Back to Question Center
0

Ερείπια της επιδημίας «τέλος του κόσμου» που βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο

1 answers:

. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει τα ερείπια μιας επιδημίας στην Αίγυπτο τόσο φοβερή ώστε ένας αρχαίος συγγραφέας πίστευε ότι ο κόσμος έφτασε στο τέλος του.

.

. Εργάζοντας στο Ταφικό συγκρότημα Harwa και Akhimenru στη δυτική όχθη της αρχαίας πόλης των Θηβών σύγχρονη Λούξορ στην Αίγυπτο, η ομάδα της Ιταλικής Αρχαιολογικής Αποστολής στο Λούξορ (MAIL) βρήκε σώματα που καλύπτονται με. ένα παχύ στρώμα ασβέστη (χρησιμοποιείται ιστορικά ως απολυμαντικό) - south america cruises. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης τρεις κλιβάνους όπου παράγεται το ασβέστη, καθώς και μια γιγαντιαία φωτιά που περιείχε ανθρώπινα υπολείμματα, όπου πολλά από τα θύματα της πανώλης είχαν καεί.

.

. Τα κατάλοιπα κεραμικής που βρέθηκαν στους κλιβάνους επέτρεψαν στους ερευνητές να χτυπήσουν την τρομερή λειτουργία στον τρίτο αιώνα Α. Δ., Μια εποχή που μια σειρά επιδημιών που αποκαλούσαν τώρα την «Πανούκλα του Κυπριανού» κατέστρεψαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία περιλάμβανε την Αίγυπτο. Ο Άγιος Κύπριος ήταν επίσκοπος της Καρχηδόνας (μια πόλη στην Τυνησία) που περιγράφει την πληγή ως σηματοδοτώντας το τέλος του κόσμου. [ Βλ. Φωτογραφίες των υπολειμμάτων των θυμάτων της πανώλης & amp;. Θήβα ]

.

. Εμφανίζεται μεταξύ περίπου 250-271 μ.Χ., η πανώλη "σύμφωνα με ορισμένες πηγές σκότωσε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους την ημέρα μόνο στη Ρώμη", έγραψε ο Φραντσέσκο Τιραντρίτι, διευθυντής του MAIL, στο τελευταίο τεύχος της Αιγυπτιακής Αρχαιολογίας, ένα περιοδικό που δημοσιεύθηκε από την Αίγυπτο. Εξερευνητική κοινωνία.

.

. Η ομάδα του Tiradritti αποκάλυψε τα απομεινάρια αυτής της επιχείρησης διάθεσης του σώματος μεταξύ 1997 και 2012. Το μνημείο που η ομάδα του ανακαλύπτει αρχικά χτίστηκε τον 7ο αιώνα Β. Γ. Για έναν μεγάλο διαχειριστή Harwa. Μετά το θάνατο του Harwa, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν συνεχώς το μνημείο για ταφή (ο Akhimenru ήταν διάδοχος που έχτισε τον τάφο του εκεί). Ωστόσο, μετά τη χρήση του για τη διάθεση του σώματος κατά τη διάρκεια της πανώλης, το μνημείο εγκαταλείφθηκε και δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε.

.
Remains of 'End of the World' Epidemic Found in Ancient Egypt
Ένας κλίβανος ασβέστης που κατασκευάστηκε για να παράγει αρκετό απολυμαντικό ασβέστη για να καλύψει τα ανθρώπινα υπολείμματα των θυμάτων από την επιδημία στην αρχαία πόλη των Θηβών.
Πίστωση: Φωτογραφία του N. Cijan © Associazione Culturale για το Studio dell'Egitto και του Σουδάν ONLUS.

. Η χρήση του συγκροτήματος "για τη διάθεση των μολυσμένων πτώσεων έδωσε στο μνημείο μόνιμη κακή φήμη και καταδικάστηκε σε αιώνες λησμονίας μέχρι να μπουν στο σύμπλεγμα στις αρχές του 19ου αιώνα οι ληστές τάφων", γράφει ο Τιαραντρίτι.

.

. Τέλος του κόσμου

.

. Ο Κυπριανός άφησε ένα ρεκόρ που έδειχνε τα θύματα πριν πεθάνει. "Τα έντερα, χαλαρά σε μια σταθερή ροή, εκτοξεύουν την σωματική δύναμη [και] μια πυρκαγιά προήλθε από τα θραύσματα του μυελού σε πληγές των βήχας (μια περιοχή του στόματος)", έγραψε στα Λατινικά σε ένα έργο που ονομάζεται "De mortalitate. "Τα έντερα αναταράσσονται με συνεχή έμετο και τα μάτια είναι φωτιά με το εγχυμένο αίμα", έγραψε, προσθέτοντας ότι "σε μερικές περιπτώσεις τα πόδια ή κάποια τμήματα των άκρων απομακρύνονται από τη μόλυνση των ασθενών. σάπια .. "

.

