Back to Question Center
0

Γιατί η εξωγήινη ζωή μπορεί να είναι πιο απίθανη από τους επιστήμονες

1 answers:

. Ο φωσφόρος είναι ένα βασικό στοιχείο για τη ζωή - αλλά ότι ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η ζωή στη Γη ίσως να ήταν θέμα τύχης, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

.

. Σύμφωνα με νέες παρατηρήσεις του νεκρού καβουριού - τα υπολείμματα από ένα εκρηκτικό αστέρι για πρώτη φορά που είδαν οι Κινέζοι αστρονόμοι το 1054 - που παρουσιάστηκαν στις 5 Απριλίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας και Διαστημικής Επιστήμης στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, η αφθονία και η διανομή. ο φωσφόρος στον γαλαξία του Γαλαξία μπορεί να είναι πιο τυχαίος από ότι οι επιστήμονες που είχαν σκεφτεί προηγουμένως - купить роутер цена. Ως εκ τούτου, ορισμένες θέσεις στον γαλαξία μπορεί να μην έχουν αρκετό φώσφορο για να στηρίξουν τη ζωή, ακόμα κι αν είναι κατ 'οίκον για άλλον φιλόξενους εξωπλανήτες, ανέφεραν οι ερευνητές. [ Ακραία Ζωή στη Γη: 8 Παράξενα πλάσματα ]

.

. Το μεγαλύτερο μέρος του φωσφόρου του σύμπαντος δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων αετών μαζών αστεριών ή κατά τη διάρκεια ενός σουπερνόβα - όταν ένα τέτοιο αστέρι εξαντλεί το καύσιμο του και εκρήγνυται. Ο φώσφορος είναι δύσκολο να παρατηρηθεί και μόνο το 2013 οι αστρονόμοι πραγματοποίησαν τις πρώτες μετρήσεις του στοιχείου σε αστρική έκρηξη, στα σκοτεινά υπολείμματα μιας σουπερνόβας που ονομάζεται Cassiopeia A. Παραδόξως, βρήκαν έως και 100 φορές περισσότερο φωσφόρο απ 'ό, τι παρατηρήθηκε στην. υπόλοιπο του Γαλαξία.

.

. Αλλά αυτό θα μπορούσε να ήταν μια απόκλιση. Πρόσφατα, οι αστρονόμοι Jane Greaves και Phil Cigan του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στο U. K. επισήμαναν το τηλεσκόπιο William Herschel στις Καναρίους Νήσους προς το νεφέλωμα των καβουριών, το οποίο βρίσκεται περίπου 6.500 έτη φωτός μακριά. Τα προκαταρκτικά δεδομένα, που αναλύθηκαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες, δείχνουν μια ποσότητα φωσφόρου πιο παρόμοια με τις τιμές που βρέθηκαν στο διαστρικό αέριο και τη σκόνη του Γαλαξία - μια πίκρα σε σύγκριση με την αφθονία στην Cassiopeia A. (Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη. υποβάλλονται σε περιοδικό που έχει αξιολογηθεί από ομότιμους.)

.

. "Δεν είναι εγγυημένο να έχουμε άφθονο φώσφορο παντού, ώριμο για τη συλλογή", δήλωσε ο Cigan στην Live Science. "Φαίνεται ότι μοιάζει με τύχη παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό."

.

. Κάποια από αυτή την τύχη μπορεί να μειωθεί. Το αστέρι που δημιούργησε το Cassiopeia A είναι περίπου διπλάσιο από το άστρο που έκανε το νεφέλωμα καβούρι. Ένα πιο μαζικό άστρο θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει διαφορετικές αντιδράσεις που παράγουν περισσότερο φωσφόρο, ανέφεραν οι ερευνητές.

.

. Εάν η παραγωγή φωσφόρου ποικίλλει ευρέως σε όλο τον γαλαξία, μπορεί να υπάρχει η πιθανότητα ζωής σε άλλους πλανήτες . Ακόμα κι αν ένας πλανήτης είχε όλες τις άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κατοίκηση, θα μπορούσε ακόμα να χάσει τη ζωή του επειδή σχηματίστηκε όπου υπήρχε έλλειψη φωσφόρου, ανέφεραν οι ερευνητές.

.

. Αλλά οι παρατηρήσεις είναι ακόμα προκαταρκτικές. οι αστρονόμοι ήταν σε θέση να μετρήσουν μόνο τμήματα του νεφελώματος πριν από τα σύννεφα και μια χιονοθύελλα αλλοίωσαν το υπόλοιπο της παρατήρησής τους. Ακόμα, ο Cigan είπε ότι τα στοιχεία που έδειξαν σημαντικά λιγότερο φωσφόρο στο νεφέλωμα των καβουριών παρά στην Cassiopeia Α.

.

. Οι ερευνητές ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν το τηλεσκόπιο Herschel για να μελετήσουν το υπόλοιπο νεφέλωμα. Η μελλοντική ανάλυση θα περιλαμβάνει επίσης συγκρίσεις με μοντέλα υπολογιστών, ανέφερε ο Cigan.

.

. Τελικά, οι αστρονόμοι θα χρειαστεί να μετρήσουν τον φωσφόρο σε άλλα υπολείμματα υπερκαινοφανών σε όλο τον κόσμο, είπε ο Cigan. «Θέλουμε πραγματικά να δούμε πώς εξαπλώνεται από τα απομεινάρια της σουπερνόβα και πέφτει πίσω στο διαστρικό μέσο - αυτό είναι το κλειδί».

.

. Αρχικά δημοσιεύθηκε στις Live Science .

April 13, 2018