Back to Question Center
0

Ανίχνευση κοινωνικών μοτίβων από διαλέξεις μετατόπισης

1 answers:

. Το άρθρο "Πίσω από τα Σκηνικά" δόθηκε στο LiveScience σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

.

. Γνωρίζοντας τις ματιές μπορεί να τεθεί ένα δωμάτιο όταν οι ακροατές ακούν τη γραμμή, "Λες ντομάτα, λέω τόμο", από το δημοφιλές τραγούδι Gershwin "Ας καλέσουμε το όλο πράγμα μακριά". Είτε είστε από τη Φιλαδέλφεια είτε το Fresno, Winnetka ή Waco, - asphalt repair cost md. η διάλεκτο συχνά σας προσδιορίζει με μια συγκεκριμένη τοπική ρύθμιση.

.

. Τώρα χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια παρέχουν πληροφορίες για μια σημαντική αλλαγή στη διάλεκτο των Φιλαδελφών. Σε έναν αιώνα, ο ήχος της Φιλαδέλφειας έχει μετατοπιστεί από μια κάπως νότια προφορά σε μια πιο βόρεια. Και δεν είναι μόνο μερικές περιοχές της Φιλαδέλφειας. Όλη η πόλη άλλαξε. "Η αντιστροφή δείχνει σημαντικές αλλαγές στα κοινωνικά πρότυπα", λέει ο γλωσσολόγος William Labov του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας.

.

. Θεωρούμενος το βορειότερο από τις νότιες πόλεις, η Φιλαδέλφεια συνέχισε να προχωράει προς μια πιο βόρεια ακουστική διάλεκτο. "Όλα αυτά τα πράγματα που ευθυγραμμίζουν τη Φιλαδέλφεια με το νότο εξαφανίζονται", λέει ο Λαβόφ. "Ο Νότος υποχωρεί και η γλώσσα είναι πολύ ευαίσθητη στις βαθιές κοινωνικές συμπεριφορές." Οι νεότεροι είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν ή να χρησιμοποιήσουν τις νότιες καμπύλες.

.

. «Όταν μελετάμε πώς γίνονται οι γλωσσικές αλλαγές, καταλαβαίνουμε τι είμαστε σαν ανθρώπινα όντα» λέει ο Labov. "

.
Detecting Social Patterns from Shifting Dialects
Αυτός ο χάρτης από τον Άτλαντα της Βόρειας Αμερικής Αγγλικά απεικονίζει τη Φιλαδέλφεια ως τη βορειότερη από τις νότιες πόλεις. Η κόκκινη και άσπρη φράση δείχνει την νότια προφορά του "νότου" και "σε" καθώς και "πηγαίνει".
Πίστωση: William Labov, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια . ), . Οι περιφερειακές διαλέκτριες στην Αμερική γίνονται όλο και πιο διαφορετικές και φέρνουν κάθε περιοχή μακριά από την άλλη. "

.

. Ένα φωνήεν κάθε φορά

.

. Ο Labov και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν τα συμπεράσματά τους χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Forced Alignment & amp;. Εξαγωγή φωνηέντων (FAVE ). Τους επέτρεψε να αναλύσουν αυτόματα τους ήχους φωνήεντος σε καταγραφές συνεντεύξεων με ομιλητές από 89 γειτονιές σε όλη την πόλη των οποίων τα έτη γέννησης κυμαίνονταν από το 1888 έως το 1991. Οι συνεντεύξεις καταρτίστηκαν ετησίως από το 1973 ως μέρος μιας μακροχρόνιας μελέτης γλωσσών που ανέλαβε ο Labov και. τους μαθητές του.

.

. "Θέλαμε να κάνουμε αυτόματη αυτό που στο παρελθόν ήταν μια οδυνηρή αργή διαδικασία χειρός", λέει ο Labov του προγράμματος ανάλυσης υπολογιστών. Προηγουμένως, η ανάλυση φωνής απαιτούσε να ακούτε μια ψηφιακή καταγραφή σε έναν υπολογιστή και να σταματάτε φυσικά τον ήχο για να κάνετε μια μέτρηση ενός ήχο φωνήεν. Τα λίγα διαθέσιμα προγράμματα αυτόματης ανάλυσης απαιτούσαν ποιοτικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν το πρόγραμμα είχε εντοπίσει σωστά την αρχή και το τέλος ενός φωνήεντος ήχου.

.

. "Όταν ο αρχικός αλγόριθμος λειτουργούσε σωστά, εντοπίστηκαν πολύ λίγα λάθη. Ωστόσο, όταν παρέμενε μακριά, ήταν πολύ μακριά και εισήγαγε πολλά λάθη", λέει ο Joseph Fruehwald, ένας διδακτορικός φοιτητής που συνεργάζεται με τον Labov. Τα παλαιότερα προγράμματα ανάλυσης δεν ήταν επίσης σε θέση να ταξινομήσουν με ακρίβεια τους εξωτερικούς θορύβους που εισήχθησαν στις ηχογραφήσεις από τους οικιακούς ήχους όπως το νερό που τρέχει ή η τηλεόραση που παίζει στο παρασκήνιο.

