Back to Question Center
0

Γιατί τα κρυμμένα 'Darknets' είναι πιο ανθεκτικά σε επιθέσεις από το Διαδίκτυο

1 answers:

. Τα Darknets - τα συχνά πενιχρά αντίγραφα του διαδικτύου που είναι προσβάσιμα μόνο μέσω ειδικών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ανωνυμίας - μπορεί να είναι πολύ πιο ανθεκτικά στην επίθεση από ό, τι στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

- logo generator free download mac.

. Τα Darknets είναι δίκτυα υπολογιστών κρυφών υπηρεσιών. Το πιο δημοφιλές darknet, και αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται, είναι το δίκτυο Tor. Το δίκτυο αυτό έχει αποκαλυφθεί για δραστήριες δραστηριότητες όπως οι πωλήσεις ναρκωτικών και οι δακτύλιοι παιδεραστίας, παρόλο που έχουν και πιο αξιόλογες εφαρμογές, όπως η προστασία των δημοσιογράφων από καταπιεστικά καθεστώτα και η βοήθεια της αστυνομίας στη διεξαγωγή πειρατικών επιχειρήσεων.

.

. Οι ερευνητές του Ναυτικού Ερευνητικού Εργαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Οργανισμού Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων της Άμυνας ανέπτυξαν αρχικά τις βασικές αρχές του Tor στη δεκαετία του 1990. Ο στόχος του Tor ήταν να προστατεύσει τις κυβερνητικές επικοινωνίες στο διαδίκτυο, ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλοι εξακολουθούν να βοηθούν στο να χρηματοδοτήσουν τον Tor μέχρι σήμερα. [ Πόσο μεγάλο είναι το Internet, πραγματικά;]

.

. Ο συχνά παράνομος χαρακτήρας των δραστηριοτήτων στο δίκτυο Tor έχει κάνει τους ιστότοπους που επιδιώκουν επιθέσεις να τους κλείσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την ανωνυμία των χρηστών τους. Σε μια νέα μελέτη, οι επιστήμονες στην Ισπανία ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το πώς λειτούργησε αυτό το κλειδί darknet και πόσο ανθεκτικό ήταν στις επιθέσεις σε σχέση με το Διαδίκτυο.

.

. Οι ερευνητές ανέλυσαν πόσο περίπου 5.000 έως 6.000 κόμβοι - ουσιαστικά, ιστοσελίδες - στο δίκτυο Tor συνδέθηκαν από περίπου 275.000 έως 2 εκατομμύρια συνδέσεις μεταξύ 2013 και 2015. Στη συνέχεια, συνέκριναν αυτές τις δομές με το πώς περίπου 46.000 έως 50.000 κόμβοι στο διαδίκτυο. που συνδέονται από περίπου 195.000 έως 221.000 συνδέσεις κατά τη διάρκεια του ίδιου χρόνου.

.

. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι το Διαδίκτυο έχει μια ραχοκοκαλιά των κόμβων που είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό το είδος συλλογής κόμβων είναι γνωστό ως "πλούσιο κλαμπ" επειδή μοιάζει με ομάδες όπως οι οργανώσεις αποφοίτων του Ivy League που βοηθούν τα μέλη τους να συνδέονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, παρόμοιες «πλούσιες λέσχες» των νευρώνων μπορεί να βοηθήσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να ενορχηστρώσει υψηλότερες ψυχικές λειτουργίες και οι αποτυχίες τέτοιων συνδέσεων μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως η νόσος του Alzheimer .

.

. Αντίθετα, το δίκτυο Tor δεν είχε πλούσιο σύλλογο. Βασικά, το διαδίκτυο είναι ένα κεντρικό δίκτυο που διευκολύνει την εκτέλεση και αναζήτηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ενώ ο Tor είναι ένα πολύ αποκεντρωμένο δίκτυο.

.

. "Το διαδίκτυο έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την ταχύτητα και την απόδοση, ενώ το σκοτεινό δίκτυο έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την ανωνυμία ", δήλωσε ο συγγραφέας του περιοδικού Manlio De Domenico, φυσικός στο Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili στην Tarragona της Ισπανίας.

.

. Ωστόσο, ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του δικτύου Tor καθιστά την πιο ανθεκτική από ό, τι το internet στοχευμένες επιθέσεις και τυχαίες αποτυχίες, ανέφεραν οι ερευνητές. Αντίθετα, η απομάκρυνση των μελών της πλούσιας λέσχης του Διαδικτύου μπορεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρο το σύστημα. Για παράδειγμα, σημείωσαν ότι το διαδίκτυο απαιτούσε περίπου το 90 τοις εκατό των κόμβων του να συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ το δίκτυο Tor θα μπορούσε ακόμα να λειτουργήσει ακόμα και αν μια τυχαία αποτυχία σηκώσει το 40 τοις εκατό των κόμβων του.

.

. "Αυτή η ευρωστία στο σκοτεινό δίκτυο είναι συναρπαστική γιατί είναι μια αναδυόμενη ιδιότητα αυτού του συστήματος - δεν είχε σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό", δήλωσε ο De Domenico στην Live Science.

.

. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ακόμη και εξελιγμένες επιθέσεις μπορούν να αποσυναρμολογήσουν αργά ένα σκοτεινό δίκτυο, σημειώνουν οι ερευνητές. "Θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς να επιτεθούμε καλύτερα αυτό το είδος δικτυωμένου συστήματος", δήλωσε ο De Domenico.

.

. Ο De Domenico και ο συνάδελφός του Alex Arenas, επίσης από το Πανεπιστήμιο Ροβίρα και Βιργίλι, αναλύουν τα ευρήματά τους online στις 27 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Physical Review E .

.

. Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

4 days ago