Back to Question Center
0

Νέες ενδείξεις για το πώς οι ντόπιοι Αμερικανοί αποικίζουν την Αμερική

1 answers:

. Οι ντόπιοι Αμερικανοί κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού και των αυτοχθόνων Σιβηρίας μπορεί να προέρχονται από πληθυσμούς που ζουν στη χερσαία γέφυρα που έχει βυθιστεί τώρα κάτω από το στενό του Μπέρινγκ, σύμφωνα με μια νέα γλωσσική ανάλυση.

.

. Η ανάλυση γλωσσών, που αναλύεται σήμερα (12 Μαρτίου) στο περιοδικό PLOS ONE , είναι σύμφωνη με την αντίληψη ότι οι πρόγονοί των ντόπιων Αμερικανών στην περιοχή των στενών Bering προτού βγουν στο Βορρά. Αμερική - pr9 dofollow backlinks. [ Φωτογραφίες: εκπληκτικά πλάσματα της θάλασσας του Bering ]

.

. εκτός Ασίας

.

. Ακριβώς πώς οι ντόπιοι Αμερικανοί μπήκαν για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική συζητήθηκαν έντονα. Σε μια θεωρία, οι άνθρωποι διέσχισαν το Bering Strait και γρήγορα αποίκισαν τη Βόρεια Αμερική πριν από περίπου 15.000 χρόνια.

.

. Αλλά μια άλλη θεωρία, που ονομάζεται η υπόθεση Beringia standstill , προτείνει ότι οι άνθρωποι ζούσαν μέσα και γύρω από τη γέφυρα Bering μεταξύ 18.000 και 28.000 χρόνια πριν, όταν οι παγετώνες κάλυπταν μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής και η περιοχή δεν βυθίστηκε κάτω από το νερό.

.

. Σε αυτό το σενάριο, τα θαμνώδη δέντρα της περιοχής, μάγουλα και άλλα μεγάλα θηράματα επέτρεψαν στον άνθρωπο να φάει και να ζεσταθεί για χιλιετίες κατά το τελευταίο παγετώδες μέγιστο, όταν τα δέντρα για πυρκαγιές ήταν σπάνια οπουδήποτε αλλού στο βορειότερο. Μόνο όταν οι παγετώνες στη Βόρεια Αμερική λειώθηκαν, οι άνθρωποι αποικίζουν το εσωτερικό της ηπείρου μέσω διαδρόμων χωρίς πάγο, σύμφωνα με τη θεωρία.

.

. Οικογενειακό δέντρο

.

. Ο Mark Sicoli, γλωσσολόγος στο Πανεπιστήμιο της Georgetown στην Ουάσιγκτον DC, και ο συνάδελφός του Gary Holton, γλωσσολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Φέρμπανκς, ήθελαν να δουν αν η γλωσσική προέλευση θα μπορούσε να ρίξει φως στην ιστορία αυτών. αρχαίες μετακινήσεις.

.

. Η ομάδα συνέλεξε στοιχεία σχετικά με τους ήχους και τη δομή των λέξεων από τις γλώσσες που ομιλούνται εκατέρωθεν του στενού Bering. Μια οικογένεια γλωσσών, γνωστή ως Yeniseian, περιλάμβανε δύο γλώσσες που μιλούσαν κατά μήκος του ποταμού Yenisei στην κεντρική Σιβηρία. Η άλλη ομάδα, γνωστή ως γλώσσες Na-Dene, καλύπτει 37 γλώσσες που ομιλούνται κατά κύριο λόγο κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Αλάσκων και Navajo.

.

. Πολλές από αυτές τις γλώσσες είναι είτε εξαφανισμένες είτε εξαιρετικά απειλούμενες: Για παράδειγμα, η γλώσσα των Γενισίων γνωστή ως Ket θεωρείται ότι έχει μόνο 50 ομιλητές, έγραψε η Sicoli σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

.

. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή, η ομάδα ήταν σε θέση να μοντελοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο όλες οι γλώσσες συσχετίζονταν μεταξύ τους και να τις συγκρίνουν με τα διαφορετικά μοντέλα για το πώς θα μπορούσαν να διασκορπιστούν οι γλώσσες.

.

. Από τη Βέρντια

.

. Η προγονική πατρίδα και για τις δύο ομάδες πιθανότατα προερχόταν κάπου στη Beringia, την περιοχή μέσα και γύρω από το στενό του Bering, η ανάλυση βρήκε. Αντίθετα, ένα μοντέλο στο οποίο οι ομιλητές μετακόμισαν από την κεντρική ή δυτική Ασία, πράγμα που θα σήμαινε ότι ο Yeniseian διακλαδίστηκε από τις προηγούμενες γλώσσες πριν οι ηγέτες Na-Dene διασκορπιστούν στη Βόρεια Αμερική, δεν ταιριάζουν στα δεδομένα σχεδόν εξίσου καλά.

.

. Το δέντρο γλώσσας πρότεινε ότι οι ομιλητές Na-Dene αναδύθηκαν πιθανότατα νωρίς στη Βόρεια Αμερική και εξαπλώθηκαν αργότερα, με τους ηγέτες της Γενεσιανής πιθανό να μεταναστεύσουν αργότερα στη Σιβηρία προς τα δυτικά.

.

. Σε συνδυασμό με οικολογικά και γενετικά αποδεικτικά στοιχεία, τα ευρήματα υποστηρίζουν την άποψη ότι οι πρόγονοί των ντόπιων Αμερικανών εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των στενών του Bering για λίγο πριν μεταναστεύσουν στη Βόρεια Αμερική.

.

. "Έχουμε τρεις πηγές πληροφοριών που υποστηρίζουν μια παρόμοια εικόνα, με τη γλωσσική ανάλυση που υποστηρίζει μια πατρίδα των Ντενέ-Γενισίων στη Beringia", δήλωσε ο Sicoli.

.

. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην ανάλυση: Το μοντέλο δεν μπορεί να πει ακριβώς πότε διαφορετικές γλώσσες αποκλίνουν το ένα από το άλλο.

.

. "Υπάρχουν τρόποι για να διαμορφώσουμε το χρόνο-βάθος, αλλά είναι λίγο dicey. Ελπίζουμε να είναι σε θέση να εργαστούν προς το σκοπό αυτό στο μέλλον", δήλωσε ο Sicoli.

.

. "Δεδομένου ότι θέτει ένα κέντρο διασποράς από τη Beringia, είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα δεύτερο και σύντομο μοντέλο ακινησίας ή" Out of Beringia 2 ", δήλωσε ο Hoffecker.

.

. Ακολουθήστε Tia Ghose on Twitter και Google+ . Ακολουθήστε Live Science @livescience . 4) &. Google+ . Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 17, 2018