς επιζήμιες συνέπειες, οπότε αυτό θα εξαντληθεί. Η συνεχιζόμενη επέκταση πέραν της φέρουσας ικανότητας γενικά οδηγεί σε συντριβή (μια ταχεία πτώση σε επίπεδο πολύ κάτω από τη φέρουσα ικανότητα). Εάν παραμείνει επαρκής γενετική ποικιλομορφία,. μπορεί επίσης να εξαφανιστεί.

.

. Ξεκινώντας από τον πρώτο αιώνα Α. Δ., Οι άνθρωποι άρχισαν να παρακάμπτουν αυτούς τους περιορισμούς. Η γεωργία είχε αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από το περιβάλλον. ήμασταν τα πρώτα ζώα για να αυξήσουμε τη φέρουσα ικανότητα του υπάρχοντος οικοτόπου μας. Ο πληθυσμός άρχισε αργά να αυξάνεται. Στην Γη υπήρχαν περίπου 170 εκατομμύρια άνθρωποι στα τέλη του πρώτου αιώνα. μέχρι το 1800, ο πληθυσμός ήταν πάνω από 1 δισεκατομμύριο. Η Βιομηχανική Επανάσταση του 19ου αιώνα επέτρεψε στους ανθρώπινους πληθυσμούς να αναπτυχθούν εκθετικά. Η εκβιομηχάνιση, η βελτιωμένη αποχέτευση και η ιατρική περίθαλψη προκάλεσαν μείωση των ποσοστών θνησιμότητας, ενώ τα ποσοστά γεννήσεων συνέχισαν να ανεβαίνουν στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Η επιστήμη συνέχισε να μας βοηθά να αυξήσουμε τη φέρουσα ικανότητα του πλανήτη, αλλά όχι το μέγεθος του πλανήτη.

.

. Απόσβεση του Holocene

.

. Η πίεση από τον ανθρώπινο πληθυσμό είχε σημαντικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα του πλανήτη. Η γη έχει υποστεί τουλάχιστον πέντε μεγάλες μαζικές εξαλείψεις γεγονότα (περιπτώσεις κατά τις οποίες τουλάχιστον 60% των υφιστάμενων γενεών εξαφανίστηκαν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι είμαστε στη μέση ενός έκτου μαζικού γεγονότος εξαφάνισης που προκαλείται από εμάς. Με βάση τον αριθμό των πληθυσμών που απαιτούνται για τη διατήρηση της γενετικής βιωσιμότητας. εκτιμάται ότι το 30% των φυτικών και ζωικών ειδών μπορεί να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια. Η καταστροφή των οικοτόπων είναι η κύρια αιτία της εξαφάνισης ειδών σήμερα.

.

. Έχουμε επίσης σημαντικές επιπτώσεις στα γεωφυσικά χαρακτηριστικά της Γης. Η μονοκαλλιέργεια (που αφιερώνει μεγάλες εκτάσεις γης σε μεμονωμένες καλλιέργειες) έχει επηρεάσει τη σύνθεση και τη γονιμότητα του εδάφους στις περισσότερες αροτραίες περιοχές του κόσμου. Αυτή η επίδραση έχει βελτιωθεί με τη χρήση χημικών λιπασμάτων, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί. Η εξάντληση των υδροφορέων έχει μειώσει τη διαθεσιμότητα ελεύθερου γλυκού νερού.

.

. Βασίζουμε τη γεωλογική μας διαίρεση στην απόδειξη των αλλαγών στις μορφές ζωής που υπάρχουν στη Γη σε διαφορετικές εποχές. Στο παρελθόν, η παγκόσμια αλλαγή του κλίματος υπήρξε συχνά σύγχρονη με τη μαζική εξαφάνιση. Αν και υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με το αν οι άνθρωποι αποτελούν μέρος της αιτίας για την τρέχουσα τάση του πλανήτη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γη αντιμετωπίζει κλιματική αλλαγή. Μπορεί να πλησιάζουμε στο τέλος της Χολοκαινικής Εποχής .

.
  • . Αντίστροφη μέτρηση: Η Πραγματικότητα της Κλιματικής Αλλαγής: 10 μύθοι Busted
  • .

. Σχετικά:

.
  • . Έχουν οι άνθρωποι προκάλεσαν μια νέα γεωλογική εποχή;
  • .
  • . Απειλή μαζικής εξαφάνισης: Γη στην άκρη του τεράστιου κουμπιού επαναφοράς
  • .
  • . Περίοδος Cambrian: Γεγονότα & amp;. Πληροφορίες
  • .
April 13, 2018