.

. Δύο χρόνια στην παραγωγή, το πρόγραμμα FAVE ακολουθεί κάθε λέξη σε μια μεταγραφή συνέντευξης και αναζητά τους ήχους κάθε λέξης σε ένα λεξικό προφοράς. Για παράδειγμα, ο αλγόριθμος σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος των b, a, και t. Στη συνέχεια παρέχει ανάλυση για φωνήεντα σε όλη τη συνέντευξη. Το πρόγραμμα είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε σε μία ώρα παρέχει 7000 μετρήσεις για μία συνέντευξη. Πριν από το FAVE, μια ανάλυση μπορεί να διαρκέσει 3 ημέρες και να αποδώσει μόνο 300 μετρήσεις.

.

. "Το πρόγραμμα έχει εξαντλήσει πραγματικά τον όγκο των δεδομένων που λαμβάνουμε από κάθε ομιλητή", λέει ο Fruehwald. Οι ερευνητές μέτρησαν περίπου ένα εκατομμύριο φωνηέντες στη μελέτη. Τα αυξημένα δεδομένα βελτιώνουν την ακρίβεια της γλωσσικής ανάλυσης και παρέχουν υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στα αποτελέσματα. "Οι κάθετες ράβδοι δείχνουν το χτύπημα των φωνητικών κορδονιών. Οι οριζόντιες σκοτεινές ράβδοι δείχνουν το αποτέλεσμα διαμόρφωσης της γλώσσας και των χειλιών.

Πίστωση: William Labov, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

. Μετακίνηση δεδομένων

.

. Η παρουσίαση ενός τόσο μεγάλου όγκου δεδομένων με ουσιαστικό τρόπο ήταν πρωταρχικής σημασίας για το Fruehwald. Έτσι, δημιούργησε διαγράμματα κίνησης για το πώς τα φωνήεντα ακούγονται στη μελέτη αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ένα σημείο δεδομένων στο διάγραμμα για τον ήχο "aw", για παράδειγμα, κινείται σε μια πιο νότια προφορά για περίπου 75 χρόνια και στη συνέχεια επιστρέφει προς μια πιο βόρεια προφορά.

.

. Ο Fruehwald λέει ότι το λογισμικό βρίσκει ένα ευρύτερο κοινό, όπως αποδεικνύεται από έναν αυξανόμενο αριθμό συναφών παρουσιάσεων σε επαγγελματικά συνέδρια. "Όλα αυτά πρόκειται να ξεκινήσουν", λέει ο Fruehwald. Οι γλωσσολόγοι που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη σουίτα FAVE μπορούν να το κατεβάσουν ή να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τη διαδικτυακή διασύνδεσή τους στον ιστότοπο FAVE .

.

. Το τελικό αποτέλεσμα

.

. Οι ηχητικές αλλαγές όπως αυτές που μελετώνται εδώ παραμένουν ένα σημαντικό εμπόδιο στην επικοινωνία, ειδικά όταν πρόκειται για την αναγνώριση της αυθόρμητης ομιλίας από τη μηχανή. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία προγραμμάτων αναγνώρισης ομιλίας έχουν χρησιμοποιήσει την Atlas of North American English , που παράγεται από την ερευνητική ομάδα του Labov, για να καθορίσουν το φάσμα των διαλέκτων που πρέπει να αναπαρασταθούν στη βάση δεδομένων των ήχων που χρησιμοποιούνται για την "εκπαίδευση". λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας. Οι δάσκαλοι της Φιλαδέλφειας χρησιμοποιούν επίσης τα αποτελέσματα του ομίλου για να βελτιώσουν τα σχέδια των τάξεων τους έτσι ώστε να λογαριάζουν τις παραλλαγές λόγου μεταξύ των μαθητών.

.

. Η μελλοντική έρευνα της ομάδας Labov θα περιλαμβάνει τη μάθηση γιατί τα σημεία σε όλες τις γειτονιές της μελέτης κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση ταυτόχρονα και πώς η συμμετοχή μειονοτήτων επηρεάζει τα μεταβαλλόμενα σχέδια των διαλέκτων.

.

. Σημείωση συντάκτη : Οι ερευνητές που απεικονίζονται στα άρθρα για τα παρασκήνια έχουν υποστηριχθεί από το National Science Foundation . ) , ο ομοσπονδιακός οργανισμός επιφορτισμένος με τη χρηματοδότηση της βασικής έρευνας και εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της μηχανικής. Οποιεσδήποτε απόψεις, συμπεράσματα και συμπεράσματα ή συστάσεις που εκφράζονται σε αυτό το υλικό είναι αυτές του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραιτήτως τις απόψεις του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών. Δείτε το αρχείο Αρχείο πίσω από τα σκηνικά .

4 days ago