. Ο Κύπριος πίστευε ότι ο κόσμος έφτασε στο τέλος του.

.

. «Η βασιλεία του Θεού , αγαπητοί αδελφοί, αρχίζει να είναι κοντά, έρχονται τώρα η ανταμοιβή της ζωής και η χαρά της αιώνιας σωτηρίας και η αέναη χαρά και η κατοχή που πρόσφατα χάθηκαν από τον παράδεισο. ο θάνατος του κόσμου .. »(μετάφραση από τον Φίλιπ Σάφ, από το βιβλίο« Πατέρες των Αντε Νικενανίων », τόμος 5, 1885).

.

. Ενώ ο κόσμος, φυσικά, δεν τελείωσε, η πανούκλα αποδυνάμωσε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. "Αυτός σκότωσε δύο αυτοκράτορες, τον Hostilian στον A.D. 251 και τον Claudius II Gothicus στον A.D. 270", έγραψε ο Tiradritti. Είναι «μια γενικευμένη άποψη ότι η« πανούκλα του Κυπριανού »εξασθένησε σοβαρά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επιταχύνοντας την πτώση της». Στις Φωτογραφίες: Τάφος του Μαύρου Θανάτου του 14ου αιώνα ]

.

. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα στο Λούξορ υπογραμμίζουν την ισχύ της πανώλης. Ο Tiradritti'steam δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα θύματα έλαβαν οποιαδήποτε θρησκευτική τελετουργία κατά την αποτέφρωσή τους. "Έπρεπε να τα απορρίψουν χωρίς να χάσουν χρόνο" .

.

. Τι προκάλεσε την πανούκλα;.

.

. Η πανούκλα μπορεί να ήταν κάποια μορφή ευλογιάς ή ιλαράς, σύμφωνα με τους σύγχρονους επιστήμονες. Ενώ η ανακάλυψη ανθρωπίνων υπολειμμάτων που σχετίζονται με την πανώλη θα δώσει στους ανθρωπολόγους νέο υλικό για μελέτη, ο Τιραντρίτι προειδοποιεί ότι δεν θα είναι σε θέση να απομακρύνει το DNA από τα σώματα.

.

. Ενώ ιστορίες για ερευνητές που εξάγουν DNA από μούμιες (όπως ο Τούταγχαμ ) έχουν κάνει πρωτοσέλιδα τα τελευταία χρόνια, ο Τίραντριττι είπε στη Live Science ότι δεν πιστεύει τα αποτελέσματα από τέτοια αρχαία δείγματα. "Σε ένα κλίμα όπως η Αίγυπτος, το DNA καταστρέφεται εντελώς", είπε. Το DNA διασπάται με την πάροδο του χρόνου, και το περμανάντ (κάτι που δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο) είναι το καλύτερο μέρος για να βρείτε αρχαία δείγματα DNA, δήλωσε ο Tiradritti.

.

. τεράστιο μνημείο

.

. Η ανακάλυψη του χώρου διάθεσης του σώματος είναι μόνο ένα μέρος της έρευνας της ομάδας. Η Θήβα είναι μια τεράστια τοποθεσία που περιέχει μια τεράστια νεκρόπολη και οι ανασκαφές του MAIL παρέχουν νέα στοιχεία που επιτρέπουν στους μελετητές να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε μεταξύ του 7ου αιώνα Β. Γ. Και σήμερα.

.

. Το ταφικό συγκρότημα Harwa και Akhimenru, το οποίο έχει ανασκάψει το MAIL από το 1995, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ταφικά μνημεία της Αιγύπτου. Ο Τζιραντρίττι σημειώνει ότι θεωρείται βασικό μνημείο για τη μελέτη μιας περιόδου αιχμής στην αιγυπτιακή τέχνη γνωστή ως « Φαραονική Αναγέννηση », η οποία διήρκεσε από τις αρχές του έβδομου αιώνα π.Χ. μέχρι τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. , Σημειώνουν οι Τίραντατριτς, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν καινοτόμα νέα έργα που είχαν τις ρίζες τους σε παλαιότερες αιγυπτιακές καλλιτεχνικές παραδόσεις.

.

. Παρακολουθήστε την Live Science @livescience , Facebook . Google+ . Αρχικά δημοσιεύθηκε στις Live Science .

4 days ago