Back to Question Center
0

Όλα για το ακατέργαστο μέλι: Πώς είναι διαφορετικό από το κανονικό μέλι;

1 answers:
.

Το μέλι είναι ένα παχύ γλυκό σιρόπι από μελισσές.

Είναι φορτωμένο με υγιείς φυτικές ενώσεις και έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία - купить коммутатор.

Ωστόσο, υπάρχει διαμάχη γύρω από το είδος του μελιού - ακατέργαστο ή κανονικό - που είναι πιο υγιεινό.

Μερικοί πιστεύουν ότι η ακατέργαστη ποικιλία του μελιού είναι καλύτερη για τη βέλτιστη υγεία, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο.

Τι είναι το ακατέργαστο μέλι

. All About Raw Honey: How Is It Different Than Regular Honey? Περίληψη Το ακατέργαστο μέλι περιγράφεται καλύτερα ως μέλι "όπως υπάρχει στην κυψέλη. "Εξάγεται από την κυψέλη, τεντώνεται και χύνεται κατευθείαν στο μπουκάλι, παρακάμπτοντας τις μεθόδους εμπορικής επεξεργασίας.

.

Το ακατέργαστο και κανονικό μέλι επεξεργάζεται εντελώς διαφορετικά.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία διακρίσεων μεταξύ των δύο, ιδιαίτερα στην ποιότητα.

Εδώ είναι οι κυριότερες διαφορές μεταξύ του ακατέργαστου και του κανονικού μελιού.

Το ακατέργαστο μέλι είναι πιο θρεπτικό

Το ακατέργαστο μέλι περιέχει μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών.

Έχει περίπου 22 αμινοξέα, 31 διαφορετικά μέταλλα και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και ενζύμων. Ωστόσο, τα θρεπτικά συστατικά είναι παρόντα μόνο σε ιχνοστοιχεία ( 5 , 6 , 7 ).

Το πιο εντυπωσιακό για το ακατέργαστο μέλι είναι ότι περιέχει σχεδόν 30 τύπους βιοδραστικών φυτικών ενώσεων. Αυτές ονομάζονται πολυφαινόλες και δρουν ως αντιοξειδωτικά 3 , 8 , 9 ).

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει αυτά τα αντιοξειδωτικά με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης φλεγμονής και του χαμηλότερου κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων καρκίνων 6 , 10 . 11 ).

Αντιστρόφως, τα εμπορικά μέλια ενδέχεται να περιέχουν λιγότερα αντιοξειδωτικά λόγω μεθόδων επεξεργασίας.

Για παράδειγμα, μία μελέτη συνέκρινε τα αντιοξειδωτικά στο ακατέργαστο και επεξεργασμένο μέλι από μια τοπική αγορά. Διαπίστωσαν ότι το ακατέργαστο μέλι περιείχε έως και 4 φορές 3 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό, τι η μεταποιημένη ποικιλία 3 ).

Είναι ενδιαφέρον ότι μια ανεπίσημη μελέτη από την αμερικανική National Honey Board κατέδειξε ότι το ελάχιστα επεξεργασμένο μέλι περιέχει επίπεδα αντιοξειδωτικών και ανόργανων ουσιών που είναι παρόμοια με αυτά του ακατέργαστου μελιού.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες μελέτες που συγκρίνουν τους δύο τύπους. Περισσότερη έρευνα στον τομέα αυτό μπορεί να βοηθήσει να ρίξει φως στην επίδραση της επεξεργασίας στα αντιοξειδωτικά στο μέλι.

Το πιο κανονικό μέλι δεν περιέχει οποιαδήποτε γύρη

Οι μέλισσες ταξιδεύουν από λουλούδια σε λουλούδια που συλλέγουν νέκταρ και γύρη.

Το νέκταρ και η γύρη μεταφέρονται στην κυψέλη, όπου συσκευάζονται στην κηρήθρα και τελικά γίνονται πηγή τροφής για τις μέλισσες ( 12 ).

Η γύρη των μελισσών είναι εκπληκτικά θρεπτική και περιέχει πάνω από 250 ουσίες, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, αμινοξέων, βασικών λιπαρών οξέων, μικροθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών ( 13 ).

