Back to Question Center
0

Πώς τα σκυλιά γίνονται σκυλιά;

1 answers:

. Η καταγωγή του καλύτερου φίλου του ανθρώπου υπήρξε πηγή θεών και θερμότητας . συζητήσεις εδώ και αιώνες. .

.

- companies that offer long term care insurance. Ακόμη και ο Κάρολος Δαρβίνος δεν ήταν βέβαιος αν η πραγματική καταγωγή του σκύλου μπορούσε . να καθοριστεί, επειδή οι φυλές σκυλιών ποικίλλουν τόσο πολύ. Στην πραγματικότητα, το κατοικίδιο σκυλί είναι μακριά . πιο μεταβλητό σε μέγεθος, σχήμα και συμπεριφορά από οποιοδήποτε άλλο ζωντανό θηλαστικό, . σύμφωνα με τον James Serpell, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας . Σχολή Κτηνιατρικής και εκδότης του «Domestic Dog: Its . Εξέλιξη, Συμπεριφορά και Αλληλεπιδράσεις με τους Άνθρωπους "(Cambridge . Πανεπιστημιακός Τύπος, 1995). .

.

. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα σκυλιά ως είδος . την άποψη ότι είναι μικτοί απόγονοι δύο ή περισσότερων άγριων ειδών, . όπως λύκοι, dingoes και τσακάλια. Αλλά νεότερα στοιχεία δεν έχουν υποστηριχθεί . αυτή τη θεωρία. .

.

. "Σήμερα, με βάση ένα αυξανόμενο σώμα των ανατομικών, γενετικών, και . τα στοιχεία της συμπεριφοράς, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το σκυλί . προέρχεται αποκλειστικά από ένα μόνο είδος: ο γκρίζος λύκος, ο Canis . λύκος ", δήλωσε ο Σέρπελ στα μικρά μυστήρια της ζωής. .

.

. Οι ομοιότητες μεταξύ των λύκων και των σκύλων είναι μεγάλες. Στη δεκαετία του 1960, . ο ηθολόγος John Paul Scott προσπάθησε να ξεπεράσει τις συμπεριφορές αυτών των δύο . και δημιούργησε έναν κατάλογο 90 συμπεριφορών σκύλων. Όλοι εκτός από 19 . Ωστόσο, παρατηρήθηκαν και σε λύκους και οι ελλείπουσες συμπεριφορές . τείνουν να είναι δευτερεύουσες δραστηριότητες που κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν καταγραφεί στο . αλλά συμβαίνουν σε λύκους, είπε ο Σέρπελ. .

.

. "Τα πρόσφατα ανατομικά και μοριακά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι οι λύκοι, . τα σκυλιά και τα dingoes είναι πιο στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους από αυτά . είναι σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας Canidae ", δήλωσε ο Σέρπελ. .

.

. Τα παλαιότερα σκελετικά λείψανα πιθανών οικιακών λύκων ήταν τα σκυλιά . που ανασκάφηκε από τον Άνω Παλαιολιθικό χώρο του Eliseyevichi στο δυτικό . Ρωσία, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, και χρονολογούνται ήδη από 19.000 . χρόνια. Δύο κρανία έμοιαζαν με εκείνα των σιέριων huskies στο γενικό τους . σχήμα, σύμφωνα με τον Σέρπελ. .

.

. Βέβαιοι σύντροφοι .

.

. Οστά των αρχαίων οικιακών λύκων-σκύλων έχουν επίσης βρεθεί στο κέντρο . Την Ευρώπη, την Εγγύς Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική, όπου φαίνεται ότι υπήρξαν . σκόπιμα θαφτεί με τους ανθρώπους τους ή σε χωριστούς τάφους. .

.

. Τα 14.000 χρόνια απομεινάρια ενός κουταβιού και ενός ηλικιωμένου ήταν . που βρέθηκαν θαμμένοι μαζί στο Ισραήλ, είπε ο Σέρπελ. Το αριστερό χέρι του ατόμου . ήταν προφανώς τοποθετημένο έτσι ώστε να στηρίζεται στο πλευρό του σκύλου, το οποίο . δείχνει ότι η σχέση μεταξύ ανθρώπου και σκύλου είναι ένα από τα παλαιότερα και . πιο ανθεκτικό στις φιλίες, είπε. .

.

. Έτσι τι επιτρέπει στα σκυλιά να να πάρει . μαζί με τους ανθρώπους τόσο καλά; .

.

. "Αρκετοί βιολογικοί και συμπεριφορικοί παράγοντες προδιάθεσαν τα σκυλιά να ταιριάζουν . εύκολα μέσα σε ανθρώπινες ομάδες ", δήλωσε η Leslie Irvine του Πανεπιστημίου της . Κολοράντο στο Boulder. "Έχουν μια μακρά περίοδο πρωτογενούς κοινωνικοποίησης . κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να συνδεθούν στενά με τους ανθρώπους. " .

.

. Τα σκυλιά είναι ενεργά κατά τις ίδιες ώρες με τους ιδιοκτήτες τους, σε αντίθεση με . νυχτερινά ζώα, δήλωσε ο Irvine, συγγραφέας του βιβλίου "If You Tame Me: Understanding . Η σύνδεσή μας με τα ζώα "(Temple University Press, 2004) . η πιστή και υπάκουη συμπεριφορά τους επιτρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στο σπίτι και να είναι . που δίδαξε να συμπεριφέρεται σε αντάλλαγμα για λίγο περισσότερο από μια θεραπεία και ένα κτύπημα στο . κεφάλι. .

.

. Στην πραγματικότητα, ένα κατοικίδιο σκυλί θεωρεί τον ιδιοκτήτη του . ή ιδιοκτήτες να είναι το "πακέτο" του, και το σπίτι των ιδιοκτητών να είναι το δικό του . σύμφωνα με τον "Οδηγό σκύλων του Simon & Schuster" . (Fireside, 1980). .

.

. "Εάν έχουν αναπτυχθεί αμοιβαία κατανόηση και αγάπη μεταξύ . ο άνθρωπος και ο σκύλος, είναι επειδή έγινε η εξημέρωση του σκύλου . μέσω μιας συμφωνίας για την εργασία και τη διάσπαση των τροφίμων και των καταλυμάτων " . σύμφωνα με το "Simon & Schuster's Guide to Dogs". "Αυτό είχε ως αποτέλεσμα . μια στοργική και έξυπνη συνεργασία και την ενσωμάτωση της . σκύλου στην ανθρώπινη κοινωνία.

4 days ago