Back to Question Center
0

Αυτό το μυστήριο σύνδρομο μαριχουάνας ανακουφίζεται από τους καταιγίδες

1 answers:

. Μια μυστηριώδης κατάσταση εμέτου δεμένη με τη χρήση μαριχουάνας έχει ένα ακόμη πιο ξένο αντίδοτο: ζεστά ντους.

.

. Η κατάσταση, που ονομάζεται σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών, χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις βαριάς μορφής ναυτίας, εμέτου και κοιλιακού πόνου σε χρήστες βαριάς χρήσης μαριχουάνας , οι οποίοι συχνά λαμβάνουν ζεστά ντους για να ανακουφίσουν τα συμπτώματά τους - website developer kansas city. Η κατάσταση αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2004, αλλά οι γιατροί του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι το βλέπουν πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους New York Times .

.

. Πράγματι, μια πρόσφατη μελέτη των βαριών χρηστών μαριχουάνας (που καπνίζουν τουλάχιστον 20 ημέρες το μήνα) στη Νέα Υόρκη διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των χρηστών ανέφεραν συμπτώματα συμβατά με το σύνδρομο υπερευαισθησίας της κανναβινοειδούς -. και έμετο που ανακουφίστηκε από ζεστά ντους. Αν τα αποτελέσματα είχαν υπολογιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, εκτιμάται ότι 2. 7 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να υποφέρουν από σύνδρομο υπερευαισθησίας κανναβινοειδών ή παρόμοια κατάσταση, ανέφεραν οι ερευνητές. (Ακόμα κι έτσι, δεν είναι σαφές εάν αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να παραταθούν σε άλλες περιοχές.) [ 25 περίεργα γεγονότα για τη μαριχουάνα ]

.

. Αλλά τι προκαλεί αυτή την κατάσταση και γιατί τα καυτά ντους ανακουφίζουν τα συμπτώματα των ανθρώπων;

.

. Οι γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις και οι τυχόν προσπάθειες για να εξηγήσουν ακριβώς τι συμβαίνει είναι "αρκετά υποθετικές", δήλωσε ο κ. Kennon Heard, τοξικολόγος στο Πανεπιστήμιο του Colorado του UCHealth στο Aurora, ο οποίος έχει μελετήσει το σύνδρομο της υπερευαισθησίας του κανναβινοειδούς.

.

. Αλλά οι γιατροί γνωρίζουν ότι η μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα, είπε ο Χαρντ. Επιπλέον, οι γιατροί γνωρίζουν ότι τα ενδογενή κανναβινοειδή - ενώσεις στο σώμα παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στη μαριχουάνα - αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος πόνου του σώματος, είπε ο Χαρντ.

.

. Έτσι, μια ιδέα είναι ότι η μακροχρόνια διέγερση από το συστατικό της μαριχουάνας που παράγει μια «υψηλή» - τετραϋδροκανναβινόλη (THC) - αλλάζει το σύστημα του πόνου του σώματος με τρόπο που οδηγεί στα συμπτώματα. το σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών.

.

. "Κάτι στο σύστημα του πόνου διαταράσσεται από την κατοχή της THC γύρω από το χρόνο", είπε η Heard Live Science.

.

. Εάν συμβαίνει αυτό, τα καυτά ντους μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων επειδή η διέγερση από το ζεστό νερό παράγει ένα διαφορετικό αισθητήριο σήμα που αποσπά την προσοχή του σώματος από το σήμα πόνου. "Το σώμα σας μπορεί να επεξεργαστεί μόνο τόσα πολλά σήματα ταυτόχρονα", δήλωσε ο Χαρντ.

.

. Ωστόσο, αυτό παραμένει υπόθεση και οι γιατροί δεν γνωρίζουν γιατί κάποιοι χρήστες μαριχουάνας αναπτύσσουν αυτή την κατάσταση, ενώ άλλοι δεν το κάνουν. Πράγματι, η ιατρική μαριχουάνα μερικές φορές συνταγογραφείται για να ανακουφίσει τη ναυτία και τον εμετό σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

.

. Ο Χαρντ είπε ότι όταν άκουσε για πρώτη φορά αυτή την κατάσταση πριν από περίπου 15 χρόνια, ήταν σκεπτικός ότι ήταν μια πραγματική κατάσταση. Αλλά τώρα, δεν είναι πλέον σκεπτικιστή και η κατάσταση είναι "κάτι που βλέπουμε στο ER μας αρκετές φορές την εβδομάδα, αν όχι σε καθημερινή βάση."

.

. Η κατάσταση δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά "είναι σίγουρα μια αναπηρία", δήλωσε ο Heard, ο οποίος σημείωσε ότι οι ασθενείς μπορούν να πάνε στην ΚΕ τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα ή να πρέπει να μείνουν συχνά στο σπίτι για ντους συχνά. Το 2010, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μέσος ασθενής με σύνδρομο υπερευαισθησίας της κανναβινοειδούς πήγε επτά φορές στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης και έλαβε μια (εσφαλμένη) διάγνωση τρεις φορές, προτού διαγνωστεί με την πάθησή τους.

.

. Αλλά υπάρχει μια θεραπεία για την προϋπόθεση - να σταματήσετε τη μαριχουάνα. Σε μια μελέτη του 2017 , οι συνεργάτες της Heard διαπίστωσαν ότι το 97% των ανθρώπων με σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών σταμάτησε να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα μετά τη διακοπή της κάπνισης της μαριχουάνας.

.

. Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 13, 2018