Back to Question Center
0

Ώρα να αποσυρθεί η δοκιμασία του Papp;

1 answers:

Time to retire the Pap test? Strong study recap explores the trade-offs

Η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διπλή δοκιμή ή η συν-δοκιμή προστατεύει μόνο μια μικρή μειονότητα ασθενών,. και ότι μπορεί να αρκεί μόνο μία εξέταση HPV. Παρόλο που τα οικονομικά είναι μέρος του λόγου της μελέτης, η απελευθέρωση δεν μας λέει πόσα χρήματα θα μπορούσαν να σωθούν εάν μια μοναδική δοκιμασία έγινε το πρότυπο της περίθαλψης.

Γιατί αυτό έχει σημασία

Η πρόληψη με την έγκαιρη ανίχνευση αποτελεί βασικό μέρος της διάσωσης ζωών από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το τεστ Παπανικολάου έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δεκαετία του 1950 - computer support san jose. Ως αποτέλεσμα, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει μειωθεί δραματικά. Ωστόσο, το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) προκάλεσαν σχεδόν όλο τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας δεν ανακαλύφθηκε πριν από δεκαετίες αργότερα. Με την εισαγωγή δοκιμών για την εκδήλωση HPV μετά το 2000, ο ρόλος για την εξέταση Pap και HPV εξελίσσεται. Αυτή η μελέτη εξετάζει το ερώτημα εάν είναι καιρός να εγκαταλείψουμε την αρχική δοκιμασία Pap προς το να χρησιμοποιήσουμε μόνο τη δοκιμασία HPV - ή αν και τα δύο είναι καλύτερα από μόνα τους. Η απάντηση φαίνεται να είναι ότι οι ημέρες των Pap smear είναι αριθμημένες.

Κριτήρια

Το δελτίο ειδήσεων εξετάζει επαρκώς το κόστος της παρέμβασης;. )

Η απελευθέρωση περιλαμβάνει την ιδέα του κόστους, αλλά χωρίς τη χρήση αριθμών. Οι δύο αναφορές για το κόστος είναι εδώ:

"Ωστόσο, οι αναφορές των σπάνιων HPV αρνητικών, Pap-test θετικών καρκίνων υποκινούν τη συνεχή χρήση και των δύο εξετάσεων (cotesting) παρά το αυξημένο κόστος δοκιμών.

και εδώ:

Οι ερευνητές αναζητούσαν ρεαλιστικά δεδομένα απόδοσης για να ποσοτικοποιήσουν το πρόσθετο όφελος της συνιστώσας δοκιμής του Pap της Cotesting, καθώς το κόστος. του εντατικού διαγνωστικού ελέγχου όλων των γυναικών που χρησιμοποιούν δύο εξετάσεις διαλογής είναι σημαντικές.

Στους αναγνώστες δεν δίνεται κανένα πλαίσιο για να κρίνουν πόση περισσότερη συν-δοκιμή μπορεί να κοστίσει περισσότερο από την απλή δοκιμή με οποιαδήποτε από τις μεθόδους που συζητήθηκαν. Επίσης, δεν μας δίνεται καμία ιδέα για το τι θα μπορούσαμε να σώσουμε όλοι αν δεν διεξήγαγαν και οι δύο δοκιμές.

Ικανοποιητική

Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας / δοκιμής / προϊόντος /. η απελευθέρωση συγκρίνει δύο διαφορετικές μεθόδους διαλογής, οι οποίες και οι δύο έχουν οφέλη, στη χρήση είτε ενός μόνο από αυτούς.

Ήμασταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η απελευθέρωση περιελάμβανε μια σαφή περιγραφή του οφέλους χρησιμοποιώντας έναν απόλυτο και όχι απλώς έναν σχετικό αριθμό κινδύνου.

Δεδομένης της σπανιότητας των καρκίνων μεταξύ των γυναικών που εξετάστηκαν, η συμβολή του τεστ Παπανικολάου σε εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου μεταφράστηκε σε προηγούμενη ανίχνευση τουλάχιστον πέντε κρουσμάτων ανά εκατομμύριο γυναικών ετησίως. Τα δύο τρίτα (67%) των γυναικών βρέθηκαν να έχουν καρκίνο έως και 10 χρόνια παρακολούθησης στο Kaiser Permanente και ανιχνεύθηκαν από τον πρώτο ασθενή.

