Back to Question Center
0

Νεάντερταλ καταδικασμένοι από εγκεφάλους που εστιάζουν στο όραμα

1 answers:

. Το έντονο όραμα του Νεάντερταλ μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις περιβαλλοντικές αλλαγές και να πεθάνουν, παρά το γεγονός ότι έχουν τους ίδιους εγκεφάλους με τους σύγχρονους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

- backup and disaster recovery in portland.

. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν σήμερα (12 Μαρτίου) στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B, υποδηλώνουν ότι οι Νεάντερταλ ανέπτυξαν τεράστιες οπτικές περιοχές στους εγκεφάλους τους για να αντισταθμίσουν τα χαμηλά επίπεδα φωτισμού της Ευρώπης. Αυτό, ωστόσο, μείωσε τον εγκεφαλικό χώρο που είναι διαθέσιμος για την κοινωνική γνώση.

.

. "Έχουμε έναν κοινωνικό εγκέφαλο, ενώ οι Νεάντερταλ φαίνεται να έχουν οπτικό εγκέφαλο", δήλωσε ο Clive Gamble, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Southampton, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

.

. Ως αποτέλεσμα, οι εξαφανισμένες ανθρωποειδείς είχαν μικρότερα κοινωνικά και εμπορικά δίκτυα για να βασιστούν όταν οι συνθήκες έγιναν δύσκολες. Αυτό μπορεί να έχει προκαλέσει Νεάντερταλ να πεθάνει περίπου 35.000 χρόνια πριν.

.

. Γρίφος μεγέθους εγκεφάλου

.

. Πόσο έξυπνοι ήταν οι Νεάντερταλ υπήρξε μια μακρόχρονη συζήτηση.

.

. "Είτε θεωρούνται ξυλώδη brutes , ή η άλλη πλευρά λέει,« Όχι, δεν ήταν τόσο ηλίθιοι, είχαν τεράστιους εγκεφάλους, έτσι πρέπει να ήταν τόσο έξυπνοι όσο είμαστε »» είπε. ο συν-συγγραφέας Robin Dunbar, ένας εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

.

. Για να λύσει το αίνιγμα, ο Dunbar και οι συνάδελφοί του εξέτασαν 13 απολιθωμένα απολιθώματα κρανίου που χρονολογούνται από 25.000 έως 75.000 χρόνια πριν και τα συνέκριναν με 32 ανατομικά σύγχρονους ανθρώπινους σκελετούς. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μερικά από τα απολιθώματα του Νεάντερταλ είχαν πολύ μεγαλύτερες οπές μάτι και, επομένως, μάτια, από ό, τι οι σύγχρονοι άνθρωποι. [ 10 Περιστατικά για τον εγκέφαλο ]

.

. Χαμηλό φωτισμό

.

. Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Νεάντερταλ χρησιμοποίησαν τα υπερμεγέθη μάτια τους για να επιβιώσουν στα χαμηλότερα επίπεδα φωτός στην Ευρώπη, όπου το βόρειο γεωγραφικό πλάτος σημαίνει ότι λιγότερες ακτίνες του ήλιου έπληξαν τη Γη. (Οι σύγχρονοι άνθρωποι τείνουν επίσης να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερα μάτια και οπτικά συστήματα σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη από αυτά που ζουν σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, όπου τα επίπεδα φωτός είναι υψηλότερα.) Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι Νεάντερταλ πρέπει να έχουν επίσης μεγάλες περιοχές του εγκεφάλου. οπτική επεξεργασία .

.

. Και στην πραγματικότητα, τα κρανία του Νεάντερταλ υποδηλώνουν ότι οι εξαφανισμένοι ανθρωποειδείς είχαν επιμήκεις περιοχές στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους, που ονομάζονται «καλαμάρι του Νεάντερταλ», όπου βρίσκεται ο οπτικός φλοιός.

.

. "Μοιάζει με το κεφάλι μιας βικτοριανής κυρίας", δήλωσε ο Dunbar στο LiveScience.

.

. Οι ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι, εν τω μεταξύ, εξελίχθηκαν στην Αφρική, όπου το έντονο φως δεν απαιτούσε επιπλέον οπτική επεξεργασία, αφήνοντας τους ανθρώπους ελεύθερους να αναπτύξουν μεγαλύτερους μετωπικούς λοβούς.

.

. Υπολογίζοντας πόσο εγκεφαλικός χώρος χρειάστηκε για άλλα καθήκοντα, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Νεάντερταλ είχαν σχετικά μικρό χώρο για τον μετωπιαίο λοβό, μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κοινωνική σκέψη και την πολιτιστική μετάδοση.

.

. Απομονωμένα και πεθαίνουν

.

. Τα ευρήματα εξηγούν γιατί οι Νεάντερταλ δεν το κόσμησαν ούτε έκαναν τέχνη, δήλωσε ο Gamble στο LiveScience.

.

. Τα αποτελέσματα αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εξάλειψη της εξαφάνισης των Νεάντερταλ, δήλωσε ο Ντάνμπαρ.

.

. Μικρότερες περιοχές κοινωνικού εγκεφάλου σήμαιναν μικρότερα κοινωνικά δίκτυα. Στην πραγματικότητα, αντικείμενα από περιοχές του Νεάντερταλ δείχνουν ότι είχαν μόνο ακτίνα συναλλαγών 30 μιλίων (48,3 χιλιόμετρα), ενώ τα δίκτυα ανθρώπινων εμπορικών συναλλαγών κατά το διάστημα αυτό μπορούσαν να εκτείνονται σε 200 μίλια (321,9 χλμ.), Δήλωσε ο Ντάνμπαρ.

.

. Με τον ανταγωνισμό από τους ανθρώπους, την πικρή εποχή των παγετώνων και τα μικροσκοπικά εμπορικά δίκτυα, οι Νεάντερταλ πιθανώς δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πόρους από καλύτερα κλίματα, που χρειάζονταν για να επιβιώσουν, είπε.

.

. Ακολουθήστε την Tia Ghose @ tiaghose . Ακολουθήστε μας @livescience , Facebook ή Google+ . Αρχικό άρθρο για το LiveScience. com

April 13, 2018