Back to Question Center
0

Το πειραματικό φάρμακο καταστροφής του λίπους θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

1 answers:

. Το σωματικό λίπος θα μπορούσε να καταστραφεί από ένα φάρμακο που διακόπτει την παροχή αίματος, σύμφωνα με νέα μελέτη.

.

. Οι ερευνητές εξέτασαν ένα πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται adipotide σε παχύσαρκους πιθήκους ρέζους και διαπίστωσαν ότι οι πίθηκοι έχασαν περίπου το 11 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους μετά από μια περίοδο θεραπείας 28 ημερών και μια περίοδο ανάκτησης 28 ημερών.

- pro rehv.

. Οι ερευνητές σχεδίασαν κατ 'ουσίαν "μια συσκευή επίσκεψης που μπορείτε να επισυνάψετε ένα ωφέλιμο φορτίο", δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Renata Pasqualini, του MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον. Ο στόχος είναι τα αιμοφόρα αγγεία που τρέφουν λιπώδη ιστό.

.

. Οι ερευνητές εντοπίζουν την προέλευση του έργου τους στις ιδέες του τελευταίου Δρ. Ιούδα Φολκμάν, εξέχοντα ογκολόγο που πρότεινε ότι τα καρκινικά κύτταρα θα πεθάνουν εάν τα αιμοφόρα αγγεία που τα έτρωγαν θανατώθηκαν. (Το φάρμακο κατά του καρκίνου Avastin προήλθε από την έρευνα του Folkman.)

.

. «Εάν σκέφτεστε για τους ιστούς που θα θέλατε να κάνετε μακριά, οι προφανείς που έρχονται στο νου είναι καρκινικά κύτταρα και λίπος», δήλωσε ο Pasqualini στο MyHealthNewsDaily.

.

. Οι πιθανοί πίθηκοι δεν επηρεάζονται

.

. Το φάρμακο χορηγήθηκε με ένεση και η δόση προσδιορίστηκε από το βάρος κάθε πιθήκου.

.

. Τα ζώα προέρχονταν από πληθυσμό πιθήκων rhesus που χρησιμοποιήθηκε για έρευνα, όπου το 1 έως 2% των πιθήκων είναι παχύσαρκοι εξαιτίας των τρόπων διατροφής τους και της έλλειψης ενδιαφέροντος για άσκηση .

.

. Στη δοκιμή, οι παχύσαρκοι πίθηκοι έχασαν βάρος στο φάρμακο, ενώ οι πιθανοί πίθηκοι δεν επηρεάστηκαν από τη λήψη τους.

.

. "Προφανώς αυτό είναι κάτι συγκεκριμένο για το λευκό λίπος . Σίγουρα δεν βλέπουμε χαλαρά υποκείμενα να χάσουν βάρος", δήλωσε ο Pasqualini.

.

. Υπάρχουν μερικές ανησυχίες σχετικά με τη μηχανική του φαρμάκου.

.

. "Από τη σκοπιά ενός γιατρού, όταν έχεις τεράστιο θάνατο ενός ιστού, το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με τα συντρίμμια που απελευθερώνονται; Ποια είναι η παράπλευρη βλάβη που προκαλείται από αυτή τη μάζα ιστού;". δήλωσε ο Δρ. Ali Nayer, νεφρολόγος και κλινικός ερευνητής στο Miller School of Medicine του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

.

. Αλλά το βάρος έμεινε μακριά;

.

. Ενώ οι πίθηκοι στη μελέτη ανέλαβαν γενικά το φάρμακο καλά, ο Nayer δήλωσε ότι η λειτουργία των νεφρών μειώθηκε ενώ ήταν στο φάρμακο, κάτι που ίσως αποτελούσε πηγή ανησυχίας, αν και η λειτουργία επέστρεψε στην περίοδο αποκατάστασης.

.

. Ο Nayer είπε ότι επειδή οι αρχικές μελέτες της αδιποτίδης διεξήχθησαν σε ποντίκια, οι ερευνητές χρειάστηκαν να εξασφαλίσουν ότι το φάρμακο δούλευε με τον ίδιο τρόπο στους πιθήκους και επομένως θα μπορούσε να αναμένεται να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στους ανθρώπους.

.

. Σημείωσε ότι στο τέλος της περιόδου αποκατάστασης, οι πίθηκοι άρχισαν να ξαναβρίσκουν το βάρος.

.

. Ωστόσο, δεδομένης της ανησυχίας σχετικά με την παχυσαρκία, είναι ένας σημαντικός τομέας, ιδιαίτερα δεδομένης της έλλειψης επιτυχίας και των δυσάρεστων παρενεργειών των σημερινών φαρμάκων για την απώλεια βάρους .

.

. "Υπάρχει σίγουρα μια θέση για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών, νέων φαρμάκων για την παχυσαρκία", δήλωσε ο Nayer.

.

. Διεξάγονται περαιτέρω έρευνες σχετικά με το φάρμακο, το οποίο χορηγείται στη φαρμακευτική εταιρία Ablaris Therapeutics, υπό την άδεια του Πανεπιστημίου του Τέξας, με την οποία συνδέεται ο MD Anderson.

.

. Η μελέτη εμφανίζεται online σήμερα (9 Νοεμβρίου) στο περιοδικό Science Translational Medicine.

.

. Αυτή η ιστορία δόθηκε από το MyHealthNewsDaily, ένα αδελφό site για να ζήσει την επιστήμη. Ακολουθήστε το MyHealthNewsDaily στο Twitter @ MyHealth_MHND . Βρείτε μας στο Facebook .

April 17, 2018