Στην πραγματικότητα, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας αναγνωρίζει τη γύρη των μελισσών ως φάρμακο ( 14 ).

Η γύρη των μελισσών έχει συνδεθεί με πολλά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας. Διαθέτει επίσης ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου ( 15 ).

Δυστυχώς, οι μέθοδοι επεξεργασίας όπως η θερμική επεξεργασία και η υπερδιήθηση μπορούν να απομακρύνουν τη γύρη των μελισσών

.

Για παράδειγμα, μια ανεπίσημη μελέτη ανέλυσε 60 δείγματα εμπορικών σημάτων μελιού στις ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι πάνω από το 75% όλων των δειγμάτων δεν περιείχε γύρη.

Το κανονικό μέλι μπορεί να έχει κρυμμένα σάκχαρα ή γλυκαντικά

Κάθε χρόνο καταναλώνονται περίπου 400 εκατομμύρια λίβρες μελιού στις ΗΠΑ ( 16 ).

Επειδή το μέλι είναι τόσο δημοφιλές, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτή η υψηλή ζήτηση μόνο από τους τοπικούς προμηθευτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 70% περίπου του μελιού που καταναλώνεται στις ΗΠΑ εισάγεται 17 ).

Περίληψη Το ακατέργαστο και κανονικό μέλι διαφέρει κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο υφίστανται επεξεργασία. Το ακατέργαστο μέλι περιέχει γύρη, μπορεί να είναι πιο θρεπτικό και δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα ή γλυκαντικά, τα οποία και τα δύο μπορεί να υπάρχουν στα εμπορικά μέλια.

Τα περισσότερα οφέλη για την υγεία αποδίδονται στο ακατέργαστο μέλι
.

Το μέλι έχει συνδεθεί με ορισμένα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία .

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις όπως η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη, να βελτιώσουν την επούλωση των πληγών και ακόμη και να θεραπεύσουν τους βήχες 21 , . 187) 23 ).

Ωστόσο, είναι πιθανό αυτά τα οφέλη για την υγεία να σχετίζονται κυρίως με το ακατέργαστο μέλι, επειδή είναι υψηλότερο στα αντιοξειδωτικά και άλλα ευεργετικά συστατικά.

Ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση γλυκόζης. Αυτό το ένζυμο βοηθά στην παραγωγή μορίων που δίνουν στο μέλι τις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες

.

Δυστυχώς, αυτό το ένζυμο μπορεί να καταστραφεί με μεθόδους όπως η θέρμανση και το φιλτράρισμα

.

Επίσης, δεν είναι απολύτως σαφές εάν τα ελάχιστα επεξεργασμένα μέλια έχουν παρόμοια επίπεδα αντιοξειδωτικών όπως το ακατέργαστο μέλι. Για παράδειγμα, μια ανεπίσημη μελέτη διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα επεξεργασμένα μέλια είχαν παρόμοια επίπεδα αντιοξειδωτικών με το ακατέργαστο μέλι, αλλά σημαντικά λιγότερα ένζυμα.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι για να πάρετε όλα τα οφέλη για την υγεία, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το ακατέργαστο μέλι.

Περίληψη Τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία του μελιού μπορούν να αποδοθούν στα αντιοξειδωτικά και στα ένζυμα. Επειδή τα εμπορικά μέλια επεξεργάζονται, μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Το ακατέργαστο μέλι δεν είναι το ίδιο με το βιολογικό
.

Τα ακατέργαστα και βιολογικά μέλια υπόκεινται σε διαφορετικούς κανονισμούς σε διάφορες χώρες.

Το μέλι που χαρακτηρίζεται ως ακατέργαστο δεν επιτρέπεται να παστεριωθεί ή να μεταποιηθεί.

Αντιθέτως, το βιολογικό μέλι πρέπει απλώς να προέρχεται από αγρόκτημα μελισσών που πληροί τα πρότυπα βιολογικής εκτροφής του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ .

Αυτό σημαίνει ότι οι μέλισσες, τα λουλούδια και το μέλι δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με παρασιτοκτόνα, χημικά και άλλους παράγοντες που αντιβαίνουν στα κριτήρια του USDA.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας ειδικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο να μην μπορεί να παστεριωθεί ή να μεταποιηθεί. Στις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι το οργανικό μέλι μπορεί επίσης να παστεριωθεί και να υποστεί επεξεργασία.

Περίληψη Το ακατέργαστο και βιολογικό μέλι υπόκειται σε διαφορετικούς κανονισμούς σε διάφορες χώρες. Στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει κανόνας ότι το οργανικό μέλι δεν μπορεί να θερμανθεί ή να υποστεί επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι ακατέργαστο.

Κίνδυνοι της κατανάλωσης ακατέργαστου μελιού .

Το ακατέργαστο μέλι μπορεί να περιέχει σπόρια των βακτηρίων Clostridium botulinum .

Αυτά τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τα μωρά, τα παιδιά κάτω από την ηλικία ενός έτους και τις έγκυες γυναίκες. Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από το botulism, η οποία έχει ως αποτέλεσμα απειλητική για τη ζωή παράλυση ( 26 , 27 ).

Ωστόσο, η αλλαντίαση είναι πολύ σπάνια στους υγιείς ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά. Καθώς το σώμα αιώνεται, το έντερο εξελίσσεται αρκετά ώστε να σταματήσει η ανάπτυξη των σπορίων της αλλαντίασης.

Λοιπόν, εάν εμφανίσετε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ναυτία, έμετο και διάρροια αμέσως μετά την κατανάλωση ακατέργαστου μελιού, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Να σημειωθεί ότι το κανονικό μέλι μπορεί επίσης να περιέχει σπόρια Clostridium botulinum . Αυτό σημαίνει ότι τα μωρά, τα παιδιά κάτω από ένα και οι έγκυες γυναίκες πρέπει επίσης να το αποφύγουν.

Περίληψη Ενώ το ωμό μέλι είναι ασφαλές για υγιείς ενήλικες, μπορεί να είναι επικίνδυνο για βρέφη και έγκυες γυναίκες. Μπορεί να περιέχει σπόρια των βακτηρίων Clostridium botulinum , τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν στο έντερο των αναπτυσσόμενων βρεφών.

Πώς να επιλέξετε το πιο υγιές μέλι

. έρχεται να επιλέξει το πιο υγιεινό μέλι, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα που είναι ωμά.

Τα ακατέργαστα μέλια δεν είναι παστεριωμένα και η διήθηση bypass, μια διαδικασία που μπορεί να μειώσει τις θρεπτικές ουσίες της.

Ενώ τα ελάχιστα επεξεργασμένα μέλια δεν είναι κακά, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες επεξεργάζονται ελάχιστα χωρίς να εκτελούνται δοκιμές εκ των προτέρων.

Εάν προτιμάτε ένα ελάχιστα μεταποιημένο μέλι λόγω της υφής του, είναι καλύτερο να το αγοράσετε από έναν τοπικό μελισσοκόμο, επειδή είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υπερδιηθηθεί.

Περίληψη Όταν πρόκειται για την επιλογή του μελιού, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πάτε ωμά. Ενώ δεν είναι όλα τα εμπορικά μέλια κακά, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες είναι υγιείς ή ανθυγιεινές χωρίς να κάνετε μια δοκιμή εκ των προτέρων.

Η κατώτατη γραμμή

Το ακατέργαστο και κανονικό μέλι. επεξεργασία διαφορετικά.

Το ακατέργαστο μέλι στραγγίζεται μόνο πριν εμφιαλωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρεί τα περισσότερα από τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει φυσικά.

Αντίστροφα, το κανονικό μέλι μπορεί να υποβληθεί σε μια ποικιλία επεξεργασίας, η οποία μπορεί να αφαιρέσει ευεργετικά θρεπτικά συστατικά όπως η γύρη και να μειώσει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών.

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός υγιεινού μελιού, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πάτε ωμά ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι παίρνετε. . εμπειρογνώμονες σε Αρχή Διατροφή .

4 days ago