Εκτός από αυτόν τον αριθμό, η έκδοση περιελάμβανε συγκεκριμένους αριθμούς για τα οφέλη κάθε δοκιμής.

- Τα θετικά αποτελέσματα για το HPV-αρνητικό / Παπανικολάου προηγήθηκαν μόνο μικρά κλάσματα των περιπτώσεων προκαρκινίας (3,6%) και καρκίνου (5,9%). αυτοί οι καρκίνοι ήταν πιο πιθανό να είναι περιφερειακό ή μακρινό στάδιο από ό, τι άλλες περιπτώσεις. Η απελευθέρωση αντιμετωπίζει τη βλάβη της παράλειψης μιας δοκιμής, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανταποκριθεί στα πρότυπά μας. Η απελευθέρωση δηλώνει ότι ο ιός HPV είναι περισσότερο ευαίσθητος από την δοκιμασία Pap για την ανίχνευση του προανθρώπου. â € ??. Αλλά δεν συζητά την άλλη πλευρά, η οποία είναι ότι πολλοί προκαρκινικοί καρκίνοι μπορεί να μην πάθουν να γίνουν καρκίνοι αν και όλοι τους αντιμετωπίζονται.

Το ενημερωτικό δελτίο φαίνεται να κατανοεί την ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων;.

Ικανοποιητική

Η μελέτη απελευθερώνει τη μελέτη που πραγματοποίησε ο Kaiser Permanente της Βόρειας Καλιφόρνιας ως "η πιο εκτεταμένη εμπειρία της HPV δοκιμής ενσωματωμένη στον έλεγχο ρουτίνας στον κόσμο.

Πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες δοκιμάστηκαν από το 2003. Υπήρχαν 623 καρκίνοι και 5.369 προκαρκίνοι. Οι ερευνητές εξέτασαν αυτά για να κρίνουν τη σχετική συμβολή του τεστ Παπανικολάου και του HPV για τον εντοπισμό περιπτώσεων.

Οι λεπτομέρειες αυτές δίνουν στους αναγνώστες πολλές πληροφορίες για να κρίνουν την ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων.

Ικανοποιητική

Δεν υπήρξε ασθένεια.

Αναφέρει το δελτίο ειδήσεων πηγές χρηματοδότησης & amp;.

Ικανοποιητική

Ο χρηματοδότης (NIH / Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου) απαριθμείται στην πλευρική στήλη του EurekAlert!. Ενθαρρύνουμε τις κυκλοφορίες να συμπεριλαμβάνουν και χρηματοδότες στην ίδια την κυκλοφορία. Δεν φαίνεται να υπάρχουν συγκρούσεις.

Ικανοποιητική

Η απελευθέρωση αφορά τη σύγκριση των εναλλακτικών προβολών. , είτε από κοινού δοκιμή είτε από HPV μόνο. Η έκθεση δεν αναφέρεται αποκλειστικά στο Παπανικολάου (συνιστάται για γυναίκες κάτω των 30 ετών).

Ικανοποιητική

Είναι αποδεδειγμένη η διαθεσιμότητα της θεραπείας / δοκιμής / προϊόντος /. υποδηλώνει ότι αυτές οι δοκιμές είναι ευρέως διαθέσιμες στις ΗΠΑ.

Ικανοποιητική

Η απελευθέρωση αντιμετωπίζει την καινοτομία με αυτήν την περίληψη. του έργου: η πιο εκτεταμένη εμπειρία της εξέτασης HPV που ενσωματώθηκε στον έλεγχο ρουτίνας στον κόσμο. â € ??. Η μακροχρόνια μελέτη σύγκρισης των αποτελεσμάτων από δύο δοκιμές που χρησιμοποιήθηκαν μακράν είναι καινοφανής.

Ικανοποιητική

Βρήκαμε ότι η δουλειά μας είναι πολύ ευαίσθητη,. καμία αδικαιολόγητη γλώσσα

April 13